Slapen in... Mallorca

28 April 2022

Tekst: Marion van den Blik | Fotografie: Hotel Portixol en Hotel Son Brull

Als ik een jaar niet naar mijn lievelingsvakantieplek Mallorca ga, heb ik het idee dat ik helemaal niet met vakantie ben geweest! Zo’n jaar of tien geleden ben ik verliefd geworden op dit eiland. Sindsdien kom ik er zeker één keer per jaar, soms wel vaker. Regelmatig zie ik opgetrokken wenkbrauwen als ik vertel dat ik hier ieder jaar naar toe ga. Natuurlijk de drankzuchtige Engelsen, Duitsers en ook Nederlanders zullen er ongetwijfeld zijn, maar geloof me, ik ben ze nog nooit tegengekomen. Mallorca is chic en Palma wordt steeds hipper. Ik noem de hoofdstad altijd mini-Barcelona. Je vindt er prachtige gebouwen en interessante musea, gecombineerd met de mooiste winkels en de hipste restaurants.

Mijn favoriete stekje ligt vlak bij Palma de Mallorca, de hoofdstad. Vijf minuten met de taxi of een kwartiertje fietsen (doen!). Kwam ik tot voor kort altijd in het vissersdorpje Portixol, dit jaar heb ik gekozen voor een ander vissersplaatsje El Molinar. Beiden zijn totaal niet toeristisch. De hotels van de stadjes samen zijn op één hand te tellen, lelijke hoogbouw is er niet te vinden. Ik vertel je graag waarom ik het er zo leuk vind.

Slapen…. niet onbelangrijk, toch? Hiernaast geef ik je een aantal adressen waar ik zelf heb geslapen en die ik je niet wil onthouden.

HOTEL PORTIXOL
Mijn grote favoriet totdat ik vond dat het (voor mij) te kostbaar werd. Zo’n twintig jaar geleden werd dit hotel door een Zweeds echtpaar volledig gerenoveerd. Toen ik er voor het eerst kwam, vond ik de retro Scandinavische inrichting een verademing. Het grappige is dat dat nu wereldwijd helemaal de trend is. Ze waren hun tijd ver vooruit. Het hotel heeft maar 26 kamers, waarvan een aantal uitkijkt op zee of op de prachtige kathedraal van Palma. Het ontbijt is een feest. Het zwembad is klein en rustig. De medewerkers zijn uiterst voorkomend en zij herkennen je als je er een aantal keren bent geweest. Dit hotel kan ik iedereen aanraden. Ze hebben ook een heel goed, betaalbaar restaurant waar zelfs de Mallorcanen komen eten.

HOTEL SANT FRANCESC
Prachtig boetiekhotel midden in Palma. Ik heb hier geslapen toen ze net een maand open waren. Wat is dit een geweldige plek. Je bent hier echt gast. De kamers zijn schitterend ingericht. Er is een goed restaurant, een bar en een klein dakterras met een weids uitzicht over het oude Palma. Hier staan heerlijke zonnebedden en je komt er dan ook echt tot rust. Je kunt op het dakterras lunchen (kleine kaart, maar heerlijke gerechten). Wil je even een weekend eruit, dan is dit hotel echt een aanrader.

PURO HOTEL
Ook dit hotel is van Zweedse eigenaren. Het staat bekend als een van de hipste hotels van het eiland. En dat is het ook, niet in de laatste plaats door de beachclub Puro Beach. Ik heb hier een aantal keren geslapen. Het is gevestigd in een 18-de eeuws stadspaleis midden in het oude centrum van Palma. Ze hebben 51 bijzonder ingerichte kamers, de bediening is helaas niet altijd even vriendelijk. Op het dakterras is een kleine bar waar je heerlijk cocktails kunt drinken. Het restaurant Oppio wordt goed bezocht. Er wordt eenvoudig, maar smakelijk gekookt.

BRONDO ARICHTECT HOTEL
Mijn zusje attendeerde mij op dit hotel. Midden in het centrum. Leuk voor een lang weekend. Het heeft 27 kamers. Ik vond de medewerkers niet supervriendelijk, maar dat kan heel persoonlijk zijn. Ziet er heel decoratief uit: een combi van urban chic en industrieel design.

HOTEL ESPLENDIDO
In het noordwesten van Mallorca (zo’n uurtje rijden vanaf het vliegveld) ligt Port Sollér. Dit is een piepklein badplaatsje waar het zusterhotel van het eerder genoemde Hotel Portixol staat. Ik heb er een aantal keren gelogeerd. Wat een superplek en wat een ontzettend aardige mensen:

Dit hotel werd gebouwd in 1954 en raakte in de loop der jaren in verval. De eigenaren van Hotel Portixol kochten het zo’n tien jaar geleden en maakten er in no time een zeer geliefde hotspot van. De combinatie van retro Scandinavische inrichting, een restaurant met heerlijke lichte gerechten en de warme Spaanse gastvrijheid maken dit tot een van mijn lievelingsplekken op Mallorca. Hoewel het hotel iets groter is dan ik gewend ben (74 kamers) is het toch heel intiem. Zonnen kun je op hun kleine privéstrand of aan de twee zwembaden (waarvan een alleen bestemd voor volwassenen, wel zo lekker rustig). De meeste kamers kijken uit op de kleine baai van Sollér. Hier geen massatoerisme. En… heerlijk eten in hun restaurant. Aanrader!

HOTEL SON BRULL
Even buiten het dorpje Pollença ligt dit prachtige hotel. Het klooster is met veel respect voor oude details verbouwd tot een mooi chic hotel. Hier mocht ik een aantal dagen verblijven op uitnodiging van een lieve vriendin. Wat een weelde, echt wel aan mij besteed hoor. En ook nog eens helemaal naar mijn smaak ingericht. Alweer een aanrader dus. Er zit trouwens ook een heel goed restaurant bij waar met zelf verbouwde producten wordt gekookt.

Vraag je persoonlijke Travel Counsellor naar meer informatie over deze bestemming.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven