Cultuurreizen

17 August 2021

Na een lange periode van veel thuiszitten en weinig nieuwe indrukken is een cultuurreis populairder dan ooit. Zodra het weer kan willen we ons onderdompelen in een andere wereld. Van historie in Rusland tot kleurrijke stammen in Angola. Maar wist je dat je dicht bij huis ook kunt genieten van cultuur? Laat je inspireren en vraag je Travel Counsellor om een reis op maat te maken.

Rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring

Ervaar duizend jaar Russische geschiedenis: kerken met glanzende gouden koepels, iconen, muurschilderingen van de nok tot de vloer en je hoort communistische en hedendaagse verhalen. De Gouden Ringsteden zijn nog altijd oases van rust en vredigheid waar de oude Russisch-orthodoxe sfeer heerst. Deze fascinerende reis geeft je een prachtige indruk van Moskou, Sint-Petersburg en de Gouden Ringsteden en laat je kennismaken met het echte Rusland en de Russische ziel. Tijdens je reis word je begeleid door Rusland deskundige Marie-Thérèse die je volledig zal onderdompelen in de Russische cultuur.

Kleurrijke stammen & koloniale architectuur in Zuidwest-Angola

Deze tribale rondreis door het zuidwesten leid je langs de meest authentieke bevolkingsgroepen van Angola. Reis vanaf Lubango zuidwaarts en ontmoet verschillende stammen, ieder met eigen gewoonten, taal en religie. Woon bijzondere tradities bij en leer alles over de authentieke levensstijl. Ontdek het onderscheid tussen de Muila stam die op de vlakte en in de bergen wonen en ontmoet in Oncocoa de authentieke Dimba, Himba, Tua en Hakaona stammen. Geniet in de steden van eeuwenoude koloniale gebouwen omgeven door bijzondere landschappen. Deze ongekende combinatie zorgt voor een onvergetelijke reiservaring. Vraag je Travel Counsellor eens naar de vele musea die Luanda rijk is, zoals het Antropologisch Museum of het Slavenmuseum.

Authentiek Griekenland

Maak kennis met het oude Griekenland en de boeiende geschiedenis van Athene en authentiek Sifnos, het prachtige Cycladen eiland. Vanuit je luxe accommodatie ervaar je hoe Athene uit zijn voegen barst van bezienswaardigheden, kunst en schitterende natuur. Ontdek Athene samen met een lokale gids en verken het onbekende. Ben je een wijnfanaat, vraag je Travel Counsellor dan een tour naar het wijngebied Mesogeia net buiten Athene te regelen. Je reis wordt onvergetelijk door een bijzonder diner bij een kunstschilder thuis aan de voet van de Acropolis. Je vervolgt je reis naar het rustieke eiland Sifnos waar je ver van de massa geniet van een ontspannen verblijf aan de prachtige Vathi-baai op een landgoed van 50.000 m² groot, omgeven door olijfbomen. Ontdek de geheimen van het eiland met zijn typerende witte huisjes en rustgevende zandstranden. Ontdek tijdens een privé boottocht de onbekende eilanden en baaien. Een onvergetelijke reis vol boeiende contrasten.

Benieuwd naar onze andere reisideeën voor 2021? Volg ons!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven