Napels, Ischia en Capri

Renata Schoon op 08 June 2018
Met een aantal Travel Counsellors heb ik Napels, Ischia en Capri verkend.

Het eiland Ischia ligt voor de kust van Napels. Nadat wij zijn geland op de luchthaven van Napels (ca 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam) en de bagage hebben opgehaald, volgt de transfer naar de haven voor de Ferry naar Ischia. Het is een mooi groen eiland en aardig heuvelachtig. Wat merken we ook bij onze accommodatie, trapje op, trapje af. De kamers liggen in een prachtige tuin vol met bloemen, een heerlijk (verwarmd) zwembad met lekkere ligbedden en een bar. In de middag bezoeken we een aantal hotels en bij het eerste hotel genieten we van een smakelijke lunch. Tevens bezoeken we het kantoor van onze lokale agent en krijgen we extra informatie over het eiland. In de avond dineren we in ons eigen hotel en dat is zeker een aanrader.

De volgende dag verkennen we het eiland. Het belangrijkste plaatsje op het eiland is Ischia (zelfde naam als het eiland), hier komt ook de Ferry aan. Je vindt hier een haven en daarnaast hotels, bars, restaurants en diverse winkeltjes. In de middag hebben we een paar uurtjes vrije tijd en kunnen we genieten van het mooie zwembad bij ons hotel.

Op dag 3 verlaten we dit mooie eiland om een dag het eiland Capri te verkennen. Per Ferry gaan we hier naartoe. We bezoeken het bekende “Piazzetta di Capri” (ook wel de lounge van de wereld genoemd, waar alle filmsterren en VIP’s zijn te vinden sinds de tijd van La Dolce Vita in de jaren ‘50 en ‘60) en daarna volgt een wandeltour door Capri en bezoeken we o.a. de tuinen van Augustus. Je kunt ook de stoeltjeslift naar Monte Solaro nemen voor een prachtig uitzicht (helaas hebben wij hier te weinig tijd voor). Capri is vrij druk, er komen met name ook veel dagtoeristen (o.a. van de Cruiseschepen die Napels aandoen). Als je besluit Capri te bezoeken, kun je het beste 1 of 2 nachten overnachten en dan overdag genieten van zon, zee, strand en rond 17.00 uur het plaatsje pas ingaan. De dagtoeristen zijn dan weg en de winkeltjes weer open, dus je kunt dan een stuk rustiger rondlopen. Met name in het hoogseizoen (juli & augustus). Uiteraard hebben wij ook een aantal hotels bezocht dus hier kan ik je prima bij adviseren. Aan het einde van de middag gaan we per Ferry naar Napels, de laatste 2 nachten verblijven we hier.

De volgende dag bezoeken we een deel van Pompeï (het is vrij groot en eigenlijk niet in 1 dag te doen om alles te zien, vandaar dat wij ook een deel bezoeken). Bezoek het zeker met een gids, want hij/zij kan dan meer over de achtergrond vertellen. Vanuit Pompeï heb je ook goed zicht op de vulkaan Vesuvius. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland en ligt ten zuidoosten van Napels. In het jaar 79 na Christus bedolf de Vesuvius de nabijgelegen plaats Pompeï onder een dikke laag van vulkanisch as. De laatste uitbarsting was in 1944 en tegenwoordig kun je ook de kraterrand bezoeken. Het huidige Pompeï bestaat uit Romeinse straten, oude winkels, huizen en amfitheaters welke zijn opgegraven. Bezoek de plaats in de ochtend (net als ons), want dan is het nog niet zo heet. Terug naar Napels genieten we van een heerlijk lunch in een restaurant op de route. In Napels aangekomen, krijgen we een rondleiding door het historisch centrum (met gids). Leuke smalle straatjes, gezellige pleintjes waar je even wat kunt drinken, diverse shops, kortom je vermaakt je hier wel. Het Centro Storico staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

We zijn al 4 dagen in Italië, maar hebben nog een pizza gegeten en met name Napels staat bekend om de pizza, omdat hier de “wieg” staat van de pizza. Vandaar dat we ook blij zijn dat we deze avond pizza eten en we laten het ons dan ook goed smaken.

Voor Napels is het aan te raden om in een centraal gelegen hotel te verblijven zodat je het meeste per voet afkunt. Een paar dagen is voldoende om de stad te verkennen.

Ik vond met name de combinatie met de andere 2 eilanden erg leuk, zeker ook voor een “korte” vakantie. Allerlei combinaties zijn mogelijk en ik help je graag bij het samenstellen van een leuke reis.

Ciao, Renata