Philadelphia in 10 tips!

10 November 2021

Tekst & fotografie: Harmke Kraak
Met dank aan: Icelandair

Waren we in de vorige editie van We Love Travel in Chicago, ditmaal zijn we in Philadelphia. Deze Amerikaanse stad heeft Europese wortels. De historische wijk dateert uit begin achttiende eeuw, de tijd vóór de Amerikaanse Revolutie.

 1. Old City
  De Old City aan de Delaware River is de historische wijk van Philadelphia kortweg Philly. Als ik hier ronddwaal tussen de achttiende-eeuwse panden waan ik me in Europa. De huizen van rode baksteen hebben een vriendelijke uitstraling. Ze zijn gebouwd in Georgian style. Een van de oudste straatjes is Elfreth’s Alley. Neem ook een kijkje in Christ Church, de kerk uit 1695(!) aan N 2nd Street/Church Street.
 2. Benjamin Franklin Bridge
  Een eyecatcher is de Benjamin Franklin Bridge. Deze lange hangbrug overspant de Delaware River en komt uit in New Jersey. Er is een wandelpad over de brug laat ik me door local Helen Cunningham vertellen, die in Philly’s Old City woont. Zelf loopt ze graag de brug op en neer voor het uitzicht. Ook raadt ze me aan de vernieuwde Cherry Sreet Pier aan de rivier te bezoeken met leuke boetiekjes en food trucks.
 3. Independence Hall
  Ben je in Philadelphia, bezoek dan zeker ook de Independence Hall! In deze hal werd in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring getekend nadat diverse immigranten uit Engeland en andere Europese landen in opstand waren gekomen tegen de nieuwe wetgeving onder de Britse koning George III. Op 4 juli 1776 was de onafhankelijkheid een feit. George Washington leidde de Amerikaanse Revolutie en werd de eerste president.
 4. City Hall
  De City Hall ofwel het stadhuis heeft een toren die je kunt bezoeken en die toren is verbazend hoog. Met de lift stijg ik al snel uit boven een aantal van de omringende hoge gebouwen. Rond de torenspits is een platform waar je 360 graden uitzicht hebt over de stad. Bovenop prijkt het immense bronzen beeld van William Penn. Deze Engelsman is de stichter van de staat Pennsylvania, waar Philly toe behoort.
 5. Love Statue
  Hét symbool van Philadelphia is het beeld op John F. Kennedy Plaza dat simpelweg bestaat uit het woord LOVE in knalrode letters. Popart-kunstenaar Robert Indiana was de bedenker. Het begon ooit met een tekening die hij maakte voor een kerstkaart. Tijdens de US Bicentennial van 1976 werd het beeld geïnstalleerd. Een variant op het beeld staat bij Logan Square, daar is het uitgevoerd met het woord AMOR.
 6. Museum Mile
  De Benjamin Franklin Parkway is de avenue in het culturele district van Philadelphia en staat bekend als de Museum Mile. Aan weerszijden van deze boulevard bevinden zich namelijk de prachtigste musea, waaronder de Academy of Natural Science, de Barnes Foundation en het Rodin Museum. De boulevard, waarlangs de vlaggen van alle landen wapperen, leidt naar een imposant neoklassiek gebouw: Museum of Art.
 7. Mural Art
  Philadelphia heeft meer muurschilderingen dan welke Amerikaanse stad ook! De Mural Art-route leidt je langs de mooiste muurkunst. Zelf was ik gefascineerd door de Atlas of Tomorrow van Candy Chang. Het is een soort rad van fortuin waar je een slinger aangeeft, nadat je een bepaalde kwestie in je leven hebt bedacht waar je antwoord op wilt. De bijbehorende antwoorden zijn naast het rad te lezen op de muur.
  www.muralarts.org
 8. Rittenhouse Square
  Shoppen kan goed in de wijk Rittenhouse in hartje Philadelphia. Rondom het plein Rittenhouse Square tref je veel leuke modeboetiekjes. Op en rond dit bomenrijke plein is het altijd levendig. Voor een kop koffie kun je terecht bij Joe aan het plein zelf. Lunchen deed ik bij Organic P.S. & Co, een vegan restaurant in Locust Street. Ook al ben ik geen veganist, de vegan burger hier smaakte me fantastisch.
  www.puresweets.com
 9. Art in the Age
  Meer culinaire tips? Bezoek Art in the Age! Deze delicatessenzaak annex tasting room is een broedplaats voor nieuwe producten. Oprichter Steven Grasse laat me zijn nieuwste gins proeven: met kruiden, met honing, met bloemen... ze verwarmen de keel. In dezelfde buurt (Old City) is het Franse restaurant Royal Boucherie een aanrader. Ik eet er een frisse zomerse salade met poached egg en vinaigrette.
  www.artintheage.com en www.royalboucherie.com
 10. The Logan Spa
  Philadelphia is een stad die makkelijk ‘beloopbaar’ is. Niets fijner dus om de reis af te sluiten met een massage na al dat wandelen. In de spa van The Logan Hotel aan Logan Square kunnen ook niet-hotelgasten terecht. Ik onderga er een massage met CBD-olie. Sinds kort is behandeling met deze olie in Amerika een ware rage. Het is cannabisolie, maar dan zonder verslavende bestanddelen en mét heilzame werking.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven