Beijing-Pingyao-Xian-Chengdu-Chongqing-Yangzi-Shanghai

Resie Schuurkes on 20 July 2012

Deel dit:

Start Beijing; Het Crowne Plaza Sun Palace is een heerlijk hotel, aan de rand van het stadscentrum.

18 juli Mooi weer (32 °C) , we naar de Chinese muur gegaan. Het deel waar wij naartoe gegaan zijn heet Mutianyu. Dit ligt 90 km ten noordoosten van de stad en is iets minder toeristisch dan het dichter bij Beijing gelegen Badaling. Je kunt met een ski-lift naar boven en met de zomerse temperaturen is dat geen overbodige luxe. Na rond gelopen en van het uitzicht genoten te hebben gingen we heel snel naar beneden: met een rodelbaan. Deze is 1,5 km lang en dit gaat heel snel. Top voor de kids!

19 juli We beginnen in het middelpunt van Beijing: het Tiananmen square en de Verboden Stad. Door de verboden stad lekker toeristisch met een koptelefoon op met Nederlandse uitleg. Daarna een wandeling rond het meer bij het Zomerpaleis.

20 juli Om 07:15 begint onze tour door China. De treinkaartjes waren van te voren geregeld en dat is maar goed ook, want alle treinen zitten helemaal vol. In Taiyuan stond de volgende gids samen met zijn chauffeur klaar om ons naar een stadje te brengen die gebouwd is door een ondernemersfamilie. De film “raising the red lantern” is hier ooit opgenomen, vanwege de vele rode lantaarns die er hangen. Na deze korte stop zijn we doorgereden naar Pingyao. Hier hebben we een nacht geslapen in een authentiek hotel. (Op een hard bed!) Het is een door een stadsmuur omringde oude stad, die we zelf mochten verkennen.

20 juli ’s-Avonds Om 20:45 uur stond opnieuw een busje klaar om ons naar het station van Pingyao te brengen, ditmaal omdat we met de nacht trein naar Xi-An gingen reizen. We hebben voor de soft sleeper gekozen, je krijgt dan een eigen cabine me twee stapelbedjes. De bedjes waren smal en niet echt soft dus om nu te zeggen dat we de volgende morgen om 07:00 uitgerust aankwamen…….

21juli We zijn aangekomen in het Bell Tower hotel, midden in Xi-An. Opnieuw stond het busje met onze gids (Holly) en chauffeur keurig te wachten bij aankomst. Goed geregeld allemaal! Ook Xi-An heeft een stadsmuur, behoorlijk breed zelfs, je kunt er met een fiets overheen. Wij vonden het te warm en zijn snel naar het hotel terug gegaan.

22juli De pagode van de grote wilde Gans en het terracottaleger.een bezoek gebracht aan de officiële fabriek . Eerst hal 3 waar de meest recente opgravingen bezig zijn. Een relatief kleine hal met alleen kapotte onderdelen. Hal 2 geeft aan hoe immens groot het terrein is waar de terracotta soldaten begraven zijn, je ziet hier de daken boven de hoofden van de soldaten nog intact. Uiteindelijk kom je in hal 1 en hier staan de soldaten, gerestaureerd, in een rij, zoals je dit kent van de foto’s. Erg indrukwekkend om te zien! 23 juli Op naar Chengdu! Holly zet ons af op het vliegveld waar de tickets klaarlagen om met Hainan airlines naar Chengdu te vliegen. Op ons vliegtuig stond “Lucky Air”, op een harde landing na ging alles perfect.

24 juli Het Panda breeding centre. Om 08:00 uur liepen we het park binnen erg genoten van deze prachtige dieren. Ze slapen, of ze eten bamboe, een volwassene wel 17 kg per dag!

25-28 juli Deze cruise loopt normaal van Chongqing naar Yichang. Cruses Line: Chongqing > Yichang (Downstream, 4 days)

Doordat het veel geregend had stond het water te hoog en konden we niet in Chongqing opstappen. We zijn met bussen 3 uur stroomafwaarts afgezet om te boarden. Helaas waren we het “spookstadje” Fendu al voorbij en konden dit niet zien. Wel hebben we door de drie kloven gevaren: Qutang, Wu en Xiling Gorge. Wel hebben we een tour bij de dam gemaakt en toen zijn we met bussen naar Yichang gegaan om vervolgens naar Shanghai te vliegen met air China.

29 juli-01 aug Shoppen bij 580 market en silk market zijn we de volgende dag gaan fietsen. Dwars door Shanghai met het drukke verkeer van auto’s, scooters en fietsen. Top om straatjes te zien waar de gewone man leeft. Eten zoals schorpioenen ligt gewoon op straat! ’s-Avonds zijn we naar de bund gegaan om te genieten van het uitzicht.

01-aug Nadat de chauffeur van Gary ons naar het beginpunt van de maglev trein gebracht had gingen we met 431 km/uur naar het vliegveld om na een mooie vakantie weer naar Nederland terug te vliegen.

Deel dit:

Terug Naar Boven