Aruba - "One Happy Island"

Renata Schoon op 29 October 2015
Met een groep Travel Counsellors vliegen we met KLM rechtstreeks naar Aruba. Indien je meer beenruimte wenst, kun je er ook voor kiezen om een stoel bij de nooduitgang te reserveren of een stoel in de Economy Comfort Class. Eten en drinken aan boord is inbegrepen, alsmede ruimbagage.

Parelwitte stranden met mooie palmbomen, huizen in vrolijke Caribische kleuren en relaxte mensen, echt “One Happy Island”! Het eiland Aruba behoort tot de benedenwindse eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Aruba is het kleinste en meest westelijk gelegen eiland.

Aruba is meer dan zon, zee en strand. Overal vind je de meest fantastische restaurants. De lokale keuken kenmerkt zich door een smeltkroes aan nationaliteiten op het eiland. De eerste avond genieten we van een heerlijk diner op het strand bij “Passions on the Beach” (horende bij Amsterdam Manor Resort). We verblijven de komende dagen in het mooie Aruba Marriott Resort & Stellaris Casino, gelegen in Palm Beach.

De volgende dag verkennen we Oranjestad, de hoofdstad. Winkelcentrum Renaissance Seaport ligt naast de gezellige haven en je vindt hier verschillende restaurants en winkels, maar in het centrum zelf vind je ook leuke winkels (daar waar de tram ook doorheen rijdt). We bezoeken het Nationaal Archeologisch Museum van Aruba, met voorwerpen van vroeger. Daarna lopen we naar Fort Zoutman, het oudste gebouw van Aruba. Van een enthousiaste Arubaan krijgen we een rondleiding door het historisch museum. Beklim ook zeker de toren “Willem III”, hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over het eiland! Bij de haven lunchen we bij het Seasalt restaurant en dat is echt een aanrader! Meestal ligt er ook wel een groot cruiseschip in de haven. De hoofdstad is een van de plekken om uit te gaan. De vele bars in de hoofdstraat laten tot laat in de avond dansmuziek uit de boxen schallen.

De volgende ochtend beginnen we met yoga bij Manchebo Beach. Wat een geweldige locatie, bij het strand met uitzicht op zee! Het eiland is ideaal om per huurauto te verkennen. Een bezoek aan Spaans Lagoen en Mangel Halto is een aanrader. Hier bind je een prachtig natuurgebied met mangroves, vogels en stranden. Ga ook naar Baby Beach bij San Nicolas, dit is een strand waar veel lokale mensen komen. Het strand loopt heel geleidelijk de zee in, waardoor het tevens ideaal is voor kinderen! De lokale kinderen krijgen hier ook zwemles. Ga lekker lunchen bij Zeerover en geniet van de vis van de dag. Na de lunch staan er jeeps voor ons klaar en ontdekken we het ruigere noordelijke gedeelte van het eiland. We gaan o.a. naar Arikok National Park, dit park beslaat bijna een vijfde deel van Aruba. Het park is vernoemd naar de Nederlander Ari Kok, die er in de negentiende eeuw een plantage had. Dé manier om dit park te doorkruisen is per 4WD. De gele jeeps van Aruba Jeep Safari verzorgen rondritten en dat gaat er spectaculair aan toe. De tocht gaat onder meer naar Conchi, een natuurlijk zwembekken tussen de rotsen. Arikok NP beschikt bovendien over 40 km aan hiking trails. De flora en fauna van Aruba zijn kenmerkend voor de semi-dessert. Zo zijn er kandelaarscactussen en divi-divibomen. Deze ‘navigatieboomen’ groeien in zuidwestelijke richting en wijzen de weg naar Oranjestad. Zo raak je nooit de weg kwijt. Hierna bezoeken we nog de Alto Vista Chapel en de California Light House.

Op 31 oktober vieren ze op Aruba Halloween en daarom verkleden we ons en gaan we in de avond met de Kukookunuku bus naar een bar. Een heuse partybus, er is swingende muziek, sambaballen en daarnaast heeft de chauffeur er ook zin in. Deze bus kan ik ook voor je regelen, leuk als je met een groep bent en bijvoorbeeld een kroegentocht wilt doen.

De volgende ochtend kunnen we even genieten van zon, zee, strand. In de middag gaan we naar de pier van De Palm voor een zeil- en snorkeltocht met een catamaran. Al snorkelend zie je onder andere zebravissen, clownvissen en blauwe papegaaivissen in het kristalheldere water van Boca Catalina. Wij snorkelen bij het Antilla Wreck en Arashi Reef. Muziek aan boord maakt de trip tot een vrolijk festijn. Je kunt op Aruba nog meer op het water doen, zoals (wrak)duiken, diepzeevissen, SUP yoga, paddle boarden, wind- en kitesurfen. Na een heerlijke middag op het water is er even gelegenheid om ons op te frissen, waarna we naar Bucuti and Tara Beach Resort gaan voor een heerlijk glas Champagne met kleine hapjes. Het diner is op Moomba Beach, zoals het woord al doet vermoeden op het strand, met live muziek.

Vandaag bezoeken we diverse hotels, er is voor ieder wat wils en ik informeer je graag over de vele mogelijkheden! Tussendoor bezoeken we een andere bezienswaardigheid van Aruba, namelijk de Aruba Aloe Factory met het Aruba Aloe Museum. Je ziet de plantage en krijgt uitleg hoe ze van de Aloe diverse producten maken. Aan het einde is er uiteraard gelegenheid om zelf iets te kopen. In de avond kunnen we lopend naar het diner, wederom bij het strand, maar nu bij het Hadicurari restaurant, ook een aanrader. Een ding is zeker: op Aruba kun je volop culinair genieten! Onze laatste dag breekt alweer aan. We bezoeken nog 1 hotel en lunchen bij the Old Fisherman in het centrum van Oranjestad. Hierna gaan we naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

Ga naar Aruba en ontdek waarom dit Caribische eiland echt “One Happy Island” is! Uiteraard help ik je graag bij het maken van de juiste keuze voor vluchten en accommodatie. Tevens kan ik vooraf autohuur voor je regelen en/of excursies.

Caribische groeten, Renata