Meet a local in Manchester

28 April 2022

Lucy Cowgill is 31, werkt als Marketing Campaigns Executive voor Travel Counsellors en woont al vijf jaar in Manchester, eerst in the Northern Quarter en nu in Ancoats (dat op nummer 13 staat in de lijst van coolest neighbourhoods in the world). Lucy houdt van yoga, wijn, de stad verkennen op haar racefiets en alle nieuwste bars en restaurants uitproberen – wat nog een uitdaging is aangezien er elke week wel een nieuwe hotspot zijn deuren opent in Manchester. Ze is een enorme muziekfan en is bezig om de kneepjes van het DJ-vak te leren, dus wie weet zien we haar binnenkort een keer in de line-up voorbijkomen! Lucy deelt haar favoriete plekken in Manchester met ons…

Restaurants

20 Stories is een van de meest trendy plekken van de stad, boven op de indrukwekkende wolkenkrabber No1 Spinningfields. Het restaurant heeft gigantische ramen en een verwarmde rooftop terrace met adembenemende uitzichten op de stad. De perfecte plek voor een after-dinner cocktail.
The Ivy is nog zo’n super-fashionable spot, en het grootste restaurant van de stad met vier verdiepingen en verschillende keukens. The Ivy Asia heeft een bijzondere groene vloer gemaakt van edelstenen en serveert heerlijke Japanse gerechten.
Voor een goedkoop maar vrolijk etentje moet je bij Rudy’s zijn – deze traditionele Napolitaanse pizzeria beweert de beste pizza’s buiten Italië te maken en je betaalt nooit meer dan £10 per pizza.

Bars

Alberts Schloss is een unieke bierbar met Bavaria-thema. Ze hebben bijna elke dag live-entertainment, van de Duelling Pianos op woensdag tot een gospelkoor op zondag. Dansen op de tafels wordt aangemoedigd!
Als je een fan bent van speciaalbiertjes, dan is Beermoth jouw plek. Dit populaire biercafé ligt midden in het centrum van de stad en heeft een continu veranderend menu van de meest bijzondere IPA’s en ales.
Behind Closed Doors is een mysterieuze kleine cocktailbar, goed verborgen in een kelder in de trendy Northern Quarter. Vind de geheime deur en gebruik de rode telefoon op je tafel om je drankje te bestellen.

Shops

In the Northern Quarter vind je ook Afflecks Palace, een enorme bazaar waar je alles kunt vinden wat je maar nodig kunt hebben, van designer-sieraden tot retro-spellen en hippe jurkjes.
Mijn favoriete winkel is Ancoats General Store – het is de traditionele corner shop maar dan met een twist. Ze hebben er de heerlijkste vegan producten en je kunt er van hippe muziek en een lekker koffietje genieten terwijl je boodschappen doet.
Hotels
Hotel Gotham is de personificatie van luxe en waarschijnlijk Manchesters meest exclusieve hotel, met prachtige art deco styling en décor en een fantastische roof terrace met amazing views.
The Lowry is dé plek om mensen te kijken. Dit iconische hotel aan de rivier was de thuisbasis van José Mourinho in zijn Manchester United-tijd.

Top thing to do

Op een zonnige dag ga ik vaak naar Cutting Room Square in Ancoats. Dit industriële plein in Italiaanse stijl met een prachtige kerk in het midden is een verzamelplek waar alle locals samenkomen om te genieten van een drankje in de zon.
Er zijn vele bars en restaurants in de omgeving en vergeet ook de inspirerende musea niet zoals het Science and Industry Museum of het Imperial War Museum. De John Rylands Library is een must-see vanwege de indrukwekkende gotische architectuur.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven