Groepsreis idee: rebels Riga

28 April 2022

Riga is de levendige hoofdstad van Letland, een van de drie Baltische staten, en is gelegen aan de Oostzee. Sinds de onafhankelijkheid van Letland in 1991 heeft Riga zich ontwikkeld tot een moderne Europese stad. Je vindt er een mooie mengelmoes van moderne architectuur, met veel Jugendstilgebouwen en gotische kunst op de indrukwekkende gevels. De Oostblokperiode is op sommige plekken nog goed zichtbaar. Het meest kenmerkend voor Riga zijn de houten huizen. Met ruim 700.000 inwoners en een compact centrum, is de stad eenvoudig te voet te bewonderen.

Zowel voor vriendengroepen als zakenreizigers is deze bestemming zeer geschikt. Daarnaast is Riga ook nog eens heel betaalbaar, zeker als je met een groep reist. Outdoor-activiteiten, strand, uitstekende restaurants, sfeervolle bars en lounges en een bruisend nachtleven, er is ontzettend veel te doen en te beleven. Een greep uit de mogelijkheden…

De oude stad
De oude stad van Riga staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is al een museum op zich. Met 800 jaar historie, muziek en kunst verrast deze stad bezoekers keer op keer. De wonderschone pleinen en smalle straatjes zijn het bezoeken meer dan waard.

Riga per boot
Maak een zeiltocht over rivier Daugava op een nagebouwd zeventiende-eeuws schip en zie de adembenemende omgeving van Riga vanaf het water. Of vaar tussen de prachtige, groene parken over een smal grachtje met een authentieke houten boot.

Centrale markt
Loop over de kleurrijke markt en ontmoet de lokale bevolking. De Centrale markt in Riga is de grootste markt van heel Europa. De markt vindt elke dag plaats in grote hallen. In deze hallen werden vroeger zeppelins gemaakt. Bezoek de verschillende kraampjes waar je vis, vlees, fruit, groente en soep kunt kopen. Ook voor souvenirs kun je hier terecht, vooral de sokken en hoeden zijn populair. Proef de lokale specialiteiten en geniet van een goed glas wijn of bier.

Art nouveau
Bewonder de architectuur van Riga uit eind negentiende en begin twintigste eeuw. Veertig procent van het centrum van Riga toont deze fantastische architectuur. Geen enkele stad in de wereld biedt zo veel art nouveau. De beroemdste art-nouveau-straat in Riga heet Albertalela. Hier staan de meest verbazingwekkende gebouwen in vele kleuren. Mocht je echt onder de indruk zijn van deze panden, bezoek dan ook een van de musea voor nog meer art nouveau.

Actie
Voor wie van actie houdt, is er in Riga ook genoeg te beleven. Boek een slipcursus op het circuit of ga karten in de openlucht om een hogere snelheid te beleven. Ga voor het echte avontuur op een 4x4 Off-Roading Jeep Experience. Rij over een enorme berg zand, door water en kuilen.

Riga zal je verrassen met zijn voortreffelijke eten, de vriendelijke en serene sfeer, de stranden en de vele mooie panden. Neem voor meer informatie contact op met jouw persoonlijke Travel Counsellor.

 

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven