Pitztal

23 February 2022

Vanaf Amsterdam vlieg je al in anderhalf uur naar Innsbruck. Waar je ook kijkt in Innsbruck, overal zie je de Alpen. Innsbruck is dan ook dé toegangspoort tot vele prachtige skigebieden. Zo ook het Pitztal. Vanaf de luchthaven rijd je in ongeveer anderhalf uur naar het Pitztal.

 

Ik verbleef in het dorp St. Leonhard in een authentiek Oostenrijks hotel met alle gemakken van dien: Sport & Vitalhotel Seppl. Zoals bij vele hotels in dit gebied is het hotel modern-Oostenrijks ingericht en bieden ze uiteraard de Tiroolse gastvrijheid. Daarnaast heeft dit hotel uitgebreide wellness-faciliteiten waar ik na het skiën dankbaar gebruik van heb gemaakt.

Het Pitztal staat bekend als het dak van Tirol, waar de gletsjer reikt tot wel 3500 meter, de hoogste gletsjer van Tirol. Vanwege de hoogte en de gletsjer is de sneeuw- zekerheid een van de belangrijkste troeven van dit gebied. Je kunt er van begin oktober tot halverwege mei terecht voor wintersport. De drie skigebieden, Pitztaler Geltsjer, Rifflesee en Hochzeiger, bieden samen ongeveer 120 km winterplezier. Uiteraard heb je op de gletsjer fantastische panorama’s en kijk je uit over de toppen van heel Tirol.

Zowel op de pistes als beneden aan de liften is de après-ski heel gezellig. Omdat de après-ski beneden aan de lift vaak naast de verschillende hotels zit, kun je daarna direct door naar het hotel voor het diner. De meeste hotels bieden volpension-arrangementen en hebben een goede Oostenrijkse keuken.

Voor de echte cracks is dit gebied misschien te klein, maar er liggen plannen om het gebied aan te sluiten bij het Ötztal (Sölden) waardoor lange tochten mogelijk worden. Door de kleinschaligheid is het gebied ideaal voor een korte vakantie met een groep of voor families met kinderen.

Vraag je persoonlijke Travel Counsellor naar meer informatie over deze bestemming.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven