Reizen met een groep: California Dreaming

28 April 2022

Met stip op één voor groeps- en incentive-reizen staat nog steeds Amerika, the United States, het land van de onbegrensde mogelijkheden. 

Adembenemende national parks, bruisende metropolen, eindeloze kustlijnen en een ‘laid-back’ sfeertje. Amerika heeft die speciale combinatie van klassiek, modern, trendy en inspirerend. Zakenreizigers en bedrijven op zoek naar een onvergetelijke incentive trip weten dat ze altijd goed zitten in New York, Las Vegas of Miami. Deze drie steden worden jaar in jaar uit wereldwijd verkozen tot ‘most memorable places to visit’. De mogelijkheden voor een spectaculaire incentive-reis zijn oneindig; vier seizoenen, stranden, bergen, valleien en woestijnen, supersteden en kleine dorpjes. Bezoekers komen voor entertainment, natuur, fun, cultuur, gastvrijheid en ‘to soak up the American way of living’.


Van oudsher zijn de tien meest Populaire MICE (Meetings, Incentives, Conventions & Exhibitions) bestemmingen in Amerika: New York, Washington DC, Miami, Orlando, Chicago, Dallas, Los Angeles, Las Vegas, Boston en Seattle. Maar de laatste paar jaren is er een nieuwe speler bijgekomen vanwege de enorme groei van Silicon Valley: Noord-Californië en de Bay Area ofwel de regio rondom San Francisco. De stad zelf is natuurlijk vooral bekend vanwege de hippie-cultuur, Cable Cars en Golden Gate Bridge maar deze regio is inmiddels ook het epicentrum geworden van high-tech. Genoeg redenen voor een zakenreis of incentive trip dus.

 

San Francisco highlights
Als je in de ‘City of Love’ bent mag je natuurlijk de hoogtepunten niet missen. Breng een bezoek aan Alcatraz Island met zijn beruchte gevangenis, fiets over de Golden Gate Bridge naar het leuke plaatsje Sausalito, maak een ritje met de Cable Car naar Fisherman’s Wharf en ga vintage shoppen in Haight-Ashbury. Het uitzicht op de stad en de baai is het mooiste vanaf Twin Peaks of geniet van de ‘views of the bridge’ vanaf Baker Beach.

Gastronomie
San Francisco is de stad van de foodies. Door de smeltkroes aan culturen kun je alle kanten op; van Peruaans tot Koreaans, van sushi tot een echte Amerikaanse diner. Elke vrijdagavond (van maart t/m oktober) vindt in de Marina bij het historische Fort Mason Centre het Off the Grid Foodtruckfestival plaats. Meer dan 30 foodtrucks van de beroemdste restaurants uit de regio komen samen om hun gasten te verwennen met de lekkerste hapjes.


Silicon Valley
Altijd al eens de hoofdkantoren van de grote tech-giganten willen zien? Ze bevinden zich allemaal in Silicon Valley. Het is lastig om binnen te komen bij de hoofdkantoren van Google, Apple, Microsoft, Tesla en Facebook maar met een afspraak of via connecties is het zeker het proberen waard en word je geïnspireerd door de creatieve omgeving en start-up cultuur van deze regio.

Highway 1
De bekendste kustroute van de USA komt door San Francisco. Huur motoren of open-top mustangs om deze prachtige meanderende route langs de spectaculaire Californische kust te verkennen. Rij naar het noorden en verken de hoge kliffen en ruige kusten, rij naar het zuiden en geniet van de vergezichten en beachtowns. Maak een stop in Carmel-by-the-Sea, een schattig kustplaatsje, of sla een balletje op de legendarische Pebble Beach golf course in Monterey.

Neem voor meer informatie contact op met jouw persoonlijke Travel Counsellor die een inspirerend programma voor je kan samenstellen.

 

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven