Mexico, Mexicoooo!

28 April 2022

Tekst & foto's: Riksja Travel

Wie naar Mexico gaat wil een aantal attracties zeker niet missen. Maar wat zijn nu de echte Mexicaanse toppers?

In het land van Maya’s en Azteken, sombrero’s en reuzencactussen maak je kennis met indianen, vaar je door flamingo mangrove en speur je in een dampend woud naar jaguars en luiaards. Slaap in knusse posada’s, koloniale casa’s en hacienda’s. Tortilla’s en tequila’s heb je vast al geproefd. Maar met een hangmat aan de Caribische zee krijg je dat echte ‘mañana gevoel’.

De Mexicaanse keuken is meer dan Taco’s en Tortilla’s. Al zijn die wel erg lekker. Om de fijne kneepjes echt onder de knie te krijgen, kunnen we een kookworkshop in de reis opnemen. We nemen een kijkje in de Mexicaanse keuken. En het blijft niet bij een kijkje… je gaat samen met de kok aan de slag om de lekkerste Mexicaanse gerechten te bereiden. Aan het einde van de avond is het smikkelen en smullen, want je eet zelf natuurlijk lekker mee.

Latijns Amerika is onlosmakelijk verbonden met dansen. Tango, samba en natuurlijk de salsa. We kunnen een echte salsa workshop aanbieden. Leer samen met de Mexicanen om de salsa te dansen, en geloof me dat gaat beter met een (paar) Mexicaanse biertjes. Na de les kun je nog beslissen om het geleerde direct in de praktijk te brengen in een van de vele levendige barretjes.

Na al dat koken en dansen ben je vast toe aan een rustig moment voor je zelf. En waar kan dat beter dan in een kleinschalige all-inclusive resort. Want een all-inclusive hoeft niet altijd een groot lelijk hotel te zijn. Geniet van heerlijke cocktails aan het strand of zwem je fris in een van de zwembaden. En je kunt hier ook nog een introductie duik-les nemen, hoe cool is dat?

Mocht je dan nog niet relaxed genoeg zijn dan hebben we nog een troef achter de hand (niet verder vertellen). Het prachtige eiland Isla Holbox. Het is klein, idyllisch en lekker lokaal. De stranden zijn super wit en breed en prima te overzien vanuit je hangmat. En mocht je nog iets willen doen op dit bounty eiland, dan kun je prachtig snorkelen. Wij vinden dit de ultieme laid back en perfect einde van je vakantie.

Kun je niet wachten om naar Mexico te gaan? Bespreek de mogelijkheden met je persoonlijke Travel Counsellor.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven