New York, oftewel “The Big Apple”!

Renata Schoon op 22 February 2014
New York is 1 van de steden die al lang op mijn lijstje stond om te bezoeken. Je doet er zoveel indrukken op, van wolkenkrabbers tot musea en warenhuizen, New York…the city that never sleeps!

Samen met mijn gezin en opa en oma vlieg ik met KLM rechtstreeks naar JFK, voor een week verblijf in deze mooie stad! Bij aankomst gaan we met een transfer naar Manhattan. We verblijven in Hotel New York New York, gelegen op een ideale locatie, nabij Penn Station. Naast het hotel is de Tic Toc Diner, waar je ’s morgens heerlijk kunt ontbijten.

Het metrosysteem werkt super en het is dan ook zeker aan te raden om een openbaar vervoerkaart te kopen. Je kunt een meerdaagse pas nemen of een kaart die je kunt opladen (afhankelijk van hoeveel je reist), tevens is deze kaart ook voor max. 4 personen te gebruiken, ideaal voor een gezin.

Aangezien we de 1e dag wat later zijn aangekomen, gaan we na het diner op tijd naar bed zodat we de volgende dag fris en fruitig de stad kunnen gaan verkennen.

We starten de 2e dag met een Harlem Gospel Tour, echt een aanrader! We hebben een enthousiaste gids die ons alles verteld over deze wijk. Het is niet meer een “black getto”, maar meer “multicultural”. De gebouwen zijn erg mooi en de Nederlands “roots” zijn goed zichtbaar. We stoppen even bij het Apollo Theater en hier vind je tevens veel mooie schilderingen op diverse deuren en muren. Onze tour eindigt met een bezoek aan een kerk met een Gospel koor, erg indrukwekkend! Hierna besluiten we richting haven te gaan voor een boottocht van Circle Line. De zon schijnt volop, wat wel lekker is, aangezien de temperatuur rond -8 graden is (wat overigens ook helemaal niet zo voelt, het is daar heel anders dan bij ons qua gevoelstemperatuur). Een boottocht is een ideale manier om de mooie skyline van New York te bewonderen! Deze excursies kan ik vooraf voor je reserveren!

De volgende dag bezoeken we het Intrepid Museum, dit is een oud vliegdekschip, waar je je met gemak een dag kunt vermaken (opa heeft op een vliegdekschip gewerkt, dus kan ons er ook alles over vertellen). Daarna naar Times Square, met de vele neonlichten, je kijkt je ogen uit. We gaan naar de M&M’s store en verwonderen ons over zoveel M&M’s in mega lange buizen. Deze avond eten we bij Restaurant Eataly, in een soort industrieel pand met tevens diverse winkeltjes tussen de restaurantgedeeltes in, zeker een aanrader! Heerlijk eten voor een goede prijs en leuke sfeer.

De 4e dag pakken we de metro naar Brooklyn en na een wandeling door deze wijk gaan we met de metro naar Wall Street. We bezoeken de kerk en het 9/11 Memorial bij Ground Zero, wat is dat indrukwekkend, je wordt er echt stil van…. Met de metro gaan we terug naar Midtown Manhattan en vergapen ons aan de vele schoenen bij het warenhuis Macy’s. Na een heerlijk diner bij de Tic Toc Diner is deze dag ook alweer omgevlogen.

De volgende dag pakken we ons goed in, want er is sneeuw voorspeld. We wandelen een stuk door Central park en ja hoor, daar is de sneeuw! Geweldig om even een sneeuwballengevecht te houden. Daarna warmen we op in het American Museum of National History, een erg mooi museum, o.a. bekend van de film “Night at the Museum”. Via Central Park wandelen we richting Broadway. Na een heerlijk diner bij The Hard Rock Café (hier vind je echt de lekkerste burgers van New York), genieten we van een geweldige voorstelling van The Lion King! Een bezoek aan een musical is echt een “must” als je naar New York gaat. Uiteraard kan ik dit voor je regelen!

De 6e dag beginnen we met de Top of the Rock. Bovenop Rockefeller Center heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het uitzichtpunt op Empire State Building is hoger, maar als je naar Top of the Rock gaat, kun je de Empire State building mooi op de foto nemen! Met de metro gaan we naar Central Park en wandelen daarna naar het Museum of Modern Art, wel een mooi museum, maar de kinderen vinden het iets minder interessant. We besluiten om de metro naar China Town the pakken en in Little Italy (ligt ernaast) genieten we van een heerlijke pizza.

De laatste dag is alweer aangebroken, de dagen zijn voorbij gevlogen! Vandaag nog even shoppen, wat je hier heel goed kunt doen. We genieten nog even van een kop koffie met heerlijk gebak, waarna we met een transfer weer naar de luchthaven gaan voor onze terugvlucht.

Wat een hoop indrukken, een week geweest en nog niet alles gezien, hier kom ik zeker nog een keer terug! Achteraf had ik nog wel een helicoptervlucht willen maken, vlakbij de Brooklyn Bridge is het Heli-platform en er gaan meerdere vluchten per dag. Een unieke manier om de stad te verkennen en aan te raden om dit vooraf te regelen!

Wil je deze stad ook een keer bezoeken? Ik vertel je er graag meer over!