New York & Westkust Amerika

Renata Schoon op 06 August 2017
Ter ere van ons 20-jarig huwelijk besluiten we om dit jaar met het gezin naar New York en de Westkust van Amerika te gaan.

Na New York eerder al in het winterseizoen te hebben gezien (o.a. sneeuwballen gooien in Central Park), wilden we het ook wel een keer in het zomerseizoen meemaken. We bezoeken Oculus, een station bij het One World Trade Center. De Spaanse architect Santiago Calatrava is verantwoordelijk voor het opvallende gebouw dat de naam Oculus heeft gekregen en volgens de maker een witte vogel voorstelt. Met een totaal kostenplaatje van vier miljard dollar is het nieuwe station het duurste ter wereld. Zeker een kijkje nemen als je naar New York gaat! Hierna bezoeken we de opkomende wijk Williamsburg (nabij Brooklyn) waar je diverse mooie muurschilderingen tegen komt. We genieten in een heerlijke Koffiebar van een vers gemalen kopje koffie voordat we onze weg vervolgen. We hebben al diverse dingen gezien (waaronder 9/11 Memorial, zie mijn eerdere verslag van New York in 2014), dus leuk om nu de rest te doen. Het High Line park is een park in het Meatpacking District, dat vroeger een rails was. Leuk om hier te lopen en dan te eindigen bij Chelsea Market en daar lekker genieten van een drankje en een hapje. We huren fietsen en gaan van Central Park naar de Brooklyn Bridge (langs de Hudson River loopt een fietspad en dit is prima te doen). Ga eens een keer eten bij Ellen’s Stardust, met zingende obers is dit een belevenis op zich. Helaas kun je niet vooraf reserveren, dus je moet wel even in de rij staan voordat je naar binnen kunt (maar het is de moeite waard). We hebben dit keer een hotel met een heerlijk dakterras waarop we de laatste dag even heerlijk genieten voordat we doorvliegen naar Las Vegas.

Als je op Las Vegas Airport bent, zie je meteen de eerste gokmachines al staan bij de bagagebanden, hilarisch. We halen de huurauto op, gaan wat eten en dan naar ons hotel op de Strip. De kinderen kijken hun ogen uit, want er is hier zoveel te zien. Het is leuk om de diverse hotels aan de Strip in te lopen, de een is nog mooier dan de ander.

Onze volgende stop (via de Hoover Dam gereden) is de omgeving van de Grand Canyon. We slapen hier in een Lodge Tent op een camping, leuk ter afwisseling. In de avonden kun je genieten van een prachtige sterrenhemel in een prachtige omgeving. Het hoogtepunt is een vlucht met een Helicopter, echt een aanrader! Mijn man en ik zijn 19 jaar geleden al in het westen geweest en we wilden het nu graag de kinderen laten zien. Antilope Canyon kenden wij nog niet, zeer indrukwekkend, alsmede Horseshoe Bend. We overnachten in Page. Via Red Canyon rijden we naar Bryce Canyon, een compleet andere natuur. We maken hier een mooie wandeling en lopen o.a. flink naar beneden zodat je goed de diepte van de Canyon ervaart.

Vaak is in Amerika het ontbijt niet inbegrepen, maar je kunt ook prima onderweg iets halen en/of eten, dus op de route naar Zion stoppen we eerst bij een Bakery voor een paar lekker broodjes. We overnachten in Springdale, een plaatsje nabij Zion National Park. In de zomer rijden er gratis shuttle busjes door het dorp die je naar de ingang van het park brengen. Wij hebben fietsen gehuurd en fietsen eerst een deel tot de 3 stop van de shuttle bus die door het park rijdt. Daar zetten we de fietsen op de bus en rijden mee tot de top om vervolgens met de fiets weer af te dalen (het is nl. behoorlijk stijl en in de zomer aardig warm, dus heel fijn om het op deze manier te doen). Tussendoor picknicken we bij Zion Lodge op het ruime grasveld. Er zijn op diverse punten kraantjes waar je je waterfles kunt vullen, ideaal. De meeste hotels hebben wel een zwembad en jacuzzi waar je in de middag even heerlijk kunt relaxen.

Onze volgende etappe is een lange dag, want we rijden via Death Valley (zeer heet en droog, maar wel de moeite waard om gezien te hebben) naar Mammoth Lakes. In de winter kun je in Mammoth Lakes skiën en dit kun je goed zien, het is net of je in een soort Alpendorpje loopt. We worden nog gewaarschuwd om alle etenswaren uit de auto te halen, want er lopen regelmatig ’s nachts beren rond. Ik heb nog een paar keer in de nacht gekeken, maar helaas geen beer gezien…

Via de Tioga Pass gaan we Yosemite National Park verkennen, echt een heel mooi park. We starten met eeuwige sneeuw, zien 2 Prairie honden en komen vervolgens langs de meest prachtige riviertjes. Een leuke combinatie van rijden en het park verkennen, tussendoor even lunchen op een super locatie in de natuur. Door de bosbranden overnachten we iets verder, namelijk in Fresno. Voordeel daarvan is, dat we de volgende dag naar Sequoia & Kings Canyon National Park kunnen om hier de gigantische mammoetbomen (Sequoia's) te bewonderen.

Dan is het alweer tijd om de natuur in te ruilen voor de stad, op naar San Francisco! We hebben geluk, want de brug staat niet in de mist (heel vaak wel), dus we kunnen mooie foto’s maken. Ons hotel ligt nabij de Marina en Lombard Street, een ideale locatie op loopafstand van heerlijke restaurants (ook prima om hier ’s avonds te lopen, dat is nl. niet in alle wijken zo). We huren de volgende dag fietsen en rijden naar de Pier voor een bezoek aan Alcatraz en hebben geluk want we pikken nog een deel van de zonsverduistering mee, bijzonder! Alcatraz moet je echt ruim van te voren reserveren in de zomer, want er worden maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. We krijgen hier een audiotour (in het Nederlands), ideaal. Bij terugkomst fietsen we langs de kust naar de Golden Gate Bridge (aan de kust is het nog redelijk te doen om te fietsen, in het centrum zelf loopt het allemaal vrij stijl). Eenmaal aan de overkant genieten we van een welverdiend ijsje in Sausolito en nemen de Ferry terug.

De volgende route is ook wat langer, want we gaan in 1 keer door naar Hollywood en bezoeken de volgende dag Universal Studios, 1 van mijn favoriete pretparken.

Ons laatste verblijf is in Huntington Beach, iets onder Los Angeles. We parkeren onze auto bij Garlands & Hollywood, ontbijten daar en lopen vervolgens zo de “Walk of Fame” op en vanuit het winkelcentrum heb je zicht op het “Hollywood”-teken. Ideale combi. De laatste paar dagen genieten we van zon, zee, strand en ons prachtige hotel. Wat een fantastische ervaring was deze reis!

Er zijn vele routes mogelijk in Amerika en ik help je graag met het realiseren van een mooie reis!

Hartelijke reisgroet, Renata