Can Cristofor in de Emporda

Resie Schuurkes on 14 September 2011

Deel dit:

Can Cristofor in de Emporda,

De Emporda is een streek die ons erg aangenaam heeft verrast! Deze streek iets ten zuiden van de Pyreneeën, heeft een prachtig heuvel landschap, waar de mooiste dorpjes in verscholen liggen.

Anderzijds is daar ook Girona, wat hebben we van die stad genoten! Barcelona, oké, dat moet je dan misschien gezien hebben, maar deze stad is zo veel relaxter, en sfeervoller! Winkeltjes, pleintjes en terrassen in overvloed!

Maar ook in de stad Figueres was het aangenaam vertoeven. Met als hoogtepunt daar natuurlijk het Museum van Salvador Dali, erg mooi en leuk om te bekijken. Om bij deze excentrieke kunstenaar te blijven, moet er zeker een dagje uit getrokken worden om bij zijn huis in Cadaques te gaan kijken, dit was naar onze mening leuker dan het museum, echt heel erg leuk en mooi wat zeker ook te wijten is aan de geweldig mooie ligging van het huis.

De rit er naar toe door de bergen en heuvels is op zich al een mooie beleving! Om al dit moois te kunnen bezichtigen, hebben wij op aanraden van “onze” Travel Counsellor Resie Schuurkes, gekozen voor Can Cristofor in Villacolum.

Dit Hotel, restaurant en spa is gelegen op een plek waar men het niet zou verwachten. Eenmaal op de binnenplaats, wat een geweldig sfeervol hotel! Alles klopt! Door de kleinschalige opzet, voel je, je zeer snel op je gemak, wat ook mede te danken is aan Cliff en Claudia en hun geweldig personeel. De kamers zijn eenvoudig en toch smaakvol ingericht evenals de royale, luxe en complete badkamer. Buiten kan je heerlijk genieten aan het mooie zwembad, of een boekje lezen met een drankje in een van de loungebankjes in de tuin. Onder het hotel gedeelte bevindt zich het domein van Claudia. Zij is een kundig schoonspecialiste en masseuse. Ook bevindt zich hier een fitnessruimte en een spa, die echt heerlijk ontspannend is! Maar het absolute hoogtepunt is toch wel het Restaurant Gala’s! Het eten dat Adrian Felipez maakt is echt zo geweldig lekker! In dat alles in een geweldige ambiance, alles klopt, de sfeer, de wijn en het bedienend personeel!

Can Cristofor, de Emporda, Girona……echte aanraders!! Een heerlijke vakantie, Frank en Danielle Baijens

Deel dit:

Terug Naar Boven