Bezoek cruise schip Silver Whisper

Patricia Peppels-Petrus on 01 June 2016

Deel dit:

Een van de leuke aspecten van mijn beroep is het bezoeken van diverse cruise schepen. Ik probeer o.a. zoveel schepen te hebben gezien van diverse rederijen. Dus als ik de kans krijg om in Amsterdam een cruise schip te bezoeken dan plan ik dat zoveel mogelijk in.

Zelf ben ik een cruise liefhebber en maak graag mijn klanten hier enthousiast voor ondanks alle vooroordelen die cruisen toch nog altijd met zich mee brengt.

Dit keer stond afgelopen 30 mei het cruise schip de Silver Whisper van Silversea rederij. Dit is een luxe rederij met kleinschalige schepen en een aantal expeditie schepen. De Silver Whisper heeft een capaciteit van 382 gasten en heeft een all inclusive concept. Er wordt geen extra fooi gerekend per persoon per dag, de havengelden zijn inbegrepen en 1 uur gratis wifi per dag is inbegrepen.

Het type gast aan boord is voor 55% Europeaan en voor 45% van elders van de wereld. Tenzij het vaargebied in Amerikaanse wateren is dan is het voornamelijk Amerikaans en Canadees. De gemiddelde leeftijd van de gasten aan boord is wat hoger dan de reguliere rederijen en zijn welgesteld, het is een luxe rederij en de prijs ligt ook hoger daardoor, maar daar krijgt u ook zeker kwaliteit voor terug.

In tegenstelling tot de grote cruise schepen zult u hier niet de hele dag geanimeerd worden. Er is een theater waar mooie shows opgevoerd worden, een casino, een aantal lounges en een bar waar ook live muziek gespeeld wordt. Entertainment is er dus wel, maar geen animatie.

Wij kregen natuurlijk een rondleiding op het schip en het schip voelt heel huiselijk en prettig aan qua sfeer. Wij kregen een standaard suite te zien en de grootste suite die ze aan boord hebben. De standaard suite was zeer ruim een badkamer met aparte douche en ligbad en een walk in closet en een balkon. De grootste suite had meerdere kamers, met bar, huiskamer, slaapkamer, badkamer met ligbad en aparte douche en 2 aparte toiletten daarnaast een walk in closet voor de kleding en koffers en een balkon over de gehele lengte van de suite.

Er is een buffet restaurant waar eventueel voor de lunch gebruik van gemaakt kan worden, naast het a la carte restaurant. Dit restaurant wordt in de avond een slow cooking italian restaurant en heeft een hele andere ambiance dan overdag, het buffet is niet meer te zien er hangen gordijnen om een gezellige intieme sfeer te creëren. Bij het zwembad is een gril met een heerlijke kaart, deze heb ik even bekeken aangezien ik toch wel nieuwsgierig was wat er o.a. geserveerd werd.

Om het zwembad hangt ook een hele relaxte sfeer en ziet er gezellig en uitnodigend uit. Onze rondleiding werd afgesloten met een overheerlijke lunch in het a la carte restaurant.

We kregen de lunch die de gasten ook in de middag konden nuttigen. Het eten was met zorg bereid, ik kon precies aangeven hoe ik alles gebakken wilde hebben. Bij het uitserveren werd ook niet gevraagd wie wat hoe gebakken had, nee het personeel wist precies voor wie welk bord was.

Al met al een geslaagde dag. Ik heb een heel goed beeld kunnen krijgen van dit schip en de rederij. Ook de expeditie cruises van deze rederij zijn de moeite waard om te bekijken ze doen zeer bijzondere bestemmingen aan, vooral ook geschikt voor diegene die “ alles “ al hebben gezien. Ook ik moest Google Maps raadplegen voor de genoemde plaatsen.

Deze rederij is zeker niet voor iedereen geschikt, ik zou er met mijn gezin ook niet voor kiezen, kinderen zullen zich niet echt op hun gemak voelen aan boord, maar daar zijn weer heel veel andere schepen juist heel geschikt voor.

Wat vond ik nu zelf van dit schip? Ik vond het een heel gezellig schip, dat heel huiselijk overkwam op mij. Je voelde je meteen prettig aan boord. Het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam. Op dit punt in mijn leven niet de rederij voor mij, maar kan me heel goed voorstellen dat het in de toekomst zou kunnen veranderen.

Wat mij wel direct aansprak waren de expeditie cruises, daar waar de grote schepen niet kunnen komen kan dat in dit geval wel door de kleinschalige schepen die hele bijzondere bestemmingen aan doen. En dan met stip op nummer 1 voor mij een expeditie naar Antarctica!

Wilt u meer weten over cruisen met deze of een andere rederij neemt u dan contact met mij op. Door mijn eigen ervaring met cruisen kan ik u heel goed adviseren bij het vinden van de juiste cruise voor u.

Tot snel! Patricia

Deel dit:

Terug Naar Boven