Een riviercruise... over de Seine

03 April 2020

Tekst: Milka van Dam | Fotografie: Chantal Merkx - de Wit en Croisi Europe | Met dank aan: Croisi Europe

Riviercruises worden steeds populairder, ook onder jongere reizigers en gezinnen met kinderen. De bestemmingen worden ook steeds uiteenlopender; traditionele routes over de Rijn en de Moezel worden aangevuld met exotische cruises over de Mississippi, de Ganges en de Amazone. Ik was te gast bij Croisi Europe aan boord van de MS France met als route: van Parijs naar Rouen over de Seine!

Bij inscheping aan boord viel direct de rust en gemoedelijkheid op. De hutten zijn klein maar van alle gemakken voorzien en het feit dat je vanuit elke hut naar buiten kunt kijken is een absoluut pluspunt. De serene sfeer aan boord zorgt ervoor dat alle passagiers kunnen genieten van hetgeen waar ze voor komen; een ontspannen vakantie.

Met Parijs als vertrekpunt had ik het geluk om de eerste avond, tijdens het verrukkelijke diner, over de betoverende Seine te varen. De Eiffeltoren, Musée d’Orsay, het Louvre, de Notre Dame… allemaal sfeervol verlicht. Indrukwekkend Parijs trekt aan mij voorbij. Ik weet meteen weer waarom deze stad zoveel mensen trekt.Na de eerste avond en ochtend in Parijs te hebben doorgebracht vertrok de cruise in de richting van Poissy en vervolgens via Vernon naar Rouen. Langzaam veranderde het uitzicht en trok het rustige typisch Franse landschap aan ons voorbij. De glooiende heuvels, kasteeltjes en ruïnes; alles kan in alle rust bekeken worden.

Een absolute aanrader tijdens deze cruise is een excursie naar Giverny, voor een bezoek aan het huis van Claude Monet en zijn wereldberoemde tuinen. Daar ronddwalend waan je je net in een van zijn schilderijen. Het bruggetje, de lelies en treurwilgen, je gaat vanzelf terug in de tijd.

Rouen was het eindpunt van mijn riviercruise, een gezellige studentenstad met schilderachtige straatjes, vele leuke restaurantjes en voor diegenen die daar interesse in hebben: een prima uitgaansleven.

Riviercruises hebben wellicht het imago vooral geschikt te zijn voor een iets oudere doelgroep. Dit is zeker het geval wanneer je kiest voor een klassieke route, zoals hier beschreven. Maar er zijn ook heel veel cruises met een veel avontuurlijker karakter. Denk hierbij aan routes over de Mekong Delta in Cambodja of Vietnam of door onbekend Myanmar. En dichter bij huis; routes over de Doumo in Portugal, of door Kroatië en Montenegro. Veel van deze riviercruises bieden ook actieve excursies zoals fietstochten, wandelingen langs watervallen, of meer thematisch: culinaire excursies.

Al met al is een riviercruise voor elke doelgroep interessant als je je maar goed laat voorlichten welke rederij, route en schip aansluit bij je specifieke wensen en interesses. Je persoonlijke Travel Counsellor helpt je daar graag bij.

 

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven