Ik ga op reis en neem mee.....

Patricia Peppels-Petrus on 27 March 2017

Deel dit:

Wie regelmatig reist heeft over het algemeen wel een aantal standaard dingen die sowieso mee op reis gaan, soms ook afhankelijk van het type reis. Ik heb zelfs een vakantiebak staan, hierin zitten een aantal spullen die ik gebruik/nodig heb op reis zoals een mapje voor de reispapieren, spel kaarten, nekkussentjes, wereldstekkers. Vaak ook gewoon praktische zaken. Ik heb ze allemaal bij elkaar liggen in een bak in de kast. Zo hoef ik alleen maar de bak te pakken alles eruit te halen en mee te nemen.

Wat ik verder ook nog mee neem? Zie hier mijn top 5:

1. Zonnebril Ik ga echt nergens heen zonder mijn zonnebril. Ik heb dat ding zelfs zo vaak op dat ik zelfs vergeet dat ik die op heb en loop te zoeken omdat ik (denk) dat ik ‘m kwijt ben, maar neeeee ik heb die bril gewoon op ja echt op voor mijn ogen niet eens boven op mijn hoofd. Zo versmolten ben ik ermee, waarom ik krijg snel hoofdpijn kan gewoon niet tegen felle zon dus hop zodra ik naar buiten stap… bril op m’n kop.

2. Offline maps van google maps Vorig jaar kwam ik erachter hoe handig het is om delen van een kaart thuis te downloaden zodat je die offline kan gebruiken in google maps op reis. We gingen naar IJsland. Voor het gedeelte van IJsland waar wij zouden komen had ik de offline map gedownload in Google Maps. Dat ging super simpel en op IJsland werkte dit echt perfect gewoon alleen je gps aanzetten en het werkt. Je kan ook alleen de route downloaden, je gaat bijvoorbeeld naar Disneyland Parijs je zoekt de route op, je geeft aan dat je die wilt downloaden en je kunt deze offline gebruiken.

3. Fotocamera/onderwater camera Iets waar ik ook mee ben vergroeid is mijn camera heb er zelfs meerdere mee. Mijn Canon 650D (digitale spiegelreflex camera) gaat mee, maar ook mijn compact onderwater fotocamera. Met de eerste kun je natuurlijk alle kanten op, ook filmen gaat heel goed met deze camera. Echter vraagt zo een soort camera wel wat ervaring en is het een grote camera plus een aantal lenzen dus ik heb er een speciale rugtas voor. Ik snap dat niet iedereen daarmee op stap wil. Dan zou ik een goeie bridgecamera aanraden als je goeie foto’s wilt kunnen maken, maar niet te veel poespas. Dit is namelijk een compact camera die je wel nog als je dat zou willen handmatig in zou kunnen stellen. Qua zoom vaak behoorlijk veel bereik, maar geen verwisselbare lenzen.

Verder een onderwater camera. Die kan tot zo een 10 a 12 meter diep, kan tegen een stootje en dus ideaal voor snorkelen, als je gaat duiken niet te diep dus, maar zeker super leuk met kinderen als je gaat zwemmen. Je kan de leukste foto’s maken van het plezier dat ze hebben en zorgen om je camera heb je niet.

4. Een leeg flesje Een leeg flesje? Ja een leeg flesje deze neem ik mee als we gaan vliegen. In het vliegtuig steeds moeten vragen of ik wat water mag blijf ik irritant vinden. Zo een klein bekertje water heb ik zo op, zelf water mee nemen mag niet en kopen kan natuurlijk maar op Schiphol behoorlijk aan de prijs. Dus neem ik zelf gewoon een leeg flesje mee en die vul ik met water in het toilet bij de gate, dan ben je door alle checks heen en die mag je mee aan boord nemen. Overigens is het wel zo als je met kinderen vliegt en je hebt water mee voor je kind in een flesje of in bijvoorbeeld een tuitbeker of je hebt het nodig voor medicijnen kun je dit laten testen. Ze pakken een stripje testen het water en je kan het meenemen.

5. Een stekkerdoos Jullie zullen wel denken een wat??? Ja zo een ding waar je 5 of 3 stekkers in kan doen met een snoer eraan. In hotel kamers zijn de stopcontacten vaak erg schaars helaas en moet je van alles tegelijk opladen is dat niet handig. Zeker niet als je in een land zit waar ze andere stekkers hebben dan ons. Dus neem ik een stekkerdoos mee, dan heb ik maar 1 stopcontact nodig en 1 wereldstekker en kan ik 5 apparaten, accu’s tegelijk opladen. Waarom zoveel opgeladen moet worden? Nou ja eh veel apparaten, ja ik ben een soort van gadget/elektronica junkie en ik ben niet alleen telefoon van mijn man en van mij, de fotocamera’s, een of twee tablets mee, een e-reader; even zo snel opgeteld zijn dat al zo een 7 apparaten heee oeps zelfs die kan ik niet allemaal tegelijk opladen.

Deel dit:

Terug Naar Boven