Ayubowan Sri Lanka!

03 April 2020

Tekst & foto's: Riksja Travel

Wie naar Sri Lanka gaat is gegarandeerd van een super-eiland-ervaring. Maar wat zijn nu de echte Sri Lanka toppers?

Het eten in Sri Lanka is kruidig maar niet zo pittig als andere Aziatische keukens. Je maakt kennis met deze keuken door zelf je eigen curry te maken. Je rijdt, met de tuk tuk, een paar lokale winkels af voor wat vers fruit, vlees of vis. Bepakt en bezakt rijd je terug naar de homestay en pluk je nog wat verse kruiden uit de tuin. Maak het houtvuur alvast aan en de kokkin zal je de geheimen van een goede curry verklappen. Aan het einde van de kookles is het smikkelen en smullen, van je zelf gemaakt maaltijd.

Met een goed gevulde maag ga je op pad naar het Yala National Park. Dit is een van de bekendste nationale parken van Sri Lanka. Het ligt in het zuiden en staat bekend om haar grote verscheidenheid aan wilde dieren. Tijdens een jeepsafari spot je hier, natuurlijk met een portie geluk, apen die door de bomen slingeren, buffels die loom lopen te grazen, terwijl olifanten op slechts enkele meters afstand van je jeep op je neer kijken. Heb je het geluk echt aan je zijde, dan kom je zelfs een luipaard tegen.

Na al die wilde dieren ben je wel toe aan rust en dus ga je naar het strand! Tangalle is niet alleen één van de relaxte Sri Lanka stranden maar ook een authentiek Sri Lankaans stadje waar je een gezellige markt hebt en door de straatjes kunt dwalen. In de baaien verderop is ook een klein rif waar je kunt snorkelen. Tangalle heeft een flinke vissersvloot die met een soort kano met zijspan op de Sri Lanka stranden landt. Het is een prachtig gezicht om alle vissers met hun boten in de weer te zien.

Het ultieme einde van een Sri Lanka rondreis is een bezoek aan de Malediven. Neem 's ochtends een duik in het warme glasheldere water en geniet van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. In een ligstoel onder de palmbomen lees je een boek en je kunt er snorkelen en duiken tussen de koralen met gekleurde vissen. Het hele eiland is omgeven door witte schaduwrijke zandstranden, die geleidelijk aflopen in de zee.

Kun je niet wachten om naar Sri Lanka te gaan? Bespreek de mogelijkheden met je persoonlijke Travel Counsellors.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven