Londen in de zomer

Resie Schuurkes on 26 August 2019

Deel dit:

Londen in de zomer van 2019 periode 11-08-2019 tot en met 16-08-2019.

Wij hebben Londen dit jaar in de zomer bezocht. Als wens van onze oudste zoon Thijn, die heel veel weet over de politiek en de historie van Londen. Hij vond het geweldig en gaat zeker nog een keer terug.

Op 11 augustus vertrokken wij met de Stenaline om 22:00 uur 's avonds. Dat is heel relaxt. Geen drukte, de check in ging vlotjes en zo treed je binnen in je hut op dek 11.

Aan boord van de schepen is genoeg te doen. Wij vonden het heerlijk om in de lounge te verblijven, voor €18,00 per persoon kun je lekker rustig een aantal uren verblijven tot het tijd is om te gaan slapen. Vroeg in de ochtend kwamen wij aan om 07:30 in Harwich International Port. De trein van 08:15 bracht ons in 1,5 uur naar Liverpool station. Een van de grote stations in Londen. Daar hebben we meteen een Oystercard aangeschaft (zeker doen en koop deze in Londen, na afloop kun je de kaart en het eventuele bedrag dat je over hebt makkelijk refunden). Omdat we een grote koffer en een kleine koffer bij ons hadden zijn we meteen door gegaan naar ons hotel in Hammersmith. Om klokslag 10 uur stonden we in ons hotel in Hammersmith, deze wijk ligt op 20 metrominuten van Londen centrum.

Locatie is perfect. Een buitenwijk van Londen met winkels, restaurantjes en genoeg vertier. Het belangrijkste: metrostation om de hoek. Ons hotel was prima, we verbleven in een 4 persoonskamer die groot genoeg en schoon was. In de omgeving tal van restaurantjes en winkels waar je heerlijk kunt ontbijten. Een aanrader was Coffee Station. Een hippe ontbijtlocatie met genoeg keuze voor een lekker gevarieerd ontbijt en de koffie smaakte voortreffelijk. Het personeel is erg vriendelijk.

In Londen is heel veel te zien, met de Oystercard en de Londenpass op zak hebben wij veel kunnen doen in vijf volle dagen.

Om even wat te noemen: We zijn begonnen op Trafalgar Square, West Minister, House of Parliaments, Westminster, Picadilly, The Shard, the Londen Zoo, Botanical Kew Gardens, Hydepark, Notthing Hill. Downingstreet 10, HMS Belfast, Tower Bridge. Hele dagen de drukke metro in en uit. Het weer wisselvallig, de ene regen de andere dag zon.

Een Oysterpass is echt onmisbaar, Londen is groot en je reist ondergronds of met de bussen heel wat af. Een pass is ook aan te raden omdat je anders veel tijd kwijt bent aan wachttijden in een rij Londen is voor oud en jong geschikt, cultuur, historie, entertainment, het is een groot openluchtmuseum.

Londen moet je eens in je leven meegemaakt hebben.

Deel dit:

Terug Naar Boven