Meet a local in Barcelona

28 April 2021

Patrick Mulder, 43, is vanuit Barcelona met een klein team verantwoordelijk voor de website Verkeersbureaus.info. Zes jaar geleden besloot hij in het hart van deze kosmopolitische stad te gaan werken. Juist vanwege het grote aanbod aan musea, ontelbare eetgelegenheden en de goede verbindingen met de rest van de wereld is Barcelona dé plek voor hem geworden. Hoewel zijn lijst met favorieten enorm is, weet hij er toch een paar extra bijzondere plekjes voor ons uit te halen....

FOOD

Op zondag brunchen bij Cecconi’s

Cecconi’s is de plek waar je op zondagochtend moet zijn. Een gemêleerd publiek geniet hier dan van de wereldberoemde brunch van €40 p.p. Cecconi’s is onderdeel van de besloten memberclub Soho House maar dit restaurant is open voor iedereen.

Shoppen en eten bij Santa Eulalia:

Op de golden mile, de luxe winkelstraat van Barcelona, ligt Santa Eulalia. Nadat de portier de deuren voor je opent van Passeig de Gracia 93, ga je naar boven en bezoek je The Bistrot met een verscholen buitenterras voor een glas ijskoude witte wijn met een zalm taartje of koffie met cake.

Voor de echte churros fan

De echte churros, xurros in het Catalaans, bestel je bij Xurreria Manuel San Román in Gotico. Hier bakt de hele familie de hele dag door verse churros. Laat je niet uit het veld slaan door de rij die er vaak staat. Het is het wachten waard. Ook de prijs lijkt nog wel uit de jaren 70 te zijn.

Eat with the locals

Kenmerkend voor de wijk Raval is de grote populatie Pakistanen. Er is zelfs een cricketveld, de nationale sport. Op Carrer de Joaquín Costa 22 ligt het restaurant Bismilla Kebap. Hier eet je voor €5 verse kebap tussen de locals, skaters en toeristen. Maar verwacht geen biertje want het restaurant is alcoholvrij.

Een groot assortiment empanadas

Je zou bijna langs Rekons lopen, zo onopvallend is deze bar. Binnen kies je de lekkerste empanadas, elke dag vers bereid. Ook de prijs is afgestemd op de locals.

 

SHOPPING

Na het shoppen de stad bekijken bij El Corte Ingles

Vanaf het zelfbedieningsrestaurant van El Corte Ingles op Plaça Catalunya heb je een grandioos uitzicht over de hele stad. De plek voor je perfecte Instagram plaatje.

Bezoek de Zara, maar niet om te shoppen

Op Placa Catalunya opende in 2016 een Zara in een voormalig bankgebouw. Loop naar binnen, zoek het middelpunt en hoor de echo van je stem weerkaatsen tegen het plafond. Een architectonisch hoogstandje uit de jaren 30 van de vorige eeuw.

 

THINGS TO DO

Het huis voor blinden is nu een museum

Buiten het centrum, maar nog steeds snel te bereiken met OV of taxi is CosmoCaixa Barcelona. Oorspronkelijk huisvesting voor blinden en tegenwoordig een wetenschappelijk en natuurhistorisch museum. Een aanrader voor kinderen is het “Regenwoud”.

Toren boven de stad en de bergen

Barcelona ligt aan 2 bergen. Montjuïc en Tibidabo. Op deze laatste staat de Torre de Collserola. Een zendmast uit 1992, ontworpen door de wereldberoemde architect Lord Norman Foster. De lift brengt je naar het observatieplatform op 135 meter hoogte. Van hieruit zie heel Barcelona en kun je ook zien hoe ver de rest van de wereld ligt.

Verdwalen in Parc del Laberint d'Horta

In het noorden van stad, bijna aan het einde van de groene metrolijn L3 ligt het Parc del Laberint d'Horta. Een historische tuin, ooit opgezet door een van de vele katoen families die Barcelona rijk was. De tuin bestaat uit een neo-classicistisch en een romantisch gedeelte.

Onbekend bij toeristen

De Jardins de la Rambla de Sants biedt een beleving vergelijkbaar met het High Line park in New York City. Alleen loop je hier boven de metro en treinlijnen over een brug van een paar kilometer. In het voorjaar en zomer kleurt en geurt het prachtig door de vele bloemsoorten. Populair bij de locals vanwege de bankjes en toestellen om in beweging te blijven.

Onthaasten bij Cowshed

Ook onderdeel van Soho House is Cowshed. In deze spa kom je helemaal tot rust. Boek een pedicure, manicure of massage, geniet van het Romeinse binnenbad na je behandeling en je bent helemaal klaar voor het bruisende Catalaanse nachtleven.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven