Praag en de Dreamliner Experience van Arkefly

Patricia Peppels-Petrus on 17 April 2015

Deel dit:

Op 16 april mocht ik een dag naar Praag met het nieuwe vliegtuig van Arkefly de Dreamliner, zodat ik dit vliegtuig een keer kon ervaren. Een vliegtuig vol met reisagenten, consumenten, Arkefly medewerkers en de pers werd al vroeg in de ochtend naar Praag gevlogen.

Wat een ervaring dat vliegtuig, kan niet anders zeggen, echt een top toestel.

- De stoelen zitten heerlijk - De ramen zijn echt veel groter dus ook als je niet naast het raam zit heb je mooi uitzicht - Een USB aansluiting op je eigen lcd schermpje dus gewoon telefoon opladen terwijl je vliegt of je camera aansluiten en je foto's op het scherm bekijken wauw. - De raampjes hebben geen schermen meer die je naar beneden trekt om te verduisteren, maar een knopje eronder die je zelf kan bedienen om het scherm donkerder of weer lichter te maken net als meekleurende glazen van een bril. -En vooral niet te vergeten gewoon in Economy class flinke beenruimte. Ik ben 1.65 m lang en had nog zo een 20 cm aan beenruimte over schat ik. En ook ik heb in vliegtuigen gezeten waar ik al klem zat, maar ik kon hier met mijn benen over elkaar zitten en had ook dan nog ruimte over.

Verder hebben we de hele dag van Praag kunnen genieten. Een schitterende stad die ik echt aan iedereen kan aanraden. Het is een stad met veel historie en veel charme, gezellig pleinen en terrassen.

Een echte aanrader is om een fietstour te doen. Ideale manier om deze stad te verkennen. Via Baja bikes konden wij deze tour doen, goeie fietsen en een goeie gids die heel veel wist te vertellen hebben we zo aan beiden kanten van de rivier mooie bezienswaardigheden bezocht.

Vooral de Karelsbrug is natuurlijk één van die bezienswaardigheden heerlijk ook om overheen te lopen te neuzen bij alle kraampjes waar hele mooie foto's worden verkocht van de stad. Op het oude stadsplein lijkt het alsof alle toeristen samen komen. Vele kraampjes waar je allerlei Tsjechische lekkernijen kan halen, straat muzikanten en levende beelden en heel veel historie en bezienswaardigheden. Wij hebben daar heerlijk op een terras gezeten om het allemaal rustig te kunnen bekijken en op ons in te kunnen laten werken dus echt een aanrader om daar even lekker bij te komen.

Aan de andere kant van de Moldau is ook veel te zien, de burcht natuurlijk of met de kabelbaan naar de Petrin toren (de Praagse Eifel toren).

Ik ben nu meerdere malen in Praag geweest en eigenlijk verveelt het ook niet. Wat mij wel opviel is dat de stad hipper en moderner is geworden, maar is nog steeds gezellig en opvallend schoon.

Wilt u ook naar Praag? Neem dan vooral contact met mij op en ik maak een mooie offerte voor een fantastische stedentrip naar deze mooie stad en vergeet vooral niet die leuke fietstour te doen door de stad.

Deel dit:

Terug Naar Boven