Kitesurfen op Fuertaventura

Resie Schuurkes on 01 May 2010

Deel dit:

8 mei 2010 kitesurfen op Fuerteventura

Wij zijn net terug van een heerlijke vakantie op Fuerteventura. Omdat mijn vriend een fervent kiter is en ik het leuk vind die kiters bezig te zien hebben wij op aanraden van Resie voor ons verblijf gekozen voor het viersterrenhotel Melia Gorriones. Dat is het enige hotel dat direct grenst aan de jaarlijkse worldcup wind- en kitesurflocatie Sotavento en dus een schitterend uitzicht op de kites geeft. Vanaf het hotel is het 200 meter lopen naar de kitelaunchingzone.

Het kite- en windsurfcentrum I van René Egli is ook aan datzelfde strand gevestigd. Omdat mijn vriend zijn eigen kitemateriaal meegenomen had, hebben wij bij het kitecentrum geen materiaal gehuurd of lessen genomen. Het centrum maakt gebruik van modern materiaal. Alle cursisten dragen een helm, zwemvest en hebben een radiografische verbinding met hun instructeur. De wind is vaak hard (6-7 Bft) maar door de thermische versterking wel wat vlagerig. Omdat de windrichting schuin aflandig van links overheerst staan er een aantal medewerkers met jetski’s paraat die bij problemen meteen ingrijpen en de ongelukkige kiter of windsurfer weer veilig aan land brengt. Het hotel zelf herbergt de winkel van Rene Egli met een eigen kiterepaircenter.

Wij zijn gevlogen vanaf Düsseldorf. Resie heeft voor ons uitgezocht hoe wij het beste konden parkeren en welke parkeerplaats (Park and Travel) het gunstigst was. Bovendien hoe we kitemateriaal mee konden meenemen en wat daarvan de kosten waren. Vooraf via internet parkeerplaats reserveren, kitespullen aanmelden en alles afrekenen bleek eenvoudig mogelijk.

Met een stevige strandwandeling bleek bij eb het dorpje Costa Calma via het strand bereikbaar. Onderweg kwamen we eekhoorns en zowaar een heuse raaf tegen.

Naast de vliegende vissen, waar mijn kitende vriend melding van maakte, zitten er konijnen, egels, katten, hagedissen en (te) veel muggen.

Wij hebben genoten van een fantastische week in een mooi hotel met prachtige tuin, heerlijk eten, lekker klimaat, fijne zon, én alle dagen wind! Voor ons zeker voor herhaling vatbaar en dan laten wij onze reis zeker weer door Resie regelen. Gracias!

Marcel en Desirée te Tilburg

Deel dit:

Terug Naar Boven