Boston in 10 tips!

03 April 2020

Tekst en fotografie: Harmke Kraak, www.harmkestraveltips.com
Met dank aan: www.boston.com

In de serie Amerikaanse steden ditmaal Boston, een stad die Europees aandoet. Wandel langs de achttiende-eeuwse panden in de wijk Beacon Hill, ontdek de historische eyecatchers langs de Freedom Trail, bezoek Harvard University, fiets of wandel over de Esplanade langs de Charles-rivier en geniet van de eetstalletjes bij Quincy Market.

  1. Stadsparken

Waar te beginnen als je in Boston bent? Mijn hotel – het Hyatt in het theaterdistrict – ligt op een steenworp van het Boston Opera House en bioscoop Paramount. Het is ook niet ver lopen naar de parken Boston Common (1834) en Public Garden (1837), waar grijze eekhoorntjes rond hoppen. In de Public Garden zie ik een beeld van Amerika’s eerste president George Washington. Tussen de twee parken door loopt Charles Street die naar de historische wijk Beacon Hill leidt.

 

  1. State House

Een van de opvallendste gebouwen in Beacon Hill, een wijk met achttiende-eeuwse architectuur, is het State House of parlementsgebouw. Dit neoklassieke paleis uit 1798 met gouden koepel bevindt zich op het hoogste punt van Beacon Street. Tijdens de (gratis) rondleiding in het State House verneem ik dat de gouden koepel ooit van koper was. Het koper sloeg na verloop van tijd uiteraard groen uit en dat werd niet mooi bevonden. Daarom werd voor een goudglans gekozen.

 

  1. Back Bay

Nog zo’n historische wijk is Back Bay, een chique buurt vol herenhuizen, onder meer langs Commonwealth Avenue. Ook goed om te weten is dat Back Bay een high-end shopping area is. De meeste winkels vind je in Newbury Street, parallel aan Commonwealth Avenue, met in de herenhuizen modeboetiekjes als No Rest For Bridget. Een andere parallelstraat heet Boylston Street. Hier tref je de Apple Store én de gigantische Boston Public Library, een must-visit!

 

  1. Charles-rivier

Aan de andere kant van Commonwealth Avenue stroomt de Charles River. Aan deze rivier ligt een mooi park, met een standbeeld van dirigent Arthur Fiedler die het Boston Pops Orchestra leidde, een wereldberoemd showorkest. Wandel, jog of fiets hier over de Esplanade. Dit kilometers lange traject langs de rivier is dé plek om uit te waaien. Je hebt uitzicht op de skyline van de wijk Cambridge aan de overkant van het water, waar ook de vermaarde Harvard-universiteit staat.

 

  1. Harvard University

Harvard University bevindt zich in de wijk Cambridge bij Harvard Square. Met het uitgebreide Subway-stelsel van Boston ben je er in no time vanuit Downtown Boston. Het universiteitsterrein is verrassend toegankelijk. Je loopt zó door een van de poorten het park in waar collegezalen en studentenhuizen elkaar afwisselen. De buurt eromheen heeft leuke winkels, zoals cadeaushop Black Ink en de Harvard Book Store. Strijk neer bij Border Café, een studentikoze Mexicaan.

 

  1. Museum of Fine Arts

Een andere buitenwijk van Boston is Kenmore and the Fenway. Niet alleen het honkbalstadion van de Boston Red Sox vind je hier, maar ook het Museum of Fine Arts. De metro stopt pal voor de deur! Het museum herbergt een uitgebreide Egyptische afdeling, er is Europese schilderkunst  – met onder meer werken van Monet, Cézanne en Renoir – en Native Art. Ook zijn er wisselende exposities. Zo had ik het geluk een Winnie The Pooh-tentoonstelling te kunnen bezichtigen.

 

  1. Freedom Trail

De Freedom Trail loopt letterlijk als een rode draad door de stad in de vorm van rode bakstenen in het wegdek. Het pad start in park Boston Common en leidt langs eyecatchers als het Old South Meeting House, waar kolonisten zich tegen de Britten keerden en zo de Revolutie inluidden. Via het Old State House anno 1713 - ingeklemd tussen de skyscrapers van het Financial District - loopt het pad via Charlestown Bridge de rivier over naar het USS Constitution Museum.

 

  1. Quincy Market

Tussen het Financial District en de Italiaanse wijk North End zit Quincy Market, een overdekte foodhal met eetstalletjes uit alle windstreken. Van pizza, pasta en taco’s tot Philly Steaks. Lopend door de lange hal zie je vanzelf of er iets van je gading bij is. Kiezen is lastig. Als een Japanner me kip teriyaki laat proeven ben ik om. Meer eettips: goede sushi heeft de Japans-Peruviaanse bar Ruka in Washington Street. Of ga naar Trattoria Il Panino in North End voor verrukkelijke risotto!

 

  1. New England Aquarium

Aan de rand van North End ligt het New England Aquarium, dat ingenieus is opgezet. Op elke verdieping zijn er genoeg plekken waar je ongestoord naar de vissen en andere zeedieren kunt kijken, ondanks alle publiek. De Giant Ocean Tank vol haaien, roggen en andere vissen beslaat zelfs meer verdiepingen. Trappen meanderen eromheen. Sla ook het bassin met de pinguïns niet over. De Little Blue Penguins zijn schattig, de Southern Rockhopper heeft een grappig geel kuifje.

 

  1. The Kittery Outlets

Boston ligt in de staat Massachusetts, die deel uitmaakt van de streek New England. Zodra je de stad uit rijdt, kom je door bossen en langs vrijstaande villa’s. En… je vindt er een gigantische outlet! The Kittery Outlets is de verzamelnaam van een hele rits outlet stores tussen Interstate 95 en Highway 1 in. Denk aan merken als Gap, Ralph Lauren, Banana Republic, Old Navy en Trading Post... Voor affordable merk-jeans en -lingerie ben je bij deze winkels aan het juiste adres.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven