TC slaapt bij… Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beach Resort

03 April 2020

Tekst: Didi Hoogerwerf | Met dank aan: Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beachresort

Toen ik hoorde dat ik bij Oasis Parcs mocht gaan logeren voor deze rubriek, vertelde ik aan iedereen die het hoorde wilde dat ik naar Zeeland ging. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik was dus “gewoon” in Zuid-Holland. Ouddorp, het pittoreske dorpje waarin het prachtige Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beach Resort ligt, ligt namelijk op Goeree-Overflakkee en als ik bij aardrijkskunde beter had opgelet, had ik geweten dat dat bij de Zuid-Hollandse eilanden hoorde en niet bij Zeeland. Maar goed. Het voelde wel helemaal Zeeuws aan en zodra je de snelweg af gaat en naar het resort meandert, word je overvallen door het eilandgevoel.

Doordat je zo lang door de Nederlandse rimboe rijdt, ben je al ruim voordat je aankomt al helemaal in de vakantiestemming. Dit gevoel wordt bij aankomst alleen nog maar versterkt. De zilte, grijze lucht, de zandkleurige, houten villa’s en studio’s met hun daken van gras en het bijpassende wuivende duingras doen bijna Scandinavisch aan. En ondanks dat de gebouwen allemaal redelijk dicht op elkaar staan, doet het geheel zeer ruimtelijk aan. Bij aankomst regende het, maar dit leverde een prachtig plaatje op: boven het Grevelingenmeer was een dubbele regenboog te bewonderen. Toen kon het wat mij betreft al niet meer stuk!

De lobby, het restaurant, de bar en de studio’s waar wij verbleven, bevinden zich op een klein eilandje midden in het resort. De enorme lobby met hoge plafonds wordt gedomineerd door eveneens enorme, koperen stookvaten (althans, ik denk dat dat het zijn) waardoor het geheel ondanks de rustieke ligging een industriële uitstraling krijgt. We worden verwelkomd door een frisse, allervriendelijkste jongeman die ons naar onze studio wijst: 2D.We hebben een studio met zeezicht – meerzicht – die uit twee verdiepingen bestaat. De knusse benedenverdieping heeft een bankstel, keukentje en tv en op de bovenverdieping vinden we de slaapkamer. Het bed was heerlijk, romig wit en heeft de springtest ruimschoots doorstaan: 3 sterren. De badkamer was ruim en de douche van leisteen gaf het geheel een robuuste en luxe uitstraling. Eenmaal uitgepakt hebben we eerst een wandeling over het resort gemaakt. Toen het weer begon te regenen hebben we ons welkomstdrankje genuttigd in de bar waar we spectaculair uitzicht hadden over de Zuidwester storm die inmiddels over het eiland trok. Na ons drankje hebben we de storm getrotseerd om naar de supermarkt in het dorp te gaan om lekkere dingen en drankjes te halen voor ’s avonds na het eten. Op de terugweg hebben we nog langs het “echte” strand gewandeld en spareribs gegeten bij strandtent Brouw. Na het eten hebben we in onze pyjama’s lekker Netflix gekeken met chips en biertjes.

De volgende ochtend hebben we heerlijk ontbeten. Naast de ruime keuze van het ontbijtbuffet kregen we zelfs versgebakken eitjes! Het enige wat ik miste was de bacon, maar met zoveel keuze mag je daar niet over klagen en dat doe ik dan ook niet. Omdat we zo ontzettend Zen waren geworden en dat gevoel nog even vast wilden houden, hebben we ons weekend afgesloten in de sauna.

Bedankt Oasis Parcs , jullie zien ons zeker nog een keer terug!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven