Meet a local in Vietnam

03 April 2020

Nga Hoang werkt al bijna 8 jaar voor onze lokale agent in Vietnam waar Travel Counsellors nauw mee samenwerkt. Nga komt uit Hanoi en woont inmiddels vijf jaar met haar twee kinderen in Hoi An, aan de centrale kust van Vietnam. Nga gaat graag met haar kinderen naar het strand, is dol op haar werk en geniet regelmatig van het eten bij haar favoriete hotspots. De tips van Nga in Hoi An!

 

All time Favourite

Lantern Town Restaurant
Wanneer we familie of vrienden op bezoek hebben, nemen wij ze standaard mee naar dit restaurant. Het ligt op een geweldige locatie midden in de Old Quarter en het personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam. In de vijf jaar dat ik in Hoi An woon heb ik geen beter restaurant kunnen vinden, ik blijf maar terugkomen op deze geweldige plek! Het eten is supervers en er hangt een fijne sfeer. De cocktails zijn een must... als ik een tip mag geven, kies voor de Miss Ha Noi-cocktail.

Lunch

Banh My Phuong
Dit is het restaurant waarnaar tv-kok Anthony Bourdain verwees met zijn uitspraak ‘de beste banh mi van Vietnam’. En ik ben het helemaal met hem eens! Je vindt mij hier wanneer ik niet veel tijd heb en wil genieten van een snelle, goedkope en heerlijke lunch.

Ontbijt/koffie

The Espresso Station

Ik hou van dit verborgen juweeltje, gelegen in een klein straatje aan de rand van de Old Town. Dit is de beste plek om echt goede cappuccino’s en heerlijke snacks te nuttigen. King en Kim, de eigenaren van The Espresso Station, nemen je graag mee in de wondere wereld van koffie. Van het kiezen van de beste koffiebonen tot het branden ervan, ze leggen het hele proces met enthousiasme aan je uit.

Avondeten

Nu Eatery
Nu Eatery is weggestopt in een klein steegje, maar is zeker de moeite waard om naar op zoek te gaan. De banh bao (broodjes) met varkensvlees zijn heerlijk en zullen  ervoor zorgen dat je blijft terugkeren naar deze plek. Op de menukaart staan slechts enkele gerechten, maar deze zijn allemaal even smakelijk. Kom dus zeker terug en probeer alle gerechten uit. Het restaurant is klein en is hierdoor logischerwijs snel vol, kom dus vroeg om teleurstelling te voorkomen.

Mango Mango
Op zoek naar iets meer luxe? Kies dan voor een tafeltje op het balkon van Mango Mango. Wat mij betreft de perfecte plek om met een cocktail in je hand passerende mensen te bekijken. Het eten is modern Vietnamees vol geweldige smaken en spannende combinaties.

Hotel

Beachside Boutique Resort
Dit is een fijne plek gelegen aan het strand. De creatieve inrichting en het uiterst vriendelijke personeel zorgen standaard voor een warm welkom. De Salt Pub is het restaurant van het resort en ligt direct aan het strand. Ze serveren hier een fantastisch ontbijt dat op bestelling wordt gemaakt!

Beste shopping

Blue Eye Tailor
In het weekend ga ik graag samen met mijn collega’s naar de markt om stoffen te kopen, om deze vervolgens naar de Blue Eye Tailor te brengen. Hier maken ze prachtige kleding op maat. In Hoi An heb je een ruime keus aan kleermakers die deze service bieden. Ik heb er vele geprobeerd, maar Blue Eye Tailor blijft de beste.  Mocht je zelf geen stoffen op de markt hebben gekocht, geen probleem! Ze hebben hier ook een ruime keus aan stoffen.

Een typische vrije dag

Het strand in Hoi An, An Bang
Het is hier zo mooi! Mijn kinderen vinden het geweldig om bij restaurant La Plage te eten. Het is een zeer informele plek met heerlijk eten en comfortabele lounges direct aan het strand. Ga hier heen met zonsondergang en laat je betoveren door het prachtige uitzicht over het water en Cham Island.

 

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven