Vier de 25e verjaardag van Disneyland® Paris!

28 April 2022

Tekst: Sophie van der Wansem

Als een kind zo blij ben ik wanneer ik hoor dat ik de 25e verjaardag van Disneyland® Paris mag vieren in jawel: Disney! En als Disney een feestje viert, dan doen ze dat meteen goed. Tot en met september kun je namelijk nog genieten van spectaculaire verrassingen!

Vanuit Nederland pak ik de Thalys naar Brussel waar ik overstap en mijn weg vervolg naar station Marne-la-Vallée. Wanneer ik het station uitloop bevind ik mij direct bij de ingang van de parken. Een heel fijne manier van reizen. Vanaf april 2019 zal de Thalys zelfs rechtstreeks naar Disneyland® Paris rijden!

Ik besluit eerst in te checken in het hotel. Ik overnacht in Disney’s Newport Bay Club. Een viersterrenhotel gelegen op slechts 15 minuten lopen van de Disneyparken. Geen zin om te lopen? Er rijdt ook regelmatig een gratis shuttlebus naar de parken en terug. Het hotel staat volledig in het teken van het maritieme thema, ik voel aan alles: ik ben in Disney! In het hotel kun je op de foto met Disneyfiguren en kun je gebruik maken van Extra Magic Time. Dit houdt in dat je eerder het park op mag en zo de rijen omzeilt.

Lang blijf ik niet in het hotel, ik wil het Disneyland-park in! Het hele park is aangekleed voor de 25e verjaardag. De lantaarns, de verlichting, de eetkraampjes, souvenirs, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het cijfer 25 terug.

Tijd voor de attracties. Peter Pan’s Flight, Big Thunder Mountain, ‘it’s a small world’ en Les Voyages de Pinocchio. De nieuwe Star Wars Hyperspace Mountain mag ik natuurlijk ook niet missen, gaaf! Tussen de attracties door las ik een pauze in en bekijk ik de Disney Stars on Parade. De betoverende paradewagens, magische muziek en vrolijke Disneyfiguren maken de parade onvergetelijk! Zelfs de prachtige paradewagens zijn versierd met het  25e-verjaardagslogo, erg leuk.

Dineren doe ik in Caribische sferen in het Captain Jack’s-Restaurant des Pirates. Ik heb net een ritje in de attractie Pirates of the Caribbean achter de rug en ga volledig op in de sfeer. Ik sluit mijn diner in dit fijne à-la-carterestaurant af met een oogverblindend dessert afgemaakt met stervormige chocolade, speciaal voor de 25e verjaardag. Wat een feestje!

Wanneer ik het restaurant uitloop, is het park al een stuk rustiger, de rijen zijn kort en ik pak nog snel een aantal attracties mee. Dan is het alweer 22:00 uur en sluit ik de dag af met misschien wel het grootste spektakel van de dag: avondshow Disney Illuminations! De show overtreft werkelijk alle verwachtingen; door middel van special effects en lichtprojecties worden stukjes van de Disneyfilms afgespeeld op het bekende Kasteel van Doornroosje.  De spectaculaire show komt tot een hoogtepunt met een watershow en vuurwerk. Nog onder de indruk worden we uitgezwaaid door Mickey.

Na een goede nacht in het heerlijke hotel, besluit ik het Walt Disney Studios® Park te verkennen. De populaire attractie Ratatouille: The Adventure mag ik natuurlijk niet missen. De special effects van de Studio Tram Tour: Behind the Magic en Armageddon: les Effets Spéciaux, maken indruk. Net als de Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith en The Twilight Zone Tower of Terror.

Na twee dagen Disneyland® Paris, weet ik één ding zeker, dit blijft leuk! Voor jong en oud is er genoeg te beleven en zeker nu met het spektakel van het 25-jarig bestaan dat loopt tot en met 9 september. Grijp je kans en vier het mee, nu het nog kan! Boek Disneyland® Paris bij je persoonlijke Travel Counsellor die je graag wijst op de beste promoties.

 

Tip

Disneyland App
Download wanneer je de Disneyparken bezoekt de Disneyland App. Hiermee heb je een handig overzicht van de attracties, inclusief wachttijden! Daarnaast kun je meteen zien hoe laat de parades en show beginnen en ben je op de hoogte van alles wat er in het park gebeurt. De app beschikt ook over een duidelijke kaart, zo weet je precies waar je je bevindt!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven