Waarom we in 2019 naar New York moeten

03 April 2020

Tekst: Fred van Eijk | Fotografie: NYC & Company

Frank Sinatra wist het al, “I wanna wake up in a city, that doesn’t sleep”. Deze tekst is nu nog meer van toepassing dan ooit tevoren. New York City introduceert nog meer hoogtepunten, attracties, hotspots en indrukwekkende hotels. Nooit meer slapen! 2019 wordt het jaar om al dit nieuws te ontdekken. Nieuwe wijken, tentoonstellingen, winkels, restaurants en World Pride.

Hudson Yards
In het westen van Manhattan ligt Amerika’s grootste particuliere vastgoedproject ooit. Meer dan 100 winkels, een collectie van restaurants, 4000 woningen en veel ruimte voor kunst en cultuur. Het Javitz Center biedt een oogverblindende ruimte voor evenementen. The Shed is een adembenemende locatie voor kunst. The Vessel is een architectonisch meesterwerk en zal snel een nieuw icoon zijn voor de stad met 154 met elkaar in verbinding staande trappen; het is gratis toegankelijk. Een Neiman Marcus warenhuis. En als klap op de vuurpijl: The Observation Deck, New York’s hoogste outdoor observatieplatform.

The Statue of Liberty Museum
Een nieuw en interactief museum geheel gewijd aan het iconische standbeeld met natuurlijk een prachtig uitzicht op deze ‘dame’.

The Empire Outlets
Iedere bezoeker komt natuurlijk met een boodschappenlijst naar New York. We komen helemaal aan onze trekken in de  Empire Outlets op Staten Island met meer dan 100 winkels en outlets, onderdeel van het nieuwste entertainment-complex. Tussen het winkelen door zalig eten en drinken bij MRKTPL. Het beste wat lokale en internationale koks te bieden hebben.  Nog wat tijd over? Maak een 38 minuten ritje in het nieuwste en hoogste reuzenrad; New York Wheel.

Nordstrom  Store
Dit beroemde warenhuis opende zijn eerste filiaal in New York in April 2018 in Midtown West Manhattan en is geheel gewijd aan de man. Veel mode, een koffiebar, The Clubhouse Bar, denim design, personal stylists, grooming en nog veel meer. In het najaar van 2019 komt daar een tweede filiaal tegenover voor vrouwen. Net op tijd voor de kerstinkopen.

Museum of Modern Art
In 2019 zal dit inspirerende museum nog meer tentoonstellingruimtes hebben.

Andy Warhol
Bewonder de iconische werken van Andy Warhol in het Whitney Museum of American Art in het Meatpacking District. Een overzicht van 40 jaar creativiteit op het gebied van commerciële illustraties, pop art, abstracte kunst en film. 

WorldPride2019
In juni 2019 staan we stil bij de 50-jarige herdenking van de Stonewall-opstand in New York en de daaropvolgende introductie van de moderne homo-rechtenbeweging. New York City gaat dit dubbel en dwars vieren met het gastheerschap van de WorldPride2019. Een uitgebreid en veelzijdig programma van maar liefst twee maanden met als hoogtepunt de NYC Pride-optocht.

Pastis
Voor velen een bekend restaurant in het Meatpacking District dat helaas voor een aantal jaren zijn deuren gesloten had.  Goed nieuws.  Pastis gaat weer open op een steenworpafstand van waar het allemaal begon. 

Nieuwe plekken om te logeren
Ik kan nauwelijks wachten om deze hotspots te ontdekken. CitizenM in Lower Manhattan, Times Square Edition by Ian Schrager, Westin New York Staten Island met een rooftop zwembad, Equinox Hotel in Hudson Yards and The Hoxton in Williamsburg met een trendy bar op het dak.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven