Ibiza a state of mind

28 April 2022

Tekst en fotografie: Debby Joossens

Mijn ‘state of mind’ na één dag Ibiza? “Als ik de loterij win dan koop ik hier een van die mooie witte huisjes met zwembad!” Voor velen is Ibiza het feesteiland, het nieuwe thuis van de trendy hippies. Voor mij is Ibiza het eiland van de rode aarde, verrassende wandelpaden, prachtige olijfbomen, pittoreske baaitjes, een helderblauwe zee en ontzettend lekker eten.

Santa Gertrudis
Vanuit Eindhoven zijn we in iets meer dan 2 uurtjes reeds op onze bestemming. Het plan is om het eiland door te kammen voor de leukste plaatsjes. Op de luchthaven pikken we vlot onze huurwagen op en rijden we naar het centrum van het eiland, Santa Gertrudis, waar we logeren in Gatzara Suites. Santa Gertrudis blijkt een geweldige uitvalsbasis te zijn en een van de leukste dorpjes op het eiland.  Vanaf het prachtige terras van Gatzara Suites kijk je uit over het park en het plein van het dorp waar de bedrijvigheid van het seizoen stilaan op gang komt. Het is begin april en het eiland wordt nog maar net wakker. Hier en daar is men nog aan het schilderen of aan het timmeren om helemaal klaar te zijn voor de ‘semana sancta’, wanneer het feest- en vakantieseizoen echt van start gaat. Wij hebben bewust gekozen voor het rustige seizoen en belonen onszelf met een frisse smoothie op het terras van Macao naast het hotel.Ibiza Stad
Iedere dag ontdekken we een andere kant van Ibiza en daarmee een ander gezicht van het eiland. Ibiza Stad heeft het allemaal. Het oude ford met indrukwekkende uitzichten en kleine gezellige straatjes, de haven met de extravagante schepen en natuurlijk het uitgaansleven. Na de drukte van de stad zoeken we wat meer rust aan de kust en genieten we van een late lunch in de lounge bar Experimental Beach. De loungezetels zien er ontzettend uitnodigend uit maar de nog frisse wind houdt ons binnen op het overdekte terras met tapas om je vingers bij af te likken en een lekker wijntje. Om hier te geraken moet je een eindje door de Salinas, de zoutvelden rijden. Je kunt er prachtige vogels spotten en gewoon genieten van het mooie uitzicht.

Van noord naar oost
Het noorden van het eiland is waar je ook in de zomer de rust makkelijk kunt terugvinden. Op weg naar Portinax rijden we door San Juan waar iedere zondag een gezellige hippiemarkt het dorp doet opleven en waar we later in de week ook lunchen bij Giri’s. Loop zeker door naar de achterzijde van dit geweldige restaurant en vind een plaatsje in de tuin. In het hoogseizoen is reserveren noodzakelijk. We rijden terug langs de oostkust en stoppen nog even in enkele van de prachtige baaien, Es Figueral en Cala Llenya.

Van west naar zuid
De westkant en het zuiden genieten zonder twijfel mijn voorkeur. De heuvelachtige omgeving, de kronkelende weggetjes en de ruwe baaien met kleinere stranden zijn een streling voor het oog. Sa Caleta met het kleine restaurant Es Cubells, het mini-keienstrandje Calle Vadella, en de grotere zandstranden lekker uit de wind… er is echt voor ieder wat wils. Onze lunch vandaag is wat traditioneler. We hebben zin in paella en we hebben er de perfecte plek voor gevonden. Verborgen tussen de dennen, hoog op de klif vind je Las Puertas del Cielo, een klein basic restaurantje met een ontzettend vriendelijke bediening en de beste paella ooit!

We sluiten onze vakantie af in het gezellige restaurant La Paloma, waar we weer culinair verwend worden. Ik denk nog even terug aan Cala Benirras waar we onze eerste avond hebben ingeluid. De horde hippies die bij elkaar zitten met een biertje of een zelfgemaakte mojito, het ritme van de djembés die de zon ‘neer drummen’ en het ruisen van de golven, dansend met de voetjes in de zee. Ibiza, ik kom terug!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven