Hoe overleef ik Disneyland Parijs – Mijn tips! (deel1)

Patricia Peppels-Petrus on 06 September 2019

Deel dit:

De plek waar je als volwassene weer kind wordt en waar je als kind van droomt….Disneyland Parijs. Eigenlijk geldt dit voor alle Disneyland Parken op de wereld, maar Disneyland Parijs is voor ons nu eenmaal het makkelijkst om te bezoeken.

Ik stuur mijn klanten nooit zomaar op pad naar deze Magische plek. En al helemaal niet bij een eerste bezoek, want oh wat kan het je overweldigen. De soorten hotels, de type kamers, alle maaltijdopties die je kunt kiezen en dan over de parken en attracties nog niet te spreken.

Dus hierbij mijn waslijst met tips…

Tip 1: Verblijf in een Disney Hotel. Waarom? Zeker als je voor het eerst gaat dan draagt dat in mijn mening enorm toe aan je beleving. Ze zijn er in verschillende prijsklasse en type comfort niveau. Een Davy Crockett Ranch ligt net buiten het park en kun je ook zelf koken omdat er een keuken aanwezig is. En het Disneyland Hotel ligt natuurlijk direct voor de ingang van het park. Kortom er is voor iedereen wel wat bij je past.

Tip 2: Ga minimaal 3 dagen, maar ga je met kleinere kinderen is eigenlijk 4 dagen nog beter. Met kinderen gaat alles wat langzamer en ze worden moe. Je loopt niet even van de ene kant van het park naar de andere kant om nog even snel die attractie mee te pakken als je met kleinere kinderen loopt dus met 4 dagen weet je zeker dat je alles kan doen.

Tip 3: Plan van tevoren welk park je gaat bezoeken en ga niet steeds switchen. Er zijn 2 parken die je kan bezoeken het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Ik zeg altijd begin bij het Disneyland Park op de eerste dag. Doe de 2e dag het Walt Disney Studios Park. Ga je 3 dagen doe dan in de ochtend het ene park en in middag nog even het andere park. Ga je 4 dagen dan kun je elke park natuurlijk 2 dagen doen. Of de laatste dag nog een aantal attracties die je nog een keer wil doen, of bezoek nog wat shows.

Tip 4: Onze routine is om een avond van tevoren al richting Disneyland Parijs te rijden. Ik boek dan een budget hotel wat al zo goed als naast het park ligt. De volgende dag kunnen we dan al lekker vroeg het park in. Je kan namelijk al vroeg je tickets ophalen bij je hotel, als je althans in een Disney Hotel verblijft. Hiermee voorkomen we dat we heel vroeg op moeten, dat we de kinderen moe uit bed moeten halen en dat we vervolgens na een lange rit de rest van de dag moe en brak in het park lopen. We vertrekken de avond van tevoren dan meteen na het werk. Ik neem broodjes mee in de auto en dan rijden we in 1x door naar het hotel. De kinderen slapen al lekker in de auto dan en eenmaal daar leggen we ze over in bed.

Tip 5: Neem drinken en tussendoortjes mee voor in het park. Je mag zelf eten en drinken meenemen de parken in. Doe dat ook! Je bespaart er flink mee. Ik neem altijd flink wat mee. Neem genoeg voorraad mee de auto in en je kan gewoon elke dag wat flesjes drinken meenemen in je tas. Ook is het lekker om bijvoorbeeld wat fruit mee te nemen of ontbijtkoek bijvoorbeeld voor als je wat trek krijgt.

Tip 6: Verblijf je in een Disney hotel of een aangesloten hotel en heb je dit ook via Disneyland Parijs of een erkende reisagent hiervoor geboekt dan kun je gratis parkeren, doe je dit niet houdt er rekening mee dat je voor een personenauto € 30,- per dag betaald.

Tip 7: Ga ook naar Disney Village! Hier hoef je geen entree voor te betalen en kun je zo naar toe. Je kunt hier een aantal restaurants vinden, winkeltjes, bioscoop etc. Het is leuk om hier rond te wandelen en de sfeer te proeven.

Tip 8: Boek je maaltijden van tevoren erbij. Eten in Disneyland Parijs is niet bepaald voordelig. Als je echt wilt besparen kan dat wel, door veel zelf mee te nemen en eventueel buiten het park te gaan eten, in de parken is het behoorlijk aan de prijs. In mijn ogen kan dit ook zonde van je tijd zijn doordat je veel aan het reizen bent en gewoon tijd verliest die je anders in de parken kan besteden. Wil je dus optimaal gebruik maken van je tijd en je budget laat het toe, maak dan zeker gebruik van de maaltijdopties die je bij kan boeken bij je verblijf. Ze hebben een aantal verschillende dus verdiep je er goed in. Een goeie reisagent kan hierbij helpen.

Tip 9: Als je dan de maaltijden erbij in hebt, reserveer dan van tevoren ook de restaurants. Kijk naar de mogelijkheden die er zijn, en wat aanspreekt. Welk thema willen jullie en welk type eten. Als reisagent kan ik van tevoren de menu’s van de meeste restaurants downloaden. Vraag daar dan ook naar. Ook je reisagent kan de reservering voor je maken.

Tip 10: Dit vind ik zelf een hele leuke. Als je jarig bent kun je o.a. bij City Hall in het Disneyland Park een button halen. Die krijg je op met je naam erop. Je zal dan de gehele dag door de Cast Members in het park gefeliciteerd worden. Vooral voor kinderen is dit natuurlijk enorm leuk!

Tip 11: Maak gebruik van de fastpassen. Een aantal attracties hebben een fastpass systeem. Je kan hier een extra pass halen met een tijdslot waarop staat wanneer je de attractie in kan. Deze rij gaat een stuk sneller omdat er maar x aantal mensen wordt toegelaten. Zeker voor de populaire attracties zoals Big Thunder Mountain en Ratatouille is dit zeker de moeite waard. Heb je de fastpass eenmaal gebruik dan kun je weer een nieuwe halen bij een attractie. Maar op = op!

En ja dit waren nog lang niet al mijn tips, ik heb er nog veel meer dit volgt in deel 2 van deze blog. En die wil je zeker lezen, er is namelijk een uitzondering op Tip 11 van de fastpassen. Een goed bewaard geheim ??

En ondertussen als je al zin hebt gekregen om een aantal Magische dagen te beleven. Neem dan contact op met deze Disney Expert. Die tips krijg je dan sowieso van mij, plus nog veel meer!

Deel dit:

Terug Naar Boven