We Love Travel slaapt… Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

03 April 2020

Tekst: Didi Hoogerwerf | Met dank aan: Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Voor deze editie van We Love Travel slaapt… reisde ik – dit keer alleen – af naar de oudste stad van Nederland. De stad van de Mariken, de Stevenskerk en natuurlijk de Vierdaagse. Je raadt het al, ik was in Nijmegen! In Lent om precies te zijn. Op slechts 4 minuten treinen van Nijmegen CS ligt het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, een moderne wolkenkrabber in een rustieke woonwijk. Hoewel je zou verwachten dat dit contrast te groot is, past het 15 verdiepingen tellende hotel prima tussen de twee-onder-een-kapwoningen.

Hoewel het hotel er heel mooi uitziet, de lobby uitnodigend is en het personeel (zeer) vriendelijk en beleefd is, moet ik eerlijk bekennen dat ik niet meteen onder de indruk was. Mijn kamer bleek bij aankomst nog niet klaar, terwijl ik toch echt ruim na de inchecktijd aankwam. Deze initiële teleurstelling bleek gelukkig compleet onterecht. Ik kreeg een voucher voor een kopje koffie met gebak die ik kon nuttigen in het restaurant of op het terras voor het hotel. Daarbij kreeg ik een paraplu mee toen ik de stad ging verkennen, want er was regen op komst. Zo netjes en gastvrij!

Dankzij een goede planning, kwam ik exact 10 minuten na vertrek uit het hotel aan op Nijmegen Centraal en was het tijd geworden om de stad te verkennen. Helaas was Moeder Natuur ook precies op tijd vetrokken en verwelkomde mij in de gezellige binnenstad met een wolkbreuk die uren zou duren. Na een tijd door de stad geslenterd te hebben met mijn geleende paraplu gaf ik het op en zocht ik mijn toevlucht in een van de drie bioscopen die de stad rijk is. Na de film regende het nog steeds, dus heb ik het opgegeven en ben ik terug naar het hotel gegaan.

Mijn kamer bevond zich op de 12e verdieping. De kamer zelf was strak, modern en licht, en het uitzicht was in één woord adembenemend. Omdat je zo hoog zit en de kamer aan twee zijden floor to ceiling windows heeft, kun je vanuit het enorme bed (springtest: 3 sterren!) dat midden in de kamer staat de hele stad zien.

Na mezelf opgefrist te hebben in de open badkamer met ruime regendouche en apart toilet, daalde ik af naar het restaurant voor een heerlijk, culinair verantwoord driegangendiner. Om deze copieuze maaltijd een beetje te verteren wandelde ik een rondje door de buurt. Hoewel Lent niet zo charmant is als grote broer Nijmegen, is het prima voor een wandelingetje zoals het mijne. De rest van de avond heb ik op mijn kamer genoten van het uitzicht (dat ’s avonds zo mogelijk nog spectaculairder is), het bed en mijn Netflix-account.

De volgende ochtend mocht ik gebruikmaken van het zeer uitgebreide ontbijtbuffet. Of je nu een lichte of zware ontbijter bent, van zoet of van hartig houdt, warm of koud, ze hadden alles: eieren, worstjes, fruit, yoghurt, vers sap, allerlei soorten beleg, er was zelfs champagne voor degenen die de dag wilden starten met een hippe mimosa.

Na het ontbijt reisde ik wederom af naar Nijmegen waar ik de plaatselijke middenstand gesponsord heb met mijn aankopen. Aan het einde van de middag keerde ik voldaan en tevreden weer huiswaarts.

Vraag je persoonlijke Travel Counsellor naar de beschikbaarheid.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven