Jordanie 02-03-2015 tot 06-03-2015

Resie Schuurkes on 28 September 2015

Deel dit:

Met 13 collega's van Travelcounsellors en Sawadee vertrokken wij op 2 maart met Royal Jordanian naar Amman. Voor een korte rondreis Jordanië.

02-03-2015 Om 16:40 vertrokken we op tijd aankomst op de luchthaven van Amman was 22:20. In Jordanië is het een uur later dan in Nederland. Na een snelle afwikkeling vertrokken we naar Madaba waar onze eerste overnachting zou plaats vinden in hotel Mariam. Een vriendelijk familie gerund hotel op 5 minuten lopen van het centrum. Madaba is minder hectisch dan Amman en prima als start voor onze rondreis.

03-03-2015 In de ochtend een korte tour door Madaba, nog de nodige inkopen doen voor onderweg. Madaba wordt ook wel "The city of Mosaics" Een kort bezoek aan het archeologisch park en een van de mooie Byzantijnse kerken zijn de eerste indrukken van Madaba. Tegen de middag vertrekken we richting de Wadi Rum woestijn. Daar maken we een jeeptocht va 2 uur. De zonsondergang is echt prachtig. Overnachting tentenkamp in de woestijn. Op matrasjes en veel dikke dekens slapen we in de tent. Een aantal collega's slapen buiten de tent. De temperatuur daalt 's nacht tot het vriespunt. Prachtig onder de sterrenhemel maar koud. De ervaring en beleving is geweldig.

04-03-2015 Na het heerlijke Jordaanse ontbijt vertrekken we naar een luxe tentenkamp. Sun City Camp Wadi Rum Hier staan luxe accommodaties, tenten met alles erop en er aan. Luxe badkamers, luxe bedden helemaal in stijl. Minder authentiek maar voor de avontuurlijke comfortzoeker een aanrader. Dan moeten we snel door naar Petra. Iedereen verheugt zich op Petra, door de woestijn met ons busje zien we van alles. Onze gids weet heel veel en vertelt honderd uit. Als we in Petra aankomen worden we verwelkomd door onze gids. Een gids die Nederlands spreekt. Petra ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe, hoge kloof. (de SiQ). Petra is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. De gloed die de zonsondergang 's avonds teweeg brengt maakt de veelkleurige stenen nog intenser. Op maandag, woensdag en donderdag kun je Petra by night beleven. Een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh wordt verlicht met honderden kaarsjes. (Al Khazneh is de schatkamer) een must see……….

05-03-2015 Vanuit Petra rijden we na een heerlijk ontbijt richting Dana national park. Onder een strakblauwe hemel en inmiddels heerlijke temperatuur (18 graden) gaan we een hiking doen. Met onze gids door dit reservaat is een hele belevenis. De omgeving is schitterend (goede bergschoenen een must) en water. Overal om je heen zie je bergen en rotspartijen, medicinale planten en veel vogels, reptielen en andere diersoorten. De hike duurt ongeveer 2 uur.

Via de prachtige Kings Highway rijden we door naar de Dode zee. Hoe dichter we bij de Dode zee komen hoe warmer het wordt. En dan sta je ineens voor de Dode zee waar hier en daar mensen ziet drijven. Natuurlijk al zo vaak gezien maar hoe leuk is het als je het zelf kunt meemaken. Na 2 uur zijn we helemaal zacht, schoon, fris en weer vol energie van het heerlijke zonnetje en de modderbaden. Hotels aan de Dode zee zijn trouwens prachtig. Voor een aantal dagen is het daar heerlijk vertoeven. In het vroege voorjaar kun je genieten van heerlijke temperaturen.

06-03-2015 Heel vroeg worden we gewekt voor onze terugreis die om 07:35 vertrekt. Nu een kijkje op de luchthaven bij daglicht. Heel schoon, rustig, overzichtelijk. Alles verloopt prima. Om 11:55 komen we weer aan op Schiphol. Even wennen. Het is grijs, nat en druk! Snel op zoek naar de eerstvolgende trein naar Rosmalen.

Deel dit:

Terug Naar Boven