We Love Travel slaapt… Hilton Royal Parc Soestduinen

28 April 2022

Tekst: Didi Hoogerwerf, www.hoogerop.nl | Met dank aan: Hilton Royal Parc Soestduinen

Het Hilton Royal Parc Soestduinen ligt verstopt in de bossen van Soest en omstreken. Toen mijn bestie en ik op een zonnige zomerdag het ruime parkeerterrein op reden, verbaasden wij ons direct over de sprookjesachtige omgeving.

De lobby is ruim, prettig goudkleurig verlicht en nu nog een combinatie van zalmroze marmer, roomwitte muren, koper en oranje tapijt. Binnenkort wordt het hotel echter verbouwd en zal het een complete restyling krijgen. Meer 21e eeuws, strakker, een modern sprookje.

We werden verwelkomd door een vriendelijke, goed verzorgde jongeman. We mochten verblijven in een van de al verbouwde kamers met balkon op de begane grond: nummer 30. Vergeleken bij de rest van het hotel zijn deze inderdaad een stuk moderner. Op de vloer ligt, in tegenstelling tot het tapijt van de hal, parket in een strak visgraat motief en de muren hebben een eigentijdse bruingroene kleur die doet denken aan de omliggende bossen. De ruime badkamer van leisteen met dubbele wasbak, toilet, grote regendouche én ligbad is heerlijk en we konden onze spullen kwijt in een fijne kast waarbij we niet hoefden te ruziën om hangers of ruimte. De bedden waren opgemaakt met fris wit beddengoed en hebben de springtest ruimschoots doorstaan: 3 sterren!

Omdat het deze zomer uitzonderlijk heet was in Nederland, besloten mijn vriendin en ik om eerst verkoeling te zoeken in het zwembad dat zich, samen met de spa en fitnessruimte, in de kelder van het hotel bevindt. Na een tijdje te hebben gedobberd, hebben we bijgebruind op het terras bij het zwembad en maakten we ons klaar voor een avondje Amersfoort. Het enige nadeel – maar dan ook echt het enige – is dat het Hilton Royal Parc Soestduinen moeilijk bereikbaar is met het openbaar vervoer, vooral ’s avonds. Op de heenweg konden we met de Buurtbus naar station Soest-Zuid om daar over te stappen op de gewone bus naar Amersfoort, maar op de terugweg hebben we vanaf Soest-Zuid een taxi moeten pakken terug naar het hotel.

Eenmaal in Amersfoort hebben we heerlijk gegeten en gedronken op de vele terrasjes en verschillende pleinen die de stad rijk is. We hebben door het oude centrum geslenterd en genoten van de rust van een stad op een maandagavond in de vakantie. Rond een uur of tien keerden we terug naar het hotel, waar we nog een drankje in de bar hebben gedaan. Ook deze zal verbouwd worden, zoals de vriendelijke bardame ons enthousiast vertelde.

Na heerlijk uitgeslapen te hebben, zochten we het restaurant op voor het ontbijt. We zochten een plekje op het terras buiten – met uitzicht op de golfbaan! – en deden ons tegoed aan het heerlijke ontbijtbuffet. Al mijn favorieten waren aanwezig: eieren, worstjes, bacon, verse sappen, yoghurtjes, ontbijtgranen, vers fruit, broodjes, the works! De rest van de dag hebben we aan het zwembad doorgebracht en onszelf getrakteerd op manicures en massages in de spa. Heel fijn dat we na het uitchecken nog gebruik mochten maken van de faciliteiten! Ons zien ze na de verbouwing zeker nog eens terug!

De verbouwing is eind augustus 2018 gestart en zal naar verwachting eind 2019 afgerond zijn. Ook de bar, de zalen en het restaurant zullen worden verbouwd.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven