Aan de wandel op La Palma

20 April 2021

Tekst en fotografie: Fred van Eijk

Stappen doe ik graag, maar wandelen? Hardlopen doe ik ook wekelijks, maar wandelen? Ik moest eraan geloven. Drie dagen op het groene Canarische eiland La Palma. Een wandeleiland pur sang.1000 Kilometer wandelroutes

La Palma biedt 1000 kilometer aan wandelroutes langs de fraaie kustlijn, via adembenemende vulkaanranden, door wilde begroeiingen en met de mooiste vergezichten. Een klein, maar zeer veelzijdig eiland en daardoor ideaal voor een afwisselende wandelvakantie. Ik had nog wel uren kunnen doorlopen.

Iets meer dan 4 uur vliegen
Iets meer dan 4 uurtjes vliegen met Transavia en je komt in een heel andere wereld terecht. Een wereld van rust, vriendelijke mensen, goed eten en prima lokale wijnen. Een lange wandeltocht moet natuurlijk wel opgevolgd worden door een lekker avondje tafelen en daarna een goede nachtrust in een comfortabel hotel. Uitermate geschikt hiervoor zijn Parador de La Palma, Hacienda San Jorge en Hacienda de Abajo. Laatstgenoemde slaapplek is mijn persoonlijke favoriet. Een juweeltje van een hotel met meer dan 1000 stukken antiek en andere kunstvoorwerpen, een creatieve keuken en een zalige spa.Nog meer rust en privacy? Huur je eigen casita! Neem er wel een huurauto bij en sla je verse ingrediënten en smakelijke kazen in op de overdekte markt van Santa Cruz, de hoofdplaats van La Palma.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven