Australië - een droombestemming die werkelijkheid werd

28 April 2022

Tekst en fotografie: Fred van Eijk

Voor velen een droom. Ook voor mij, en het voelde dan ook geweldig om mijn reis te mogen starten in Sydney. Ik kan niet wachten om deze wereldstad te ontdekken. Zo ver weg en toch zijn de beelden zo bekend. Na aankomst op de luchthaven kocht ik een Opal Card en had hiermee voor een aantal dagen mijn vervoer geregeld. Na 15 minuten kwam ik met de trein aan in Circular Quay. Ik wandelde het station uit en daar stond ze in volle glorie; Sydney Opera House. Adembenemend mooi. Ik zag ook direct de beroemde Harbour Bridge, een plaatje dat ik regelmatig had bewonderd in reisgidsen en magazines.

Ik raad iedereen aan om een hotel te kiezen in de buurt van Circular Quay. Niet alleen is het een gezellige omgeving, maar ook zeer praktisch vanwege de transportvoorzieningen. De trein en vooral ook de ferry’s brengen je naar prachtige plekken en dat allemaal met je Opal Card. En iedere keer weer zie je het Opera House. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Ieder moment van de dag en avond oogt het anders en even betoverend. Zo ook vanaf de ferry naar Darling Harbour, die mij naar Barangaroo bracht. Bij aankomst, ga links de kade op en kies uit een van de trendy restaurants. Mijn tip is restaurant love.fish.

Een niet te missen ferryroute gaat naar Manly, met onderweg mooie fotomomenten van de Harbour Bridge, het Opera House en de veranderende kust. Bij aankomst kun je zalig lunchen bij Hugos aan de haven en daarna doorlopen naar Manly Beach met mooie zandstranden en prachtige wandelmogelijkheden.

The Rocks is een historische wijk bij Circular Quay en hier vind je het Four Seasons Hotel, de Shangri-La met een geweldige penthouse bar met een nóg geweldiger uitzicht over Sydney Harbour. Mijn favoriet is boetiekhotel The Harbour Rocks.  In de wijk tref je tevens diverse bars, cafés en leuke winkels. In het nabijgelegen Gateway eet je de beste dimsum van de stad bij Din Tai Fung. Deze handgemaakte lekkernijen hebben al diverse prijzen gewonnen. Op de begane grond is een food court – een plek waar ik normaal gesproken allergisch voor ben - maar hier kun je stijlvol en prima lunchen. Tevens vind je in Gateway diverse restaurants; alle multiculturele smaken van Sydney onder hetzelfde dak. Over Chinees eten gesproken, een avondje trendy dineren bij Mr. Wong mag je niet overslaan. Vanaf The Rocks ben je er in een korte wandeling.Manly Beach is leuk, maar Bondi Beach is wereldberoemd. Natuurlijk moest ik dat ook ontdekken. Hier komt alles van de Sydney-lifestyle samen op één plek. Quality time, vrienden, familie, relaxen, surfen, barbecueën en genieten van de zon en oceaan. Op mijn bucketlist stond de kustwandeling van Bondi naar de strandplaats Coogee: de Bondi-Coogee Coastal Route. Ik begon op North Bondi Beach en liep 6 kilometers langs de enerverende kust met stranden, rotsen en kliffen. Van deze wandeling krijg je energie. Bij aankomst beloon je jezelf met een drankje en hapje bij Coogee Pavilion. Als je na je wandeling tijdens de lunch- of dinertijden aankomt, laat je dan verwennen bij The Little Kitchen even verderop.

De beste steden ter wereld om te ontdekken zijn voor mij steden met stranden. Sydney staat nu dan ook met stip in mijn top 3. Bruisend, relaxend, adembenemend, iconisch, smakelijk en divers. Sluit je verblijf af met een drankje in de bar van het Opera House en geniet van het uitzicht over de haven met de Harbour Bridge. Proost op het leven en de mooie ontdekkingen.

De beste croissants ter wereld
Ook in Australië, maar dan in Melbourne, vind je de beste croissants ter wereld. Dus mocht je na Sydney nog door willen reizen, vergeet dan niet hier te stoppen.

Als het aan The New York Times en de Britse krant The Guardian ligt, proef je de beste croissants ter wereld niet in Frankrijk, maar in het Australische Melbourne. Ik moest natuurlijk testen of dit waar is. Niet alleen mijn smaakpapillen werden op de proef gesteld, ook mijn geduld, want bij aankomst in de indrukwekkend ontworpen bakkerij in de hippe buurt Fitzroy stond een lange rij van ontspannen wachtende bezoekers.

Lune Croissanterie is een instituut in Melbourne en een hotspot voor zowel locals als toeristen. De bakkerij werd opgericht door Kate Reid, een voormalig ingenieur in ruimtevaarttechniek en zij is nu samen met haar broer Cameron wellicht de meest populaire én hipste croisssantbakker ter wereld. Hoe simpel kan een business toch zijn. Alhoewel, er zit een hoop liefde, passie en toewijding in de enkele dingen die hier op het menu staan. Hard werken en gebruikmaken van de beste ingrediënten en technieken, loont. Zelfs met een croissant. De traditionele croissant op het menu heeft drie dagen handenarbeid gekost.

De bakkerij huist in een oude loods en is vanbinnen helemaal omgetoverd tot een echte urban hipster plek. Uiteraard met een barista voor een goede koffie bij je lekkernij. In het midden van de open industriële ruimte tref je de bakkerij, ommuurd door glas. Hierin wordt de temperatuur op de perfecte stand gehouden. De bakkers zijn voor iedereen zichtbaar en creëren vijf verschillende variaties op de croissant. Zoals chocolade en mint of ham en gruyèrekaas.

Ik kom mijn leven lang regelmatig in Frankrijk. Ik heb er zelfs op zomerschool gezeten, gestudeerd en een hoop croissants verorberd. Maar deze in Melbourne zijn inderdaad uitmuntend.

 

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven