Zin in de Kaapse zomer?

28 April 2022

Tekst & foto's: Riksja Travel

Weerbericht:
Zuid-Afrika, Kaapstad
Overwegend zonnig 27°C

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog.

Wie nu naar Zuid-Afrika gaat, gaat niet alleen voor lekkere weer. Maar wat zijn nu de echte Kaapse aanraders?

Om te beginnen is de Zuid-Afrikaanse wijn wereldberoemd. Het beste maak je kennis met deze wijncultuur door veel te proeven, en dat doen we dan ook graag. Stellenbosch is de omgeving waar meer dan 200 wijnhuizen zijn gebouwd. Wijn van de druif als Cabernet Sauvignon wordt hier gemaakt bij wijnhuizen zoals Spier of Blauwklippen. Dit ga je ervaren, zien en proeven. Stel je fiets in, vul je bidon en trap op een sportieve mountainbike door het glooiende landschap. Je laat de grote wegen achter en fietst over paadjes en bruggetjes tussen de wijngaarden door. Je fietst naar twee wijnhuizen en een brandy stokerij om de specialiteiten van het huis te proeven. Je zintuigen doen hun werk zodra de glazen zijn ingeschonken.

Maar ook kun je een paar (malariavrije) safaridagen inplannen. Zoals de naam al zegt is het Addo Elephant Park vooral bekend vanwege de vele olifanten, maar als je geluk hebt spot je ook de andere dieren van de Big 5. Je rijdt zelf door het park en je speurt de bush af naar leeuwen en grazende buffels. Bij de waterholes zie je zebra’s drinken of olifanten badderen. Je slaapt in één van de kleinschalige guesthouses met zwembad net buiten het park.

Om het echte Zuidafrikaanse gevoel mee te maken en echt iets speciaals te beleven, blijf je een nachtje bij Neels en Anné-Lize op de boerderij en proef je letterlijk van het boerenleven. Neels neemt je mee achterin zijn bakkie voor een rit over de boerderij en Anné-Lize legt je in de culinaire watten. Een Afrikaanse braai, butternut soup, Mieliepaptert of Tipsy Tart. Een ideale plek om tot rust te komen tijdens je reis. Een verzorgde kamer, uitzicht over een glooiend heuvellandschap, wijntje erbij en de benen omhoog. Wat heeft een mens nog meer nodig… niets!

Mocht je dan nog meer highlights willen meemaken… dan is er nog iets heel speciaals.. kajakken op zee, op zoek naar spartelende zeeleeuwen, geinige pinguïns en walvissen. Doordat je in de baai van Hermanus blijft, is de zee rustig. Walvissen zijn er in het seizoen van juli t/m oktober.

Heb je al zin om naar Zuid-Afrika te gaan? Neem dan contact op met je Travel Counsellor.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven