Groepsreis: hip Kiev

04 February 2022

Oekraïne is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een groeps- of incentive-reis, maar het land staat inmiddels op de 8e plek van meest bezochte landen in Europa vanwege zijn veelzijdigheid; van bergketens waar je kunt skiën en hiken, tot de populaire badplaatsen aan de Zwarte Zee; van prachtige natuurgebieden met bijzondere ecosystemen tot hippe steden met vele architectonische en historische hoogtepunten. De hoofdstad Kiev is nog een heel nieuwe bestemming als het gaat om meetings, events en business travel. Maar deze majestueuze, gastvrije stad heeft zoveel te bieden voor alle soorten reizigers.

 

Stadwandeling
Het centrum van Kiev is compact, alles is op loopafstand. Begin je wandeling in de hoofdstraat Khreshchatyk met gezellige terrassen, grote winkelketens en trendy restaurants. Bezoek het Maidan Onafhankelijkheidsplein, hét centrale plein van Kiev. Op dit plein hebben in het (recente) verleden hevige protesten plaatsgevonden. Inmiddels is de situatie in Kiev gelukkig stabiel. De levendige pleinen staan met elkaar in verbinding door lange straten die in het weekend vol staan met foodtrucks. Locals en toeristen genieten in de vele parken; Kiev is opvallend groen! Ook het charmante straatje met gekleurde huisjes en marktkraampjes Andriyivsky Uzviz is de moeite waard. Aan de oevers van de rivier bevind je je aan de wat meer industriële kant van Kiev met het relaxte stadsstrand. Ondanks de hippe omgeving (inclusief street art op elke hoek van de straat), kijk je altijd uit op een prachtige historische felgekleurde kerk of kathedraal.

Traditioneel Kiev
Kiev is een stad met veel historie, dit zie je niet alleen terug in de vele prachtige gebouwen, maar ook in de musea over bijvoorbeeld WOII. Een bezoek aan het Holenklooster is een echte must. Beklim de toren en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. In het openluchtmuseum Mamajeva Sloboda maak je kennis met de tradities van Oekraïne, zoals de klederdracht, het eten en de bouw van die tijd. Je waant je voor even in een typisch Oekraïens dorp. Voor traditioneel Oekraïens eten kun je terecht bij restaurant Khutorok, gelegen op een boot op rivier de Djnepr.

Gastronomie
Kiev staat bekend om zijn trendy restaurants en uitgaansleven. Bezoek een hip ondergronds restaurant waar je geniet van experimentele Oekraïense gerechten, niet binnenkomt zonder wachtwoord en je cocktails drinkt aan een bewegende bar. Klinkt geweldig toch? Ook het Arena City Entertainment-complex is zeker een bezoek waard. Dit grote plein is omringd door restaurants, bars en nachtclubs. Hier komen net als in de rest van Kiev voornamelijk locals en er heerst een gezellige sfeer. Kiev heeft een zeer uitgebreide uitgaansscene, met een ruime keuze aan clubs.

Indrukwekkend Tsjernobyl
Op zo’n twee uur rijden van Kiev ligt Tsjernobyl, waar zo’n 30 jaar geleden een van de grootste nucleaire rampen in de geschiedenis heeft plaatsgevonden. Je kunt het gebied met een gids en onder strikte begeleiding bezoeken. Loop door de vervallen stad waar de natuur alles heeft overgenomen. Het was een hippe plek waar voornamelijk jonge mensen woonden; met een kermis, zwembad, theater, supermarkt en boksschool; nu totaal verlaten. Je kunt zelfs de reactoren zien die nu zijn overkoepeld met een grote stalen constructie. Een erg heftige, maar zeker indrukwekkende ervaring!

Masaidorpje
Bij Amboseli NP is het bijna een must om een van de Masai-dorpjes te bezoeken. Deze kaarsrechte mensen dragen rood-met-blauwe gewaden. Rood zou hen beschermen tegen de wilde dieren, blauw symboliseert de hemel. De Masai voeren een welkomstdans uit en een medicijnman laat je zien hoe je vuur maakt. Ook kun je een kijkje nemen in de lemen hutjes met bedden van koeienhuid.

Neem voor meer informatie contact op met jouw persoonlijke Travel Counsellor die een interessant programma voor je kan samenstellen.

 

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven