Argentinie 2010

Resie Schuurkes on 21 October 2010

Deel dit:

Argentinie, het leek mij een prachtig land, maar toen ik er was werden mijn verwachtingen meer dan overtroffen! Argentinië is een land met een grote verscheidenheid qua zowel natuur als cultuur. De grootsheid en ongereptheid van de natuur hebben een grote indruk achtergelaten. In Buenos Aires heb ik onder andere een fietstocht gemaakt door een aantal bekende wijken zoals Palermo en Recoleta. Fietsen door deze stad, is een aparte belevenis dus als je van actie houdt, dan raad ik een fietstour door de stad aan. Daarnaast heb ik een bezoek gebracht aan een natuurreservaat aan de rand van Buenos Aires aan de oostzijde van de wijk Puerto Madero. In het weekend is dit the place to be voor heel Buenos Aires. Je kunt er lekker wandelen, fietsen, joggen of picknicken aan de Rio de la Plata. Dus als je even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen of bij wilt komen van de fietstocht, dan is dit park een aanrader!

Richting Puerto Madryn vlakbij Peninsula Valdés. Dit schiereiland ligt aan de Atlantische kust en het staat bekend om de wind die er continu waait en om de vele dierensoorten die er leven zowel op het land als in het water. Ik heb er walvissen, Magelhaenpinguïns, zee-olifanten, zeeleeuwen, guanaco’s (familie van de lama) en mara’s (pampahazen) gezien. Het was erg indrukwekkend om deze dieren in de vrije natuur te zien! De walvissen waren erg imposant en de pinguïns erg grappig om te zien!

Daarna ben ik naar San Carlos de Bariloche in het Andes-gebergte vertrokken. Bariloche staat ook bekend als het merengebied en het stadje ligt aan het Nahual Huapi meer. Dat is het grootste meer van dat gebied. Tijdens mijn verblijf in Bariloche, verbleef ik in een B&B genaamd ‘Posada de los Juncos’ aan de oever van het Nahuel Huapi meer. De B&B was top! De ligging is perfect en de mensen zijn erg vriendelijk.

Bochttocht naar Isla Victoria en het Querithe schiereiland. Isla Victoria is een beschermd natuurgebied .Tevens een mooie wandeling gemaakt en genoten van de natuur en de mooie uitzichten op het Nahuel Huapi meer. Het Querithe schiereiland is uniek in de wereld, want er bevindt zich een eeuwenoud mirtebos. De mirteboom heeft een kaneelachtige kleur met witte stippen. De bomen worden ook wel ‘Bambi’-bomen genoemd vanwege de kleur.

Vanuit San Carlos de Bariloche ben ik naar het zuiden naar El Calafate afgereisd. Het landschap ziet er vulkanisch uit met uitgestrekte en verlaten vlakten. Toen ik dit landschap zag, had ik het gevoel dicht bij Antarctica te zitten. Als je de rust zoekt, dan moet je zeker dit gebied bezoeken. Ik heb het Parque Nacional Los Glaciares met de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer bezocht. Een boottocht over het Lago Argentino. Een mini-trekking over de Perito Moreno gletsjer gedaan. Het was supergaaf om over de gletsjer te lopen en om je heen alleen maar een heleboel ijs te zien! De witte en fel blauwe kleuren van het ijs zijn prachtig! Je hoort dat deze gletsjer continu in beweging is en met enige regelmaat breken er stukken ijs af en vallen met een grote plons in het Lago Argentino. Het is erg indrukwekkend om dit schouwspel van de natuur te aanschouwen. Wat wel een uitdaging is om op het juiste moment een foto te maken van een stuk ijs dat naar beneden valt…

Na El Calafate ben ik via Buenos Aires naar Salta in het noordwesten van Argentinië gevlogen.wereld van ! De ene dag stond ik nog op een gletsjer en een paar dagen later bevond ik mij in de woestijn. Salta is een prachtige en zeer levendige stad. De stad wordt niet voor niks Salta ‘la linda’ (de mooie) genoemd. ’s Avonds speelt zich daar al het leven buiten rondom het centrale plein af. Voor mij is Salta het echte Zuid-Amerika. Vanuit hier heb ik de wijnstad Cafayate bezocht..Je hebt hier allerlei verschillende rotsformaties zoals onder meer het amfitheater, de pad en de titanic. Salta de Altiplano (hoogvlakte) bezocht Het hoogste punt dat ik heb bezocht was circa 4200 meter hoog.

Voordat ik weer terugvloog naar Amsterdam heb ik nog een paar dagen op een estancia in de buurt van Buenos Aires verbracht. Dat was heerlijk even relaxen! Wat de meeste indruk op me heeft gemaakt waren de dieren op Peninsula Valdés, de gletsjers in het Parque Nacional Los Glaciares in het zuiden en de natuur en de mensen in het noord-westen, echt prachtig! Argentinië is een veelzijdig land en het heeft veel te bieden.

Deel dit:

Terug Naar Boven