Prachtig Maleisië!

Renata Schoon op 16 July 2015
Selamat datang ke Malaysia (welkom in Maleisië)!

Met mijn gezin heb ik een mooie rondreis door Maleisië gemaakt. We vliegen via Dubai met het grote toestel A380 van Emirates. Wat een mooi toestel, veel ruimte aan boord en prima eten. Er zijn zelfs Nederlandse films voor de kinderen. Na aankomst in Kuala Lumpur worden we opgewacht door iemand van de lokale agent en gebracht naar ons hotel in de stad. De volgende dag verkennen we de stad met een Engelssprekende gids. De dag erop gaan we naar “Bird Park”, erg leuk met kinderen.

De tour doen we met privé gids c.q. chauffeur (wat in Azië heel gebruikelijk is). We vervolgen onze weg naar Malacca. Hier vind je veel Nederlandse gebouwen, zoals een Fort en het oude stadhuis en in het centrum zowaar een Molen. De volgende dag hebben we een fietstour door het binnenland. We worden bij ons hotel opgehaald en naar een buitengedeelte gebracht, waar de fietsen voor ons klaar staan. We fietsen door palmbossen en langs de lokale bevolking en onderweg proeven we diverse vruchten zo uit de natuur, wat een aanrader! Ondertussen vergezeld door 2 lieve honden die ons trouw de hele rit volgen.

Na Malacca vervolgen we onze weg naar Taman Negara, voor een 3-daags verblijf in een prachtig resort midden in de jungle. Het is een aardige rit, dus vroeg op. Om in Taman Negara te komen, rijden we eerst naar een pier, om vervolgens in een longtailboot te stappen voor een ca. 2 uur durende tocht door een prachtig gebied! Een geweldige tocht waarbij we waterbuffels, diverse vogels en varanen zien. Bij het resort hebben we o.a. een avondwandeling met privé gids (waarbij we diverse nachtdiertjes spotten), een excursie per longtailboot naar watervallen waar we ook kunnen zwemmen en een Jungle trekking (met privé gids) met aansluitend een Canopy tour (wandeling over hoge bruggen in de boomtoppen, super ervaring).

Hierna gaan we naar Cameron Highlands met de vele theeplantages (die we ook bezoeken) en het gebied staat bekend om de aardbeien. Dit gebied is vroeger van Engeland geweest en in de middag genieten we dan ook van heerlijke thee met scones. In de avond eten we “Steamboat” in het centrum (een tip van onze chauffeur). Dit lijkt een beetje op fondue, voor weinig geld eet je je buik vol.

Op naar het volgende regenwoud, Belum Rainforest. Hier verblijven we in een eco resort, wederom op een prachtige locatie. In de middag gaan we met een boot naar een gebied waar de Rafflesia bloem groeit, helaas bloeit deze maar zelden en zien wij alleen nog een steel. Daarna bezoeken we een familie met een “Chief”. Indrukwekkend om te zien hoe zij leven op een klein stukje grond aan het water. Er is zelfs een schooltje.

Vanuit Belum Rainforest gaan we naar Penang, via Urang Utan Island. Met een boot gaan we naar het eiland, het was op zich wel leuk om te zien, maar ik had er iets meer van verwacht en als we het vooraf hadden geweten, dan hadden we er niet de omrit voor gemaakt. Aan het einde van de middag komen we in Penang aan en nemen we afscheid van onze gids/chauffeur. Nu genieten van een paar dagen zon, zee, strand in het prachtige resort “Shang-ri-la Golden Sands”. Wat een aanrader! Ruime familiekamers, heerlijk uitgebreid ontbijt en een grote tuin met 2 ruime zwembaden. Helaas heeft dit gebied in de zomer last van kwallen in de zee, dus dat laten we even voor wat het is. Wel gaan we parasailen (2 om 2), dit doen ze vanaf het strand, dus je hoeft de zee niet in. Wederom een aanrader en prima te doen qua prijs (wel even goed onderhandelen).

Na Penang vliegen we door naar Langkawi. Een relatief korte vlucht, maar fijner dan met de ferry (welke nogal kan schommelen en voor mensen met een minder sterke maag niet zo geschikt). We hoopten hier wel de zee in te kunnen, maar helaas zijn hier ook kwallen. Dan maar genieten bij het zwembad. Een aanrader is om met de kabelbaan omhoog te gaan, deze vertrekt vlakbij ons resort. Wat een mooi uitzicht! We huren ook nog een dag een auto en met gemak kun je het hele eiland op 1 dag rondrijden. Zo krijgen we een goed beeld van het eiland. Na dit verblijf vliegen we naar Kuala Lumpur en slapen we nog 1 nacht nabij de luchthaven in een prima hotel met zwembad om nog even te relaxen. We dineren in het hotel waar ze die avond een BBQ-buffet hebben en het smaakt ons prima. De volgende dag vertrekken we vroeg naar Dubai om daar nog 3 dagen te verblijven.

In Dubai logeren we in het Atlantis the Palm Hotel, wat een super ervaring! Er is een groot waterpark en prachtig zwembad. Het eten is uitmuntend. We hebben halfpension, maar je mag i.p.v. het avondeten ook lunchen, wat erg handig is als je nog een middagexcursie met diner wilt doen. De volgende dag hebben we in de ochtend een stadstour met Engelssprekende gids, in een internationale groep, een erg leuke ervaring. Daarna is er even tijd om te lunchen in ons hotel, waarna we weer worden opgehaald voor “Dune Bashen”. Je gaat dan met een jeep door de woestijn scheuren. Je mag niet zelf rijden, maar dat maakt de ervaring zeker niet minder leuk. We eten bij de bedoeïenen en laat in de avond komen we terug bij het hotel. De volgende dag kunnen we ’s morgens nog even genieten bij het zwembad, om in de middag richting luchthaven te gaan voor onze terugvlucht.

Het was een mooie en indrukwekkende reis en zeker een aanrader om terug een stopover in Dubai te maken. Ik vertel je graag meer over Maleisië en Dubai!

Hartelijke reisgroet, Renata