Duurzame reizen

17 August 2021

Duurzaam reizen is een grote trend. En dat begrijpen wij, want naast dat wij zuinig willen zijn op onze mooie aardbol, zijn er ook zoveel prachtige ecobestemmingen. Vraag je Travel Counsellor eens naar onze duurzame reizen en laat je inspireren. Hieronder alvast wat reisideeën.

EcoTraining in the Bush

In een tijdsbestek van 7 of 14 dagen kun je ervaren hoe een professionele ranger in de praktijk wordt opgeleid. In nauwe samenwerking met EcoTraining kunnen wij je een wel heel unieke kennismaking geven met de Afrikaanse bush. Het compacte programma combineert de praktijk naadloos met de theorie. Onderwerpen als ecologie, geologie, identificatie van bomen en planten en hun ecosystemen, sporen en spoorzoeken, gedrag van wilde dieren, astronomie en oriëntatie en navigatie komen aan bod. Iedere dag zijn er bushwandelingen en gamedrives, waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Heb je je altijd al afgevraagd hoe een wild dier zich gedraagt in zijn natuurlijke omgeving? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord tijdens deze unieke EcoTraining. Deze EcoTrainingen vinden plaats in diverse landen zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana en Kenia. Vraag je Travel Counsellor om meer informatie.

Galapagos-eilanden de ultieme ecobestemming

De Galapagos-eilanden zijn de ultieme ecobestemming! Tijdens deze reis word je geheel in de watten gelegd in de exclusieve accommodatie, terwijl je op je gemak de wonderlijke wereld van de Galapagos-archipel verkent. De reis begint met een kort verblijf in de hoofdstad van Ecuador, Quito, waar je samen met een privégids het mooie koloniale centrum verkent. Vervolgens vlieg je naar de Galapagos-eilanden waar je op het Santa Cruz-eiland gaat verblijven in de luxe Pikaia Lodge. Tijdens je verblijf hier maak je dagelijkse excursies om het wildlife van de Galapagos-eilanden te aanschouwen, zoals zeeleguanen, zeeleeuwen, pinguïns, reuzenschildpadden, zeeschildpadden, zeevogels en de kleurrijke Red Sally-krabbetjes. Verken de vulkanische eilanden te voet of duik al snorkelend het helderblauwe water in. Vol geweldige reiservaringen keer je daarna weer terug.

Slaapplek met een hart

Wist je dat Travel Counsellors vele accommodaties aanbiedt waarbij de eigenaren zich inzetten voor de lokale gemeenschap, zich bezighouden met natuurbehoud of op een andere manier positieve impact op de wereld hebben? Slaap in Australië bijvoorbeeld in de Glass House Mountains eco-lodge. Ze minimaliseren hun eigen impact op het milieu, sponsoren projecten die de armoede in de gemeenschap tegengaan en ze geven voorlichting op het gebied van milieu. Je kunt in Costa Rica in verschillende eco-lodges overnachten, zoals de lodge in Boca Tapada. Door te slapen in de homestay in Santa Rosa de Pocosol, proef je niet alleen van het echte leven op het platteland, maar support je met je verblijf ook direct je gastgezin. Of slaap bij locals! Casas particulares oftewel thuis bij de lokale bevolking in Cuba. Door hier te slapen draag je direct bij aan de lokale economie en help je om de lokale leefomstandigheden te verbeteren. Dichter bij huis is er ook genoeg te vinden; overnacht in een eco-hotel in Hvolsvollur, in IJsland. In het restaurant wordt gekookt met producten uit hun eigen ‘organic farm’. Het hotel steunt ook het behoud van de culturele plekken en de natuurlijke omgeving.

Benieuwd naar onze andere reisideeën voor 2021? Volg ons!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven