Abu Dhabi winter escape

Resie Schuurkes on 22 February 2019

Deel dit:

Hoi Resie, hierbij een korte impressie van onze trip naar Abu Dhabi

Van 8 t/m 17 januari jongstleden zijn wij op vakantie geweest naar Abu Dhabi. Het was ons derde bezoek aan dit onderdeel van de VAE. Wij logeerden voor het eerst in het hotel Jumeirah at Ethihad Towers en dat is ons meer dan uitstekend bevallen. Wat een pracht en praal, je zou je zo een sjeik wanen, en zeer servicegerichte maar bovenal vriendelijke medewerkers. En dit dan van hoog tot laag! Wij hadden een, van alle gemakken voorzien, prachtige en luxe kamer met uitzicht op zee. Het was er een oase van rust zonder allerlei hinderlijke geluiden vanuit de omgeving of het hotel zelf.

Zoals je bij zulk een sterren hotel mag verwachten was er een keur aan voorzieningen waarbij wat ons betreft de aanwezige restaurants er bovenuit sprongen. Drie a la carte restaurants van hoog niveau en een buffetrestaurant. Waar je voor alleszins redelijke prijzen heerlijk kunt eten en ook het buffetrestaurant was zeer zeker een culinaire beleving. De volgende keer zouden wij zeer zeker half pension boeken want we zijn niet ‘buiten de deur’ wezen eten. Voor de wijnliefhebbers onder ons kan ik iedereen gerust stellen want die is in het hotel in alle soorten verkrijgbaar. Het kost een paar centen maar dat weet je met alcohol in de VAE. Maar tot onze verrassing was er iedere dag van 17.00 tot 20.00 uur een Happy Hour en dan was alles half geld en dat scheelt letterlijk en figuurlijk een slok op een borrel !?.

Ook het privé strand en het zwembad mag zeer zeker niet onvermeld blijven. Schoon, heel netjes onderhouden, handdoeken service, fijne ligbeden en uiteraard ook parasols volop aanwezig. Handdoekje leggen niet nodig dus.

Een ander pluspunt van het hotel is dat het in de directe omgeving allerlei bezienswaardigheden heeft die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken of bezichtigen. Het koninklijk paleis, hotel Emirates Palace (drink er een kopje cappuccino met bladgoud voor € 23), het gedenkteken opgericht ter gelegenheid van de 100e geboortedag van papa sjeik, de Marine Mall en bedenk het maar.

Deel dit:

Terug Naar Boven