Republiek der Seychellen

03 April 2020

Tekst en fotografie: Debby Joossens

In de Indische Oceaan ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent ligt een paradijs op aarde. Wat je op de foto’s ziet, dat krijg je ook echt ter plekke. Hagelwitte stranden, een zee zo helder, warm en vol leven als het mooiste aquarium, palmbomen zachtjes meebuigend met de bries en een lekkere vis op je bord. Dit tafereel wordt je geserveerd in de Republiek der Seychellen, een van de kleinste landen ter wereld gevormd door een verzameling van 115 eilanden waarvan Mahé, Praslin en La Digue de bekendste en grootste zijn.

 

De eilanden zijn vanaf het land minstens net zo mooi als vanaf het water. De kenmerkende granietformaties, witte stranden en het weelderige regenwoud zijn voeding voor de ziel van de wandelaar en verkenner, maar evengoed voor de rustzoekers die willen profiteren van strand en cocktails. De waterrat vindt dan weer zijn gading al snorkelend, duikend of varend.

Mahé
Mahé is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de eilandengroep.  Hier bevindt zich ook de Internationale luchthaven en de hoofdstad Victoria. Mahé is zeker niet het mooiste eiland van de Seychellen, maar de stad is een goed vertrekpunt om dit land te leren kennen.Breng in Victoria een bezoek aan de botanische tuinen, het nationaal museum over de geschiedenis en het natuurhistorisch museum. Je kunt ook de ‘couleur local’ gaan opsnuiven op een van de markten waar kleurrijke vis en zoete vruchten liggen uitgestald. Hou je van mooie uitzichten, dan is de weg van oost naar west over de Morne Blanc een echte aanrader; je geniet zo van de groene pracht van het eiland en op de top heb je uitzicht over de schakeringen blauw rondom.

Tussen de eilanden verplaats je je makkelijk per vliegtuig.  De kleine toestellen brengen je in een mum van tijd van Mahé naar Praslin en omgekeerd. Lange benen moeten even hoog opgetrokken worden, maar het uitzicht over de vele kleine eilanden maakt alles goed.

Praslin
Praslin is het op een na grootste en meest ‘vruchtbare’ eiland van de Seychellen, met flora en fauna die je nergens anders ter wereld tegenkomt, zoals de palmensoort ‘coco de mer’. Deze boom heeft de grootste kokosnoot (en ook het grootste zaad) ter wereld en groeit in het regenwoud midden op het eiland, in de Vallée de Mai, lang geïdentificeerd met de bijbelse tuin van Eden. Je vindt er een mooie simpele infrastructuur met een prachtig wandelpad door het woud dat kan verkend worden met of zonder gids. In het noorden vind je Anse Lazio, een van de mooiste stranden ter wereld. Je kunt er zwemmen, snorkelen, duiken naar het koraalrif of gewoon voor je uitstaren over het turquoise water met kokosnoot en rietje in de hand van de lokaal opgezette bar.

La Digue
La Digue is een halfuurtje per boot varen van Praslin.  Hier heerst een ongedwongen fijne sfeer en je hebt er weinig last van verkeer aangezien alles bijna per fiets wordt gedaan of zelfs per ossenkar. Spendeer zeker wat tijd op Anse Source d’Argent, bekend om de roze granietformaties die prachtige foto’s opleveren bij zonsondergang in samenspel met het witte zand en de weelderige palmbomen. Overigens vind je op La Digue méér van dit soort schitterende stranden, ook plekjes waar bijna geen toerist komt. Als je maar één eiland wilt kiezen op de Seychellen, raad ik La Digue aan!

Bird Island en Curieuse
Ben je een liefhebber van onze gevleugelde vrienden of trage viervoeters, dan raad ik je zeker een bezoek aan Bird Island (de naam zegt het zelf) en Curieuse aan.

Op Bird Island leven duizenden strandvogels, die in mei gezelschap krijgen van 1,5 miljoen sterns. In september trekken de sterns, met hun jongen, weer weg. Op het eiland Curieuse heeft men vroeger een kolonie Aldabra-reuzenschildpadden uitgezet. Je kunt rustig rondwandelen tussen de kolossale schildpadden die overal rondlopen.

De periode tussen mei en november is tevens de fijnste periode om de eilanden te bezoeken; de milde temperaturen en zachte bries van de passaat zorgen voor het perfecte evenwicht. Temperaturen variëren van 24 tot 30 graden. Er is natuurlijk wel een reden voor de groene factor van het eiland. Er heerst een vochtig klimaat met af en toe een goede stortbui. Gelukkig komt de zon er steeds weer snel door.

Een heel fijne manier om de Seychellen te verkennen is per cruise. De kleinschalige schepen bieden de mogelijkheid om in alle rust de verschillende eilanden te bezoeken. Ze kunnen tot dicht bij de stranden komen, zodat je vanaf het schip zo het turkooizen water in kunt om te snorkelen of te zwemmen. Op de prachtige stranden staat vaak de barbecue al klaar.

Wat is er mooier dan zwemmen met zicht op prachtige natuur, het gevoel van zacht zand onder je voeten en een lekkere mocktail of cocktail in de hand?

Tips

Enkele van onze favoriete hotels:

Naast de prachtige luxueuze hotels kun je buiten alle verwachting ook heel leuke kleinschalige charme-hotels vinden, vraag raad aan jouw Travel Counsellor!

Enkele voordelen van naar de Seychellen te reizen:

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven