Thailand, "het land van de glimlach"!

Renata Schoon op 30 April 2010
Azië stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en het is er dan nu eindelijk van gekomen. Op naar een prachtige rondreis door dit geweldige land.

Vanwege de onstabiele situatie in Bangkok moesten we kort voor vertrek ons programma aanpassen. Maar doordat we met een eigen agent in Thailand werken, is dit gelukkig snel voor elkaar. Met China Airlines vliegen we rechtstreeks naar Bangkok. Op de luchthaven worden we door onze (Engelstalige) gids opgewacht en meteen begint onze indrukwekkende reis. We reizen (heel relaxt) met een minivan (voorzien van airco) met privé chauffeur en gids. Dit is heel gebruikelijk in Thailand en het is zeker een aanrader!

We maken een stop in Rotfai Talad voor de markt die over de spoorlijn loopt, een bijzondere ervaring. Vervolgens gaan we per longtailboot naar de drijvende markt in Damnern Saduak. Een prachtige tocht door een mooi groen gebied, ook de kinderen genieten volop! We bezoeken de erebegraafplaats nabij River Kwai waar vele krijgsgevangen begraven liggen. Na een bezoek aan de “Bridge on the River Kwai” is het alweer tijd voor de lunch (in een drijvend restaurant) en genieten we van het heerlijke Thaise eten. Onderweg naar ons 1e hotel komen we apen in het wild tegen en maken we nog een rit met de trein over de dodenspoorweg. Via de Erawan watervallen gaan we naar Ayuthaya, bekend vanwege de vele oude tempels. Hier vandaan gaan we richting het oosten van Thailand. In dit gebied geen massatoerisme, maar heerlijk genieten van het Thaise platteland. Een wandeling bij “Little Kunming” met enorme rotsformaties is erg indrukwekkend. We maken een fietstocht door een boerendorpje en zien hoe de mensen daar leven. Onze kinderen zijn erg favoriet, blond en blank, nou dat is bijzonder! Menigeen wil met ze op de foto. In het begin een beetje vreemd voor ze, maar al spoedig gaan ze al klaar staan zodra er mensen naar hun toekomen en als volleerd fotomodellen staan ze op vele foto´s!

In de middag gaan we met een houten vlot (met daarop een overkapping) een groot meer op en kunnen we lekker relaxen en wat zwemmen. In de avond hebben we een BBQ op een farm in the middle of nowhere. Er is hier geen elektriciteit, maar met diverse kaarsen wordt het een bijzondere avond. Omdat we in het begin van de regentijd zitten, overnachten we in een hotel in de buurt, maar anders is het ook mogelijk om in een tentje bij de farm te overnachten en de volgende ochtend te genieten van een bijzonder ontbijt met versgeraapte eieren.

In Phitsanuloke bezoeken we het Sukothai Historical Park met immense Boeddhabeelden. De volgende dag gaan we eerst naar de bosmarkt waar je mag proeven van de vele insecten (niet aan mij besteed, ik gruwel al bij het zien van deze beestjes) en vervolgens gaan we naar Chiang Mai, “De roos van het noorden”. Een leuke stad waar je veel kunt zien en doen, zoals een bezoek aan een zilverfabriek, parasol schilderen, Chiang Mai Zoo, tempel Doi Suthep (hoog in de bergen) en een kookcursus (eerst inkopen doen op de markt en vervolgens de meest heerlijke gerechten maken).

Vlak voor Chiang Mai lunchen we op een orchideeënboerderij met vlindertuin, heerlijk eten en werkelijk prachtige bloemen en vlinders. Een bezoek aan de olifanten mag niet ontbreken (je leert hoe deze dieren leven in de natuur en hoe ze verzorgd worden). Aansluitend zakken we met een bamboevlot de rivier af en genieten we van de stilte en de natuur. Vanuit Chiang Mai gaan we per nachttrein naar Bangkok. Hoewel er bedden zijn, slaap ik niet veel want de trein schudt behoorlijk heen en weer. Bij aankomst in Bangkok is er gelukkig geen negatief reisadvies meer en kunnen we alsnog de Grand Palace, de tempel Wat Po (liggende Boeddha) en de Klong Tour doen (boottocht door de kanalen).

Na een prachtige rondreis door het kindvriendelijke Thailand genieten we de laatste 4 dagen van het strand in Hua Hin (een leuke badplaats met een gezellige avondmarkt). Kijk niet vreemd op als er opeens een olifant over het strand loopt…

Wil je meer weten over Thailand, neem dan contact met me op want ik vertel je er graag meer over!

Zonnige groeten, Renata