Familiereis met pubers West Usa

Resie Schuurkes on 07 July 2020

Deel dit:

Interview: Rondreis West-Amerika Familie van den Hoogen met Alfons, Sandy, Lucas, Julia en Mees

Voorbereiding Alfons en Sandy hadden een reislijn van Zuid Oost Azië, Australië, Afrika of Amerika. Behoorlijk wat keuze en dat maakte het niet makkelijk. In overleg met de kinderen Lucas (17), Julia (15) en Mees (13) is uiteindelijk gekozen voor West-Amerika vanwege de afwisseling van mooie

Periode: 07-07-2019 tot en met 28-07-2019 Accommodaties: ***+

*Waarom kozen jullie voor een rechtstreekse vlucht? “Hoewel een rechtstreekse vlucht op San Francisco duurder is dan met een overstap, vonden wij het toch relaxter om in één keer te vliegen. Een eerste keer zo ver weg, we vonden het al spannend genoeg…”

* Lucas, Julia en Mees, wat vonden jullie het leukst? Lucas (17): “Ik ben niet zo van het wandelen en trails lopen dus bleef soms in het hotel. De e-bike tour in San Francisco en het varen op Lake Powell vond ik het gaafst.” (tip: reserveer de boot op tijd, ze gaan als zoete broodjes. Lake Powell is huge…..vaarliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen). Julia (15): “Los Angeles! Daar zou ik graag nog eens terug willen, want aan shoppen waren we niet toegekomen. De hele sfeer, het strand, Beverly Hills: he-le-maal geweldig!” Mees (13) vond alles fantastisch. Alcatraz, Universal Studios, de baseball wedstrijd van de LA Angels. Maar er sprong toch wel uit dat hij met zijn vader samen een mooie trail heeft gelopen in de Grand Canyon.

*Wat vonden jullie alle drie heel gaaf? Wat ze alle drie spectaculair vonden was het bezoek aan Antelope Canyon. Tip: neem de vroege trip, van 7.30 uur. Het is dan nog niet zo druk. De tour van 11:30 is hartstikke populair maar daarom ook 3 x zo druk dan als je vroeg gaat.

*De rijafstanden, hoe hebben jullie dat ervaren? “Dat was prima te doen. De auto’s zijn luxe, met een goede airco. We hadden twee keer een langere afstand te gaan, zo’n 5 tot 7 uur rijden, maar dat geeft ook wel rust. Dát is dan wat je die dag doet. Intussen geniet je van de omgeving.”

*Hoe vonden jullie het om te wennen aan het tijdsverschil en het verschil van klimaat? Het tijdsverschil is vooral heftig als je weer thuis komt; dan heb je echt een jetlag. Tijdens de reis dáár weinig last van gehad. Het klimaat was méér wennen; in San Francisco heb je echt een jas en lange broek nodig, terwijl je in Las Vegas pas ’s avonds echt wat kunt doen (en dan is het nóg 35 graden).”

*Hoe was het gevoel van veiligheid tijdens de reis? “Prima, we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We zoeken dat als gezin natuurlijk ook niet op.”

*Wat vonden jullie van de samenstelling en de verhouding van prijs/kwaliteit en service van de reis? “Als je een totaalpakket boekt, heb je tijdens de reis niet echt zicht (meer) op de kosten van ‘losse’ onderdelen zoals een hotelkamer. Maar één vaste prijs betalen voor het hele pakket en dan ervaren dat alles tot in de puntjes is geregeld: top!”

*Vonden jullie de reis geschikt voor alle drie de leeftijden in jullie geval 17,15 en 13 jaar? Jazeker, er was voor elk wat wils. Én natuur, én stad, én attracties en sportwedstrijden én cultuur: voor elk wat wils, en goed te doen voor iedereen.

*Hoe vonden jullie het om jullie wensen voor een maatwerkreis neer te leggen bij een professional? “Spannend, maar het is ons erg goed bevallen! Ik zou het iedereen aanraden. Als je ziet wat een tijd dat zou kosten als we dat allemaal zelf hadden moeten bedenken én regelen, pfff…”

*Waarom was deze reis zo’n succes? “Het was voor ons allemaal een ‘once in a lifetime experience’. Alles beleefden we voor het eerst (en misschien ook wel voor het laatst), we waren 4 weken bijna onafgebroken als gezin bij elkaar, én we hebben gave dingen gezien en gedaan. Het was voor de kinderen de 1e keer zo’n verre reis. Dit vergeet niemand van ons ooit nog.”

Deel dit:

Terug Naar Boven