Cruise met de MS Europa 2

Petra Venneker on 14 August 2014

Deel dit:

4-7 juni 2014

Aangezien mijn eerste cruise-ervaring alweer enige tijd geleden is, word het tijd om mijn cruisekennis op te vijzelen. Deze kans krijg ik nu met de cruise op de MS Europa 2. Het schip is 1 jaar jong, en heeft in mei 2013 haar eerste vaart gemaakt, en ziet er mooi en nieuw uit. Het is een 5 sterren+ schip, en heeft een all-inclusive module aan boord.

Woensdag 4 juni ga ik, samen met mijn collega Ingrid, in Antwerpen aan boord van de MS Europa 2. De inscheping is vanaf 16.00 uur. Als ik het schip nader zie ik dat het een klein tot middelgroot schip is. Er kunnen zo’n 550 gasten op verblijven. We worden verwelkomd bij de receptie met een glas champagne en ik krijg de sleutel van mijn suite overhandigd. Deze sleutel is tevens mijn ID bewijs aan boord.

Na het inchecken is het tijd voor de safetydrill aan dek, daarna krijgen we een rondleiding over het schip, en bekijken we alle soorten suites die er zijn. De MS Europa 2 heeft alleen suites, geen “gewone hutten”. Mijn veranda suite is ruim, modern, en van alle gemakken, luxe en een riant balkon voorzien. Het diner is vanavond in het Japanse restaurant. Nette kleding is gewenst.

Donderdag 5 juni; Het schip meert aan in Amsterdam. Voor vanmorgen heb ik een excursie geboekt; per fiets ga ik Amsterdam verkennen, met gids. We hebben een kaas- en wijnproeverij in hartje Amsterdam, erg leuk en leerzaam. ’s Middags ben ik lekker aan boord gebleven, en heb de golfsimulator uitgeprobeerd, aangezien het weer niet zo geweldig was. Na een heerlijk diner in het Franse restaurant, zijn we weer uitgevaren, richting Hamburg. De avond heb ik besteed aan het beleven van een wervelende show in het theater.

Vrijdag 6 juni; Het weer is erg mooi vandaag, en ik ontbijt op het dek. We zijn vandaag de hele dag op zee. Wat een uitzicht over het water, in de verte zie ik de Nederlandse kust. Vandaag ben ik op het zonnedek te vinden. Er komt regelmatig een ober langs om te vragen of ik iets wil drinken…wat een verwennerij. Straks ga ik denk ik met een boek aan het zwembad liggen, en bestel ik een wafel met warme kersen, met een cappuccino erbij… En eind van de middag ga ik meedoen met een kookworkshop, of reserveer een schoonheidsbehandeling bij de Spa. Ik geniet, en word volledig in de watten gelegd. Rond 20.00 uur varen we de haven van Hamburg binnen. Ik heb mijn avondjurk aangedaan voor deze gelegenheid, en krijg een glas champagne, terwijl ik aan dek Hamburg-haven aan mij voorbij zie glijden. We worden verwelkomt door het Chianti-koor op de kade. Ze zingen welkomstliederen voor ons. Het is niet te beschrijven hoe het voelt als je de haven binnenvaart, zo bijzonder…

Zaterdag 7 juni; om 08.00 uur ontbijt ik voor de laatste keer aan boord van de MS Europa 2. Om 09.00 uur is de ontscheping en het einde van een onvergetelijke cruise. Een cruise is een hele mooie manier om veel plaatsen/steden op een intense manier te beleven, en totale ontspanning te beleven aan boord. Mijn cruise-beleving is weer opgevijzeld en hoe… Mijn persoonlijke ervaring zorgt ervoor dat ik voor u de perfecte cruise kan samenstellen.

Deel dit:

Terug Naar Boven