All-inclusive wintersport

28 April 2022

Tekst en fotografie: Jart Toxopeüs | Met dank aan: Club Med & Brussels Airlines

Het is voorjaar en de eerste zomerse dagen van het jaar zitten er al weer op, maar ik ben de gelukkige die nog een paar dagen op wintersport mag! Toch een vreemd idee zo midden in de lente, maar ik kan niet wachten om de sneeuw te trotseren. Ik verblijf in het prachtige Club Med La Plagne en geniet van de laatste week dat het gebied Paradiski (La Plange en Les Arcs) nog open is.

Club Med
Aankomst in het Resort is bij Club Med altijd op zondag. We vliegen daarom op zondag ’s ochtends vroeg vanaf Brussel met Brussels Airlines naar Genève. Op Genève worden we opgewacht door een bustransfer die ons in zo’n 2,5 uur naar Club Med brengt. Rond lunchtijd komen we aan en kunnen we direct aan tafel voor de lunch. Club Med staat bekend om de premium all-inclusive formule en dat maken ze meer dan waar! Ondanks dat het een buffetrestaurant is, is de kwaliteit top. Ik geniet van de variatie aan gerechten inclusief heerlijke streekgerechten. Na de lunch is het tijd om het Resort te verkennen. Hoewel ik gewend ben om op de dag van aankomst al de berg op te gaan, is dat bij Club Med niet gebruikelijk. De eerste dag doen we lekker rustig aan. Wel kun je je ski’s en skischoenen al huren en je inschrijven voor de skilessen. Aangezien ik al aardig ervaren ben, schrijf ik me in bij snowboardgroep 3. Dit is de groep gevorderden waarbij je niet echt les krijgt, maar je vooral wordt meegenomen om het gebied te ervaren.

Nadat ik het Resort heb verkend, is het alweer tijd voor het diner en het avondprogramma. Iedere dag in het Resort heeft een kledingthema met een bijpassende kleur. Het thema van deze avond is wit en het is leuk om te zien dat iedereen zich ook echt aan het thema houdt. De opening van het avondprogramma wordt steevast begonnen met de ‘Crazy Signs’. Een gezamenlijke dansactiviteit voor alle gasten en het personeel. Iedereen doet de dansjes mee van de barman tot de ‘Chef de village’ (hotelmanager). Iedere avond is er een ander programma, geschikt voor jong en oud; denk hierbij aan bingo of een pubquiz tot optredens van diverse bandjes. Vanaf 23:00 kun je in de kelder terecht voor de nachtclub. Na een drukke reisdag besluit ik de disco over te slaan zodat ik de volgende dag fris de berg op kan.

Paradiski-gebied
Om 08:00 uur zit ik aan het ontbijt, zodat ik netjes op tijd ben om mijn groep te vinden voor de ‘lessen’. Ondanks dat het het einde van het seizoen is, is het wel koud en adviseert mijn leraar om zoveel mogelijk in de zon te boarden aangezien de pistes in de schaduw erg ijzig zijn. Na de eerste pistes, die als warming-up dienen, gaan we dieper het gebied in. Ik was zelf ooit al eens in het gebied geweest voor een dag, maar dat was vanuit de Les Arcs-kant. Het gehele Paradiski-gebied bestrijkt de twee gebieden rondom Les Arcs/Vallandry en La Plagne. Via een grote gondel kun je van het ene deel naar het andere deel. Omdat La Plagne een uitgestrekt gebied is, was ik nog niet aan deze kant van het gebied geweest. Aangezien het al half april is, zijn de off-piste-gedeelten erg beperkt, maar toch weet onze gids ons te laten genieten van een aantal mooie off-piste-afdalingen. Voor de lunch ga ik terug naar het Resort, het is immers een all-inclusive wintersportvakantie.Het leuke hieraan is dat alle lessen tegelijk eindigen, zodat je samen kunt lunchen met je reisgenoten ondanks dat je verschillende lesniveaus hebt. Na de lunch gaan we terug de berg op; het wordt een korte sessie aangezien de sneeuw snel slechter wordt door de hoge temperatuur. Terug in het Resort begint de après-ski al op het terras met gezellige muziek. Na enkele drankjes bezoeken we het à-la-carterestaurant waar we heerlijk steengrillen en kaasfonduen. We sluiten de avond af met een pubquiz.

Sneeuwscooter
De weersvoorspellingen voor dinsdag zijn voor de middag niet heel gunstig. We besluiten voor een late lunch te kiezen om zo ‘s morgens nog optimaal gebruik te kunnen maken van de sneeuw. Aan het eind van de middag staat een van de hoogtepunten van deze reis op het programma, namelijk de sneeuwscootertocht. We worden in twee groepen verdeeld zodat iedereen aan de beurt komt. Wat een ervaring om op deze manier over de pistes te razen! Dit is alweer de laatste avond en voldaan val ik in slaap.

Woensdagochtend kunnen we helaas niet meer met de lessen mee aangezien we al voor de lunch terug naar huis gaan. Dat geeft mij wel de mogelijkheid om zelf met een aantal reisgenoten de berg op te gaan. We zijn als eerste boven en genieten van onze laatste afdalingen op de vers geprepareerde pistes. De ochtend vliegt voorbij, maar voor mij duurt wintersport altijd te kort. Omdat dit de laatste wintersportweek is kunnen we laat uitchecken en nog snel even douchen, voor we in de bus stappen om weer naar huis te gaan. Het was een superervaring om zo all-inclusive de wintersport te beleven!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven