In love with Switzerland

Resie Schuurkes on 23 September 2018

Deel dit:

OP uitnodiging van het zwitsers convention & incentive bureau vertrokken wij op 7 september 2018 met tien collega's naar Zwitserland.

7 september Snelle incheck, uitgebreide check security Schiphol konden we om 09:45 vertrekken naar Zurich. Heerlijk zo'n trip dichtbij na 1,5 uurtje landden we op Zwitserse bodem. Hartelijke ontvangst door Nicole van het incentive bureau die met ons mee zou gaan gedurende de trip.

Rond 13:00 uur stapten we in de trein naar Chur. Nicole had voor een heerlijke lunch gezorgd van het welbekende Sprüngli, eerste klasse reizen in de trein onder het genot van heerlijk hapjes, relaxt begin van deze famtrip. Treinen in Zwitserland is een hele comfortabele manier van reizen. Ruime stoelen, veel beenruimte, genoeg ruimte voor bagage en wat een uitzicht!!!!!! (reizen met de Swiss Travel Pass 1e klasse is een aanrader)

Anderhalf uur later aankomst in Chur, met een transfer door naar ons hotel in Flims. Waldhaus Flims Alpine Grand Hotel & Spa. Prachtig hotel wat ooit een sanatorium was. De ligging, het uitzicht, de inrichting, de faciliteiten werkelijk een schitterende accommodatie voor alle seizoenen. Bij aankomst kregen we een massage aangeboden en mochten we gebruik maken van de spa en wellness faciliteiten. Het buiten- en een binnenzwembad, een natuurlijke zwemvijver, een stoombad, diverse sauna's, behandelkamers, een eigen luxe spasuite en een modern 24-uursfitnesscentrum.

In de avond een heerlijk diner in het regionale restaurant Epoca, Gasten kunnen ook gebruik maken van de klassieke fondue- en raclettekelder Il Tschaler, het restaurant The Grand met een internationale keuken en het familievriendelijke Ristorante Pomodoro met pizza en pasta. Gastronomie is voortreffelijk.

8 september. In de ochtend e-bike door de prachtige natuur van Flims. Echt een must-do, genietend van de prachtige natuur, groen-blauwe meren (Cauma see en Cresta See) en het uitzicht bovenaan de Swiss-canyon. Wandelen, paardrijden, hiken, zwemmen, suppen allemaal activiteiten die je kunt doen. In de winter natuurlijk ook skiën.

's-Middags met de trein naar Zurich. Goed geregeld "de treinen in Zwitserland" Bij aankomst op het prachtige station in Zürich werden we opgewacht door onze stadsgids Andrea. Zürich heeft een oud en nieuw gedeelte, de rivier de Limmat stroomt door Zürich. Kristalhelder blauwgrijs water. Je hebt het gevoel of je midden in de stad op vakantie bent. De combinatie van het sfeervolle oude gedeelte, het bruisende nieuwe gedeelte en het heldere water van de Limmat zorgen voor afwisseling en een constant gevoel van welbehagen. Zürich een city waar je misschien niet zo snel aan denkt als citytrip maar zo'n leuke stad. Veel te zien en te beleven. Geniet van meer van Zurich, de hippe hotels en de zeer smakelijke "sprüngli specialiteiten". Het FIFA-World-Footballmuseum, ook weer zo leuk. ligt direct bij station Enge in het hart van Zürich en is ontmoetingsplaats voor alle voetbal- en sportfans. 3000 vierkante meter tentoonstellingsruimte vormen een multimediale, interactieve beleveniswereld. 1000 exclusieve museumstukken en circa 500 video's documenteren de hele bandbreedte van het internationale voetbal en het verbindende interculturele element.

Het avondgedeelte een boat trip op het meer van Zurich waar we kennis maakten met de eighties boat. Na het diner lekker dansen op het dek. Deze ervaring vond ik iets minder (te massaal) maar voor de liefhebbers van dansen en uitgaan is het een leuke ervaring. De boat was aardig vol met gasten.

Overnachting in het hippe 25 hours hotel. Ook dat moet je gezien hebben. Ben je op zoek naar speciale accommodatie dan is dit "het hotel "om te overnachten. Kamers zijn ruim, speels en van deze tijd. Ontbijt is voortreffelijk. Het 25hours Hotel Langstrasse biedt een sauna en een fitnesscentrum en ligt in de wijk 4. Aussersihl in Zürich, in de directe nabijheid van het centraal station. Het beschikt over een eigen restaurant.

25hours Hotel Langstrasse bevindt zich op 1 km van het Zwitsers Nationaal Museum en op 1,2 km van de Bahnhofstrasse. De dichtstbijzijnde luchthaven is de luchthaven van Zürich, op 8 km van de accommodatie.

9 september Met de Tuk Tuk zijn we door Zurich gaan rijden en uiteindelijk weer beland aan het meer van Zurich. Dat meer is zo mooi!!!! Kristalhelder water, de zon scheen het was 24 graden en wij mochten hier gaan genieten van een heerlijke lunch aangeboden door hotel Küsnacht dat in directe verbinding staat met het meer van Zurich.

Niet voor niets wordt Zurich de stad met de hoogste kwaliteit van leven genoemd".

Deel dit:

Terug Naar Boven