Wat dacht je van... Wenen?

28 April 2022

Tekst: Ivy Hansler

Wenen is een prachtige stad met vooral veel cultuur, maar ook een stukje natuur. Wenen staat bekend om keizerin Sisi, maar er is zoveel meer dan dat. Al stond het zien van Schloss Schönbrunn wel echt op mijn bucketlist! De paleistuin achter Schloss Schönbrunn heb ik helaas niet in volle bloei kunnen zien, maar ook met wat minder weer ziet het er prachtig uit.

Het centrum van Wenen is supersfeervol, vooral het chique gedeelte, het Goldenes Quartier genaamd. Hier vind je winkels zoals Louis Vuitton, Emporio Armani en Prada. Je hebt midden in het centrum ook meerdere warenhuizen. In het grootse warenhuis ‘Steffl’ kijk je echt je ogen uit.

De dierentuin van Wenen is ook een bezoekje waard. Deze is niet groot maar erg leuk voor een paar uur (ik zou aanraden om meteen bij opening te gaan, 3 uur later komt de toeristenstroom op gang).

Ook heb ik een bezoek gebracht aan het natuurhistorisch museum, gelegen nabij het centrum. Prachtig om te zien en erg groot. Te groot om alles te kunnen zien in een paar uur, dus keuzes maken is belangrijk. Zelf heb ik het gedeelte bekeken dat gaat over de ontwikkeling van de mens. Heel interessant!

Wist je dat...

Do’s

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven