New York voor beginners en gevorderden

28 April 2022

Tekst: Fred van Eijk
Fotografie: Filippo Bacci, Saskia Neijsen-Davidson en Fred van Eijk
Met dank aan: NYC & Company, USP Marketing PR en Air Berlin

The Big Apple moet je beleefd hebben en nog beter: keer op keer herontdekken. De stad die nooit slaapt blijft in ontwikkeling en verrast zelfs de frequente bezoeker. Ben je een beginner? Neem de New York CityPASS en bespaar 42% op de hotspots die je gezien moet hebben: Empire State Building, American Museum of Natural History, Metropolitan Museum of Art, Top of the Rock, Statue of Liberty en 9/11 Memorial Museum.  Logeer in een goed hotel in Manhattan, zoals het chique The Benjamin, het recent geopende,  luxe en intieme hotel The Marmara Park Avenue (mijn favoriet) of het historische The Roosevelt. Het luxe design-hotel The Knickerbocker is vooral voor de theaterbezoekers ideaal. In de avond ga je naar een show op Broadway.  Het beste pre-theatre diner eet je bij Aureole, op 42nd Street vlak bij Broadway en Times Square.

 

Voor de eerste keer in New York of heb je de smaak al goed te pakken? Je krijgt nooit genoeg van Chelsea Market, The Meatpacking District en The High Line. Voordelig shoppen en designer spullen inslaan? Je hoeft de stad niet uit voor een outlet. Century21 heeft alle merken met hoge kortingen in huis en bevindt zich op twee locaties in Manhattan.

Bij volgende bezoeken wil je je meer onder de locals begeven en andere delen van New York ontdekken. Het NU hotel in Brooklyn is een ideale uitvalsbasis, in Williamsburg het Industrieel-chique Wythe Hotel en in Queens check je in bij Z NYC Hotel. Liefhebbers van moderne kunst halen hun hart op in MoMA, bij het eigenwijze zusje MoMA PS1 in Queens, The Noguchi Museum eveneens in Queens, het Guggenheim en het Whitney Museum of American Art vlak bij The High Line en Meatpacking.

New York City heeft niet voor niets ‘nieuw’ in zijn naam staan. Je kunt het blijven ontdekken en het blijft zich altijd vernieuwen. Boek gerust weer!

Fred’s persoonlijke tips:

 

Meer weten over New York? Neem contact op met jouw persoonlijke Travel Counsellor.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven