Creatief Curaçao

28 April 2022

Tekst en fotografie: Fred van Eijk 
Met dank aan: Curaçao Tourist Board en KLM 

We weten allemaal dat je op Curaçao prima kunt relaxen, genieten van de zon, zee en strand en uitstekend uit kunt gaan. We Love Travel schrijft hier regelmatig over. Maar wist je al dat je ook lekker creatief bezig kunt zijn op dit zonnige eiland?

Iedere vrijdagochtend kun je deelnemen aan een walk-in workshop in de inspirerende tuin van Serena’s Art Factory en op donderdagavond is er een VIP-workshop inclusief een glaasje champagne en een lekkere snack in de winkel in Punda. Serena is inmiddels wereldberoemd met haar Chichi beeldjes. De beste souvenirs om mee te nemen, maar dus ook om zelf te creëren tijdens een workshop.

Deze sculpturen worden met de hand geschilderd door meer dan 60 lokale, talentvolle en creatieve vrouwen. Met de hulp en leiding van Serena en haar artistieke team krijgen deze vrouwen het voor elkaar om de meest spectaculaire en kleurrijke sculpturen te maken. Met je aankoop help je ook nog eens de lokale gemeenschap.

Chichi betekent in Papiamento “Grote zus”. Zij staat voor de oudste dochter van de familie die de hele familie op een liefdevolle en zorgzame manier verbindt. Een zeer gewaardeerd, vrouwelijk rolmodel in de Caribische gemeenschap.

Serena Janet Israel is de schepper van Chichi. Een professionele kunstenaar, ontwerper en docent. Van Duitse afkomst en na een lange en avontuurlijke wereldreis op een zelfgebouwd schip, besloot ze wortel te schieten op Curaçao. Een inspirerende vrouw, met een warm hart voor haar omgeving en de lokale gemeenschap, kunstzinnig en een adembenemende verhalenverteller.

Bezoek Serena’s Art Factory en bewonder hoe de beroemde en kleurrijke Chichi sculpturen door Serena en haar artistieke team worden gemaakt. Of doe mee aan een van de workshops en ontdek jouw eigen nieuwe talenten.

Serena’s Art Factory is te vinden in het oostelijk deel van het eiland richting de Struisvogel boerderij op Jan Luis 87a en is open van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. De winkel tref je in Punda, Willemstad, Windstraat Gomezplein en is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

 

Wij verbleven in het Santa Barbara Beach & Golf Resort. Als eigendom van een Curaçaose familie is dit luxe oord op de voormalige plantage Santa Barbara gebouwd. Vanaf de entree, de oude poort van de plantage, tot aan het vijfsterrenhotel is het een divers landschap van cactussen en de onovertroffen championship golfbaan Old Quarry. Eenmaal in de lobby volgt een gevoel van luxe en ontspanning. Met een panoramisch uitzicht over zee bovendien. Waar je ook kijkt, alles is hier tot in de puntjes verzorgd. Plons in het prachtige zwembad of laat je culinair verrassen in toprestaurant SHORE, waar je kan genieten van de heerlijke creaties van chef Heinrich Hortencia. En het meer dan vriendelijke personeel vertelt graag over de allerbeste snorkelspots in de zee voor het hotel.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven