Canada met Camper Vancouver

Resie Schuurkes on 05 April 2009

Deel dit:

Vancouver, 06-04-2009 Na een, laten we zeggen, bijzondere dag reizen, zijn we momenteel aan het genieten van onze eerste dag. Gisteren zijn we op verschillende plaatsen doorgezaagd als het gaat om onze motivatie om te reizen door Amerika. Na de eerste paspoortcontrole, waar we anderhalf uur over deden, vingerafdrukken en foto's achterlieten, moesten we rennen voor onze aansluiting. Eenmaal aangekomen bleken onze beide koffers niet aanwezig. Deze bleken op een vlucht later te zitten en zijn vannacht alsnog keurig op onze hotelkamer bezorgd. Een volgende keer zouden we niet meer kiezen voor een overstap op Amerikaans grondgebied. Onze camper kunnen we om 12.30 uur halen, het weer is prachtig, het spookt in Toronto, maar hier hebben we de komende dagen volop zon met af en toe regen. Vandaag en morgen 16 graden, einde van de week nog 13. Vannacht zal het 11 graden blijven, dus dat is prima. Omdat we de camper eerder krijgen dan gepland zullen we proberen eerder de Ferrie te krijgen naar Victoria, vanaf daar zien we dan wel weer verder.

Victoria, 08-04-2009 We kunnen tot nu toe overal op internet terecht, dus dat is helemaal goed geregeld. We hebben afgelopen maandag de camper in ontvangst genomen en hebben na een eerste bezoek aan de supermarkt de overtocht met de Ferry naar Vancouver Island gemaakt. Bij de camper zitten veel boekjes met campgrounds. We zitten nu op oceanside RV camp, vlakbij Victoria. Maar goed dat we hier niet al te veel vastgelegd hebben, want de natuur laat zich niet sturen. We zouden gisteren gaan Whale watchen, maar de whales lieten zich niet zien. Vandaag gaan we dus nog een poging doen, maar maakt dat we niet alles meer van het eiland kunnen zien. Jammer dan, maar de whales willen we perse zien. Vandaag doen we dus een nieuwe poging om whales te spotten, tijdens de overtocht met de ferry hebben we al een zeehond gezien, maar daar is het tot nu toe bij gebleven. Overnachten zullen we vannacht in Nanaimo, en morgen zullen we dan even op en neer rijden naar Tofino, vrijdag pakken we de ferry vanuit Nanaimo en zullen vanuit Vancouver doorrijden naar Kamloops.

Valemount, 13-04-2009 De walvissen lieten zich de dag erna ook niet zien, dus hebben we de reis naar Tofino toch maar ingezet. Een lange trip, door geweldig mooi landschap, aldaar lukte het om whales te watchen. Alleen het varen op een zodiac bleek al een hele ervaring op zich, met 60 km per uur over de golven op open zee, echt helemaal super. Na even dobberen op zee, zagen we dan eindelijk de walvissen, wat een geweldige beesten. Tijdens diezelfde trip zagen we nog zeeleeuwen, zeehonden en bald eagles, de adelaars met een witte kop en staart. Die middag hebben we nog een trail gelopen, dus al met al een vruchtbare dag. Vrijdag hebben we Tofino verlaten en zijn we naar Kamloops gereden. Uiteraard met een Ferry overtocht. We vertrokken 'sochtends om 08.00 uur en bereikten 's avonds om 19.15 uur Kamloops, een grauwe stad. Omdat het stadje ons niet aansprak zijn we de volgende dag direct doorgereden naar Clearwater. Aldaar troffen we een klein dorpje, waar nog bijna alles gesloten was. Er lag nog een flink pak sneeuw, dus op de campground waren nog alle faciliteiten dicht. Geen water en geen afvoer. Trails waren nog niet open vanwege de sneeuw, maar de watervallen zouden wel te bereiken zijn, aldus geschiedde. De eerste waterval was inderdaad te bereiken, maar niet zonder dat we ongeveer 500 meter moesten lopen door de sneeuw, op zich niet zo heel erg, maar we stonden tot over onze knieen in de sneeuw. Aangezien we beiden een aantal keren gevallen zijn, leverde die hilarische plaatjes op en hebben we het vastgelegd op camera. de andere twee bleken wat eenvoudiger te bereiken. De laatste, de helmcken Falls was geweldig, met 137 meter hoger dan de Niagara Falls, wat ons betreft een must see als je hier in de omgeving bent. Gisteren, eerste paasdag zijn we naar Valemount gereden. Hier hebben we een trail gelopen van 6 km, na eerst een snitchpiper gespot te hebben, kwamen we oog in oog te staan met een Lynx, leuk om te zien, maar heel erg breed had ik het niet op dat moment. Geduldig wachten totdat de wilde dieren weglopen is hier het devies en dat hebben we dus ook maar gedaan. Vandaag rijden we door naar Jasper, we hebben een campground gevonden die open is daar en vanuit daar kijken we even of we doorrijden naar Banff, e.e.a. is ook afhankelijk van het weer, want vanmorgen is het begonnen met sneeuwen.

Vancouver, 18-04-2009 Vandaag onze camper ingeleverd. We vonden het allebei echt super om met een camper het land door te crossen. Al met al hebben we bijna 3000 km van het Canadese landschap kunnen genieten. Het hotel in Vancouver waar we nu zitten is weer schitterend (thanks to Resie, want die heeft hem uitgezocht) en midden in het nieuwe centrum van Vancouver. De afgelopen dagen hebben we nog volop genoten van de Rockies. Schitterende natuur en wederom hele mooie dieren. Omdat we ons nogal eens in de namen van de dieren bleken te vergissen, hebben we maar een boekje gekocht. We hebben echter ook wel hele lage temperaturen gehaald, -11 in Lake Louise was wel erg frisjes. Alle tanks in de camper moesten we legen om ervoor te zorgen dat de leidingen niet zouden springen, op zich niet erg, maar dan kun je dus echt met je toilettasje en afwas over het terrein gaan slepen, want er is dus geen druppel water meer beschikbaar! Op the Icefield Parkway tussen Jasper en Banff ligt een grote Gletsjer met 380 meter dik ijs, the Columbia Icefield. We zijn niet de Gletsjer zelf op geweest, dit duurde te lang en kostte 49 doller pp. Het beeld was schitterend, zeker met de strak blauwe lucht en de zon, ik denk dat ik danig onder de indruk was, want ik ben het vergeten te filmen. Vandaag hebben we het startbewijs voor de Vancouver Sunrun voor Joost opgehaald. Startnummer, T-shirt alles compleet. Vandaag heb ik hem ook het shirt dat ik via Run2Day voor Joost regelde aan hem gegeven. Knal oranje met Nederland erop zal hij gaan rennen. Hij heeft een redelijke tijd opgegeven en staat daarmee in het tweede startvak. Het is nog even de vraag of ik hem terug kan vinden want er lopen ongeveer 40.000 mensen mee. Hier in Vancouver zijn ze overigens volop aan het bouwen, alles klaarmaken voor de olympische spelen. Gisteren hebben we in Richmond the olympic oval bewonderd, echt een schitterend gebouw en we konden ook mee met een rondleiding. Helaas was nu het ijs eruit en lag er een basketbalveld in. We hebben de trap waarmee je op het middenterrein komt bestegen en dat is best indrukwekkend, midden in die grote hal. Maandag morgen hebben we hier om 07.00 uur lokale tijd, bij jullie is het dan al 16.00 uur, de vlucht naar Toronto. Daar zetten we onze reis weer voort.

Niagara Falls, 22-04-2009 Hier weer even een hele korte update, want de internetcafes in Niagara Falls zijn maar beperkt en daardoor erg duur. We zijn inmiddels aan het tweede deel van de vakantie begonnen. Afgelopen maandag zijn we in Toronto geland, het weer was bar en boos en daardoor was de landing wat spannender (voor mij dan) dan de andere tot nu toe, Afgelopen zondag heeft Joost de Sunrun gelopen, met 55000 deelnemers een hele happening, hij vond het super, maar was na 10 km. ook wel kapot want het was wat bergachtiger dan Nederland. De Niagara falls zijn prachtig, maar het weer is nu wat minder, vandaag veel regen en koud. Vrijdag en zaterdag zal het mooi worden en zondag zelfs 27 graden! We hebben inmiddels een huurauto, een chrysler PT Cruiser, helemaal leuk! We maken het nog steeds goed, de tijd vliegt voorbij en het einde begint alweer in zicht te komen.....helaas. Ottawa, 24-04-2009 We hebben ook de niagara Falls weer achter ons gelaten en jeetje wat gaat het snel. De Falls worden 's avonds helemaal verlicht en dat is bijzonder om te zien. Varen met the maid of mist was doordeweeks niet mogelijk in april, dus we hebben ze alleen vanaf boven gezien, maar ook dat is al indrukwekkend. 's Avonds hebben we nog een aantal Wasberen gezien, dus helemaal super! Na wat bezoekjes aan bekenden, zijn we vertrokken naar Ottawa, de reis zou ongeveer 3.5 uur in beslag nemen, maar we hebben omdat we graag bevers wilden zien, onderweg ziten posten! Uiteindelijk is het gelukt een aantal bevers te zien en ze te fotograferen en te filmen. De keuze voor Ottawa blijkt een goede te zijn, Ottawa heeft schitterende gebouwen en aangezien het hier morgen 27 graden wordt, prima weer om de stad te bezichtigen. Wel gek eigenlijk, twee weken geleden hadden we nog -11, morgen zo warm. Zoals het er nu naar uitziet blijft het weer de komende dagen goed. Zondag zullen we auto alvast inleveren, dan kunnen we maandag wat langer uitslapen, want daar is het nog niet vaak van gekomen. We hebben geprobeerd een baseballwedstrijd bij te wonen, maar in Toronto spelen ze net uit in de dagen dat we daar zijn, dat lukt dus niet.

Toronto, 26-04-2009 Meteen na aankomst in Toronto hebben we de auto ingeleverd. Hoefden we daar geen rekening meer mee te houden en we konden hem in het stadscentrum toch niet meer gebruiken. We hebben tijdens ons verblijf in Ottawa via internet een Hotel geboekt. Last minutes zijn hier erg goedkoop, dus we hebben een mooie suite in het centrum van Toronto weten te boeken. De suites zijn aan de binnenkant prima, de voorkant van de hotel is prachtig gerenoveerd, de andere drie zijdes zijn echter niet om aan te zien. Maar goed, daar hebben we verder uiteraard geen last van. Het einde van de vakantie is in zicht. In Toronto hebben we nog maar een aantal dingen die we perse willen doen, een daarvan is het opgaan van de CN Tower tot aan de Sky Pod. Het geeft een geweldig uitzicht en boven in de Sky Pod voel je zelfs het uitslaan van de Toren. De glazen vloer op een etage eerder heeft ook een grote aantrekkingskracht, het geeft je een geweldige indruk van hoe hoog je bij de grond vandaan bent. De laatste twee dagen hebben we voornamelijk doorgebracht met winkelen en eten bij gezellige restaurantjes. We zijn blij dat we dit deel van de reis ook gedaan hebben, maar onze persoonlijke voorkeur bleek achteraf toch meer te liggen bij de west kant van Canada en de schitterende flora en fauna aldaar. We hebben genoten. Alles was tot in de puntjes verzorgd, alle reserveringen die we gedaan hebben, bleken prima in orde. Voor een volgende reis zouden we dan ook zeker weer gebruik maken van de dienst van Resie.

De reis zit er bijna op....jammer maar we hebben met volle teugen genoten! De plannen voor een volgende reis zijn alweer in de maak in ieder geval!

Deel dit:

Terug Naar Boven